Technische Analyse BEL20: 3.200 punten blijft cruciaal voor de BEL20 & inside bar strategie

Technische analyse BEL20: daggrafiek

Wanneer we onze technische analyse BEL20 van vorige week erbij nemen, merken we op dat de prijs het eerste technische doel heeft bereikt. Het middelpunt van de consolidatiezone kwam te liggen rond 3.375 punten en werd aangeduid door de zwarte horizontale stippellijn. Rond dat niveau lagen er heel wat verkooporders, aangezien de prijs is teruggevallen naar de onderzijde van de consolidatiezone. Wie graag de technische analyse van vorige week bekijkt, kan dit doen via de rubriek Technische analyse BEL20. Om uw leerproces te versnellen is het altijd aanbevolen om een terugblik te doen.

Zolang de prijs boven de 3.200 blijft noteren, blijft de BEL20 bullish vanuit technisch oogpunt. Wanneer de steunzone (paarse onderzijde) het zou begeven, kunnen we een lagere BEL20 verwachten.

 

Technische analyse aandeel Ageas: 2uur-grafiek

Op het Kennisportaal kan u terugvinden hoe u de inside bar strategie kan traden. Om de eenvoudige parameters en regels nog eens te herhalen verwijs ik u graag door naar het artikel over deze beleggingsstrategie. Deze strategie gaan we nu eens toepassen in de praktijk op het aandeel Ageas.

Volgens de strategie kunnen er enkel longposities worden ingenomen indien de prijs boven de 21 EMA noteert en bijkomend moet de EMA ook een opwaartse richting hebben. Wanneer we naar de 2uur-grafiek kijken van het aandeel Ageas, kunnen we zien dat deze voorwaarden voldaan zijn. Indien de laatste rode candle geen al te grote prijsbeweging meer maakt en dus niet boven de high of low van de ‘mothercandle’ noteert, hebben we een inside bar. Vervolgens stelt de strategie dat een koopsignaal gegeven wordt indien de prijs boven de high van de ‘mothercandle’ noteert. Een entry kan via het order ‘Buy Stop’ met het stopniveau de high van de mothercandle. Na het openen van de positie wordt de ‘Sell Stop’ volgens de strategie geplaatst onder de low van de mothercandle.

U vindt op de grafiek terug hoe de setup er zou komen uit te zien. Deze strategie kan op alle tijdsintervallen worden toegepast. Afhankelijk van hoeveel tijd u heeft, kan u dezelfde strategie toepassen op 30 minuten, 1 uur, etcetera…. U dient ook rekening te houden met de sluitingstijd voor de beurs. Het is niet verstandig om net voor sluitingstijd nog een order te openen aangezien de volgende dag de mogelijkheid bestaat dat er een gap gevormd wordt.

Ik wens ook te benadrukken dat dit geen beleggingsadvies is en onder geen beding kan aanschouwd worden als beleggingsadvies. De case study van Ageas is louter voor educatieve doeleinden. Deze studie moet u helpen om de inside bar strategie onder de knie te krijgen.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen