Aandeel Barco heeft opwaarts potentieel

Het aandeel Barco heeft net een 7:1 split achter de rug om het aandeel toegankelijker te maken voor iedere belegger. Hoog tijd om eens te kijken of het aandeel Barco ook technisch interessant is.

Technische analyse aandeel Barco: weekgrafiek

In de technische analyse op de weekgrafiek maken we deze week gebruik van drie concepten: Fair-value, Parabolic Sar en Supply & Demand. U zal merken dat we elke week de Supply & Demand betrekken bij onze analyse. De reden is zeer eenvoudig; We trachten de institutionele beleggers te volgen aangezien zij enorm veel geld investeren in research en ze hun sporen op de grafiek niet altijd kunnen verbergen. Het is daarom interessant om u als technische analist, de concepten van Supply & Demand eigen te maken.

Toen de prijs aan het kelderen was begin dit jaar, was het de vraag waar eindigt zo een sterke dalende trend? De demandzone werd aangeduid in het groen, de laatste bearish candle voor een sterke opwaartse beweging. Dit is waar u verwacht een bounce te zien. Deze kan kortstondig zijn maar deze kan ook een trendommekeer teweeg brengen. De prijs raakte de zone en begon aan een remonte. Vanaf dat moment veronderstellen we dat de stieren in de meerderheid zijn en we zoeken achter koopsignalen door middel van indicatoren of price action (prijsgedrag).

Waarom is er nog opwaarts potentieel na zo’n sterke daling? Hier komt het principe van fair value (evenwichtsprijs) in het spel. De 50% Fibonacci retracement geeft het exacte middelpunt aan van de AB beweging en ligt voor het aandeel Barco rond €25. In onze analyse veronderstellen we dat de prijs zal stijgen. Maar indien we fout zijn, hebben we nog steeds het opwaarts potentieel tot €25. Dat is namelijk de evenwichtsprijs. In de optiek dat de prijs zou dalen, is een prijs boven €25 een ‘kortingszone’ en de zone onder €25 een ‘premiezone’.  Institutionele partijen die de prijs kunnen bewegen verkiezen om te shorten in de kortingszone en niet in de premiezone. Met andere woorden, stel dat onze analyse van stijgende prijzen verkeerd is, hebben we technisch nog opwaarts potentieel tot de fair value zone.

Maar onze analyse zoekt naar koopsignalen aangezien we een sterke reactie zien in een demand zone. Verder geeft de parabolic sar aan dat de trend naar bullish is gewijzigd. Dit ziet u aan het recentste zwarte bolletje die zich onder de prijs bevindt.

Technische analyse aandeel Barco: daggrafiek

Op de onderstaande grafiek zien we een mogelijks ABCD-patroon. De ultieme extensie van dit patroon is de 61% Fibonacci extension, die toevallig komt te liggen in een sterke supply zone. Naar risk:reward toe hebben we liever dat de prijs nog zakt richting de 61 – 76% Fibonacci retracement zone. Dit zou de prijs ook aan de onderzijde van het opwaarts kanaal brengen. Mocht het ABCD-patroon zich ontwikkelen, is het eerste target de 27% Fibonacci extension en vervolgens de 61% Fibonacci extension.

Wenst u meer informatie over de concepten die we hebben besproken in dit artikel? Hieronder vindt u een opsomming. Elke week zullen nieuwe concepten aan bod komen om u zo’n breed mogelijke kennis te geven omtrent technische analyse.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen