TA van Edward Loef – Goud en zilver krijgen weer glans

De termijnprijzen van de edele metalen goud en zilver worden in de afgelopen 48 uur weer opgepoetst.

Termijnprijs goud vanaf augustus 2020

Op 27 juli 2020 werd aandacht geschonken aan de rally in de Philadelphia Gold en Silver Index. De analyse ten aanzien van de goudprijs luidde dat de psychologische $ 2000-grens een psychologische horde kon gaan blijken. Op 4 augustus 2020 werd deze magische grens gepasseerd. Twee dagen later werd de hoogste slotkoers in de goudprijs opgemaakt. De afloop zien we nu terug in de afgebeelde koersgrafiek. De neerwaartse uitbraak onder de bodem van eind november is in de afgelopen weken teniet gedaan. Dit betekent nu steun rond $ 1760 en uitzicht op een stijging naar $ 1870 alwaar een dalende weerstandlijn opdoemt. Boven $ 1870 ontstaan er rallykansen naar $ 1960.

Goudprijs uitgedrukt in euro’s vanaf 2020

De goudprijs uitgedrukt in euro’s toont een veel constructiever technisch beeld dan de gebruikelijke informatie afkomstig uit de goudgrafiek luidende in US dollars. De dalende weerstandlijn vanaf de top begin augustus is deze week overtuigend aan de bovenkant gepasseerd. Deze trendbreuk duidt op een verandering van richting en daarmee ook de denkrichting voor de komende tijd. Bij een actuele waardering rond € 1512 lijken de prijsrisico’s beperkt tot ca. € 32 op basis van veronderstelde steun bij € 1480. Er kan richting de koerstop begin dit jaar € 68 worden verdiend. De koerstop bij € 1590 zou nu tot de verbeelding moeten gaan spreken. De eerste beste terugval richting € 1480 zou de rendement-/risico ratio (lees: winst- versus verliesverhouding) verder verbeteren in dit scenario.

Zilverprijs vanaf augustus + relatieve sterkte t.o.v. goudprijs

Ook de zilverprijs weet de weg omhoog te vinden. In tegenstelling tot de goudprijs is er sinds augustus vorig jaar sprake van een zijwaartse tradingrange tussen ca. $ 23,50 en $ 30,00. Met het oog op het ingezette koersherstel in de maand april is er genoeg ruimte voor een voortgaande prijsstijging van bijna 10%. Positief is de relatieve sterkte van de zilverprijs ten opzichte van de goudprijs. De (roze) relatieve sterktelijn illustreert een sterkere stijging in de zilverprijs tegenover de goudprijs. De conclusie is dan ook dat speculanten of beleggers met interesse in edele metalen de voorkeur geven aan de opwaartse (uitbraak)kansen in de zilverprijs. Hoe dan ook krijgen goud en zilver weer meer glans en hopelijk ook meer glorie.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen