Het aandeel Colruyt lijkt op weg naar lagere niveaus

Het aandeel Colruyt heeft vorige week relatieve zwakte laten zien ten opzichte van de andere aandelen uit de BEL20. De Belgische retailer was namelijk één van de enigste aandelen die de week afsloot met rode cijfers.

Technische analyse aandeel Colruyt: weekgrafiek

De weekgrafiek van het aandeel Colruyt ziet er bearish uit voor een aantal redenen. Technisch gezien verwachten we dalende prijzen omdat:

De eerste reden is het vormen van een shooting star op de weekgrafiek. Dit candlestick patroon duidt erop dat het aanbod groter is dan de vraag en wordt gevormd door drie specifieke Japanse candlesticks. De drie candles zijn omcirkelt in het blauw. Een shooting star is een formatie die zich vormt aan het einde van een stijgende trend.

De tweede reden is dat de shooting star formatie werd gevormd in onze geliefkoosde zone, 61-76,4% Fibonacci retracement. Het technische eerste doel ligt rond €40 per aandeel Corluyt en het tweede technische doel is de 27 % Fibonacci extension en ligt op €33,5.

De derde reden is een mogelijke formatie van een groot schouder hoofd schouder formatie. De elementen van dit patroon staan aangeduid in het rood. Deze formatie is niet bevestigd alvorens de neklijn doorbroken wordt maar het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid.

Technische analyse aandeel Colruyt: daggrafiek

Op de daggrafiek van het aandeel Colruyt zien we een divergentie tussen de RSI-indicator en de koers van Colruyt. Dit fenomeen staat aangeduid door middel van de zwarte pijlen. Divergentie betekent technisch dat er mogelijks een trendommekeer zal plaatsvinden.

De koers van Colruyt bevindt zich verder onder een aantal voortschrijdende gemiddelden. In dit geval hebben we gebruik gemaakt van de 20 en 50 EMA. Het aandeel Colruyt noteert onder beide EMA’s en de 20 EMA lijkt de 50 EMA te gaan doorkruisen naar onder toe. Dit is onze technische bevestiging van verwachte verkoopsdruk op het aandeel Colruyt.

Elke week trachten we nieuwe concepten te gebruiken om u de praktische kant te tonen van een technische analyse. Voor elk gebruikt concept of indicator hebben we een afzonderlijk artikel voor u klaarstaan op het Kennisportaal van LYNX. Hieronder vindt u deze terug:

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen