TA van Edward Loef – Trendomslag in Tesla

Een forse koerscorrectie in het aandeel Tesla Inc. vandaag doet de vraag rijzen of dit een koopmoment is, of een verkoopmoment.

TESLA Inc. (TSLA) op uurbasis vanaf oktober 2021 (log-schaal)

Vandaag krijgt u in het LYNX kennisportaal een ‘volledige uitleg’ te lezen over o.a. de pijn in de koersontwikkeling van Tesla. Was deze pijn vandaag in technische zin te voorzien? De stijgende trendlijn in de (semi-log)grafiek in de voorbije drie handelsmaanden blijkt eind vorige maand al te zijn gebroken. En herstelpogingen deze maand faalden vlak onder de koerstoppen van januari. De daling vorige week waarschuwde concreet voor de toenemende verkoopdruk onder $ 800. Zojuist is de helft van de geboekte koerswinst sinds de bodem eind oktober weer ingeleverd. Nu de rente oploopt, ontstaat er een fundamentele uitdaging om de nog altijd (te) hoge beurswaardering van Tesla te rechtvaardigen.

Plug Power Inc. (PLUG) vanaf eind 2019

Gaat de vermeende zeepbel in de aandelenkoersen van bedrijven gespecialiseerd in waterbrandstof knappen, of is er deze maand slechts sprake van een gezonde correctie. Het aandeel Plug Power Inc. (PLUG) noteerde eind 2018 slechts $ 1 en bereikte in januari dit jaar een hoogste notering boven $ 75. Vanaf maart 2020 begon een opwaartse versnellingsfase. Bij de opmaak van deze technische analyse blog is een koersgat tussen $ 36,86 en $ 43,16 opgevuld, met een beursnotering en wordt een intraday herstel ingezet vanaf $ 37,20. Boven $ 36 kan de beurskoers van Plug Power zich opnieuw opladen. Onder $ 36 daarentegen zal de ontlading in versnelde mate doorzetten. Noteer die $ 36-grens.

US dollar index op uurbasis afgelopen drie maanden

Het (H)oofd(S)chouderpatroon geniet de meeste bekendheid als gedragspatroon voor een trendomslag. Minder bekend is het ‘HS’-patroon in de rol van continuatiepatroon. De trend voorafgaand aan het ‘HS’-patroon wordt dan bij een doorbraak van de neklijn voortgezet. Deze theorie wordt nu zichtbaar in de US dollar index bij een waardering rond 90,20. Hier eindigt in theorie de terugtest, na de daling onder de (gele) neklijn. Dat betekent dat een stijging boven 90,30 niet meer is toegestaan en een daling naar 88,40 het meest preferente scenario is geworden.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen