Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag.

LYNX Beursnieuws: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor de LYNX Morning Call via onze gratis e-mailservice: aanmelden beursupdate e-mail.

Vraag naar Coca-Cola terug op pre-corona niveau & Tesla onderuit na dodelijk ongeluk

De aandelenbeurzen in New York zijn op maandag lager gesloten. De S&P 500 verloor 0,53% bij een stand van 4.163 punten en de Nasdaq ging met 0,98% onderuit tot 13.914 punten. De rentes stegen iets en vermoedelijk lagen techaandelen daardoor wat meer onder druk. Verder verwerkten beleggers cijfers van onder andere Coca-Cola. De frisdrankproduct steeg met 0,60% tot $ 54 nadat het bedrijf bekendmaakte dat de vraag in maart weer was hersteld tot het niveau van voor de corona-pandemie. De omzet kwam met $ 9,02 miljard hoger uit dan de $ 8,6 miljard die werd verwacht. Verder maakte Coca-Cola bekend de Zuid-Afrikaanse bottelaar Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) naar de beurs in Amsterdam te willen brengen.

Ook Harley-Davidson kwam met veel beter dan verwachte cijfers en het aandeel ging daarop met bijna 10% omhoog. Voor vandaag staan onder andere de cijfers van Johnson & Johnson en Procter & Gamble op de agenda. Nabeurs is de beurt aan Netflix om als eerste techgigant de boeken te openen. Cijfers van Netflix zijn doorgaans belangrijk voor het sentiment op de technologiebeurs.

Dodelijk ongeluk met Tesla (-3,40%)

Dagelijks zijn er honderden dodelijk auto ongelukken in de gehele wereld. Toch is er maar één merk waar altijd direct naar wordt gekeken en dat zelfs wordt afgestraft op de beurs om die reden. Gisteren is er iemand overleden in de Amerikaanse staat Texas na een dodelijk ongeluk waarbij mogelijk de zelfrijdende functie van Tesla werd gebruikt. De koers van Tesla ging hard onderuit op dit nieuws, maar Elon Musk kwam al snel met een verklaring.

Volgens de CEO van Tesla stond de automatische piloot niet aan en was de Full Self-Driving functie niet eens aangeschaft door de klant. De FSD-software is innovatief maar vereist altijd nog actieve supervisie van de bestuurder.

Europa opent onveranderd

De AEX tikte gisteren nog even een nieuwe all-time high aan, maar viel daarna stevig terug. In de technische analyse van gisteren wees ik al op mogelijke topvorming: Negatieve divergentie bij de AEX & Tesla is uitgebroken. Momenteel staan de futures vrijwel onveranderd en gaan de Europese beurzen een vlakke opening tegemoet. Bij het gebrek aan macro-economisch nieuws ligt de focus van beleggers op de individuele resultaten. Zo hebben PostNL, CM.com en Flow Traders vanochtend de resultaten bekendgemaakt. Nabeurs is de beurt aan ASMI en morgenochtend volgt branchegenoot ASML.

Financiële Agenda

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

De LYNX Beursupdate is een e-mailservice waarmee u dagelijks de LYNX Morning Call ontvangt in uw mailbox.

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.