Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Wubbe Bos, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag.

LYNX Beursnieuws: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor de LYNX Morning Call via onze gratis e-mailservice: aanmelden beursupdate e-mail.

Beleggers blijven positief ondanks sombere vooruitzichten

Gisteren ging een nieuwe handelsmaand van start. Sell in May lijkt voorlopig nog niet te zijn uitgekomen, want de aandelenbeurzen hebben met mei een prima maand achter de rug. Hoewel de meeste mensen gisteren vrij waren vanwege Tweede Pinksterdag, waren de meeste beurzen wel gewoon open. Enkel in Duitsland, Zweden en Zwitserland was de beurs dicht. In de VS zijn de beurzen de maand juni ook in het groen gestart. De S&P 500 sloot 0,38% hoger op 3.055 punten en de Nasdaq Composite sloot 0,66% hoger op 9.552 punten. Beleggers blijven positief ondanks de sombere vooruitzichten. De hoop op herstel van de economie door de verdere versoepeling van de coronamaatregelen blijft de positieve stemming op de beurs ondersteunen. Aan de andere kant wijzen beleidsmakers op een forse economische krimp en een lage inflatie. Daarnaast blijft de werkloosheid mogelijk een langere tijd hoog.

De koers van winkelketen Target ging 2,4% omlaag na de vele plunderingen. Beleggers trokken  zich verder vrij weinig aan van de uit de hand gelopen demonstraties in de Verenigde Staten. De demonstraties van ‘black lives matter’ tegen politie-geweld mondde daar uit in dagenlange rellen en plunderingen van winkels. Zelf vlak voor het Witte Huis, waar Donald Trump woont, was het erg onrustig. Eerder al werd de National Guard uitgestuurd om de situatie in een aantal staten onder controle te krijgen. Er vallen veel gewonden en de schade is enorm, Trump wil daarom zelfs het leger naar onrustige staten sturen. Daarvoor moet hij wel een verzoek doen bij de gouverneur van de desbetreffende staat. Om militairen in te zetten op Amerikaans grondgebied wil Trump gebruikmaken van een wet uit 1807, de zogenoemde Insurrection Act of Oproerwet.

Beursgang JDE Peet’s een succes

De beursgang van JDE Peet’s van afgelopen vrijdag was een succes. De IPO-prijs was €31,50, maar de koers opende direct hoger. Gisteren vlak voor het slot werden de aandelen ineens opgekocht waardoor het aandeel bijna 4% hoger sloot. Het aandeel is te verhandelen via de TICKER: JDEP. Het aandeel staat nu nog lokaal genoteerd, maar zal bij voldoende volume mogelijk terecht komen in één van de grotere indices. Dit zal moeten blijken tijdens een van de twee herschikkingsmomenten later in het jaar.

Europa hoger van start

De vaart zit er weer goed in, de AEX sloot gisteren 1,31% hoger op 539,54 punten. De Nederlandse beurs gaat vandaag op circa 542 punten van start en de Europese beurzen lijken er vandaag opnieuw zin in te hebben. Om 10:00 krijgen we PMI cijfers uit de Eurozone. Deze PMI cijfers geven een goed beeld van de actuele status van de productie- en dienstensector. Het indexcijfer weergeeft het vertrouwen dat inkoopmanagers hebben in de economie. De ontwikkeling en beweging van de PMI wordt derhalve als een belangrijke factor gezien in de economie.

De Duitse beurs gaat zelfs 2,7% hoger starten, maar de DAX-index was gisteren gesloten en heeft dus nog wat in te halen. In de meeste Europese landen worden deze week veel regels versoepeld. Onder andere de terrassen zijn weer opengegaan. Verder zullen beleggers benieuwd zijn of de ECB later deze week nog met extra stimuleringsmaatregelen komt.

Financiële Agenda

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

De LYNX Beursupdate is een e-mailservice waarmee u dagelijks de LYNX Morning Call ontvangt in uw mailbox.

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.