Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call. Hierin behandelen de beleggingsspecialisten het laatste beursnieuws en aandelen nieuws van vandaag.

LYNX Beursnieuws: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor de LYNX Morning Call via onze gratis e-mailservice: aanmelden beursupdate e-mail.

Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

Gisteren keken de wereld en Wall Street naar het tweede debat tussen Biden en Trump. In vergelijking met het eerste debat, ging het er veel rustiger aan toe. Eigenlijk valt er niet zo veel over te zeggen. Beiden hebben hun cruciale programmapunten nog eens tegenover elkaar afgeschoten. Gaande van belastingen, minimumloon, relatie met China en Rusland, en de aanpak van de gezondheidszorg. Naar de aanloop van het debat gingen de futures van Amerikaanse aandelenindices hoger, om daarna overnight te consolideren.

De komende weken worden cruciaal voor de gezondheidssector in vele landen. Ook voor de markt worden het zeer belangrijke weken. Beleggers verwachten binnen deze en enkele weken de resultaten van Pfizer en BioNtech. In november worden de resultaten van Moderna verwacht.

Goldman Sachs gaf gisteren ook haar visie op de komende presidentsverkiezingen en de impact op de financiële assets. De zakenbank stelt dat het vaccinnieuws hét belangrijkste nieuws wordt. Analisten van Goldman Sachs zijn het erover eens dat de aandelen zullen stijgen mocht er een vaccin zijn. En dit ongeacht wie de presidentsverkiezingen wint. Het omgekeerde is ook waar. Stel dat er somber nieuws naar buiten komt over de vaccinontwikkeling, zal de beurs zakken, ongeacht of Trump of Biden wint. Maar uiteraard heeft niemand een glazen bol en doet u het best zelf wat onderzoek.

Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

Remdesivir is het medicijn dat gebruikt wordt bij ernstig zieke coronapatiënten. Nu heeft de FDA goedkeuring gegeven voor het medicijn Remdesivir. Volgens artsen zouden patiënten die worden behandeld met het medicijn ongeveer 5 dagen sneller herstellen.

Maar wat betekent deze goedkeuring nu voor Gilead? Eerst en vooral mag Gilead nu in dialoog gaan met de dokters. Er mag gesproken worden over de voordelen die Remdesivir brengt op het vlak van COVID-19 bestrijding. Er bestaat nu de mogelijkheid dat Remdesivir de ‘first mover advantage’ krijgt. Dit betekent dat ongeacht of er andere gelijkaardige medicijnen op de markt komen, de dokter en overheden toch naar Remdesivir grijpen, omdat dit medicijn het eerst de goedkeuring kreeg van de Amerikaanse FDA. Wall Street verwacht dat Gilead dit jaar meer dan $2,1 miljard zal ontvangen uit de verkoop van Remdesivir.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in Nederland heeft op dit moment geen voorraad meer van het medicijn. Nederland is op dit moment aangewezen op de stock uit Brussel. Het lijkt geen oneerlijke stelling dat de vraag groter zal worden dan het aanbod. Zeker nu de coronabesmettingen in Europa terug de lucht in gaan. Kanttekening: in de Verenigde Staten werd de afgelopen tijd gemiddeld $ 3.120 aangerekend voor het medicijn Remdesivir. Dit geeft u een idee hoe gewild het medicijn is. Het WHO heeft in het verleden een kleinschalig onderzoek uitgevoerd naar Remdesivir. Hun besluit was toen dat het medicijn niet hielp om het aantal sterfgevallen terug te dringen.  Het aandeel Gilead ging nabeurs ongeveer 4% hoger.

Lagarde laat ballonnetje op

Gisteren was Christine Lagarde van de ECB terug aan het woord. De opflakkering van het aantal besmettingen en de dreigende lockdown die boven het hoofd hangt van vele Europeanen, drijft de ECB naar het laden van hun monetair kanon. Hoeveel extra er in de economie zal worden gepompt is nog niet duidelijk. Maar volgens een bevraging van economen, ligt de consensus op een extra € 500 miljard. De verwachting is dat het kanon in december wordt afgevuurd. Volgens de consensus zou de duurtijd van het huidige inkoopprogramma ook nog eens verlengd worden met 6 maanden. Mogelijks zien we de waarde van de euro dalen in het begin van volgend jaar. Beleggers worden gedwongen te grijpen naar bepaalde producten, door de inflatoire omgeving die de centrale banken aan het creëren zijn. Denk hierbij aan goud, zilver en andere producten waarvan niet zomaar extra kan worden gecreëerd. De euro-future reageerde alvast met een korte daling.

Europa opent licht hoger

Het was donderdag een stille beursdag in Europa. De AEX25 op Damrak ging 0,57% lager en sloot op 554 punten. De BEL20 en de DAX30 bleven quasi onveranderd. In Brussel waren Barco, Aedifica en Telenet de beste aandelen. De Nederlandse beste aandelen waren Royal Dutch Shell, Heineken en ABN AMRO. In Duitsland trokken Merck, Adidas en Aero Engines de kar.

Voorbeurs zien we voorzichtig positieve cijfers. De AEX25 staat 0,19% hoger en ook de DAX30 doet het licht beter met plus 0,08% op de borden.

Vandaag wordt uitgekeken naar de Franse en Duitse PMI cijfers uit de industrie en de dienstensector. Indien deze cijfers goed zijn, kunnen we een goede beursdag verwachten. De publicaties staan gepland voor 9.15 uur en 9.30 uur.

Financiële Agenda

Vrijdag 23 oktober JPY – Nationale Kern CPI
NL – Signify Q3-cijfers
DE – Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
DE – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – Productie PMI
EUR – Markits Samengestelde Inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – Diensten (PMI)
VS – Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Federale begroting
01:30
08:00
09:30
09:30
10:00
10:00
10:00
15:45
15:45
20:00

Het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call

Start uw handelsdag met het laatste beursnieuws via de LYNX Morning Call. Een uitgebreid artikel met het laatste aandelen nieuws en financieel nieuws van vandaag.

Wat heeft de LYNX Morning Call in petto voor u?

Nog voor openingen van de Europese beurzen verschijnt de LYNX Morning Call met de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen omtrent de Amerikaanse en Aziatische beurzen en een vooruitblik op de Europese beurzen voor de komende handelsdag.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

De LYNX Beursupdate is een e-mailservice waarmee u dagelijks de LYNX Morning Call ontvangt in uw mailbox.

In één oogopslag bekijkt u het belangrijkste beursnieuws op uw telefoon, computer of tablet. Ontvang voor 9:00 uur het laatste beursnieuws en koersinformatie. U krijgt meteen ook een openingsindicatie van de voornaamste Europese aandelenindexen, waaronder de AEX en DAX.