Technische analyse: BEL20 lijkt sterk en mogelijks lagere koers voor AB InBev

De BEL20 koers is al een tijdje aan het herstellen van de Covid-19 dip. De index nadert enkele interessante zones die werken als een magneet. Enerzijds is er de weerstandszone die is aangeduid als koersdoel 1. Daarnaast is er de gap die in de meerderheid van de gevallen gesloten wordt. Dit zou dus een tweede koersdoel kunnen zijn. Wanneer de gap wordt gesloten zou de BEL20 noteren rond de 4.050 punten. Nu we de richting van de markt bepaald hebben, moeten we op de kleine timeframes kijken voor een mogelijke entry.

Entrystrategie BEL20 index

In de analyse van vandaag zal u zien hoe u de Ichimoku clouds op een zeer eenvoudige manier kan gebruiken om uw entry te bepalen. U vindt hieronder de 30min-grafiek van de BEL20 met de Ichimoku clouds geplot. Deze indicator kan in het begin zeer complex lijken. We zullen dan ook maar gebruik maken van één deel van de indicator om onze entry te verzorgen.

We kijken enkel naar de clouds. Wanneer de cloud rood kleurt (zoals nu) en de bovenzijde van de cloud  een horizontale lijn heeft, wil dit zeggen dat het een sterk weerstandniveau is. De Ichimoku cloud geeft nu aan dat de BEL20 weerstand zal ondervinden iets boven de 3.820 punten. Hoe bepalen we nu onze entry? We wachten tot er één candle sluit boven de horizontale lijn op de 30min-grafiek. Gebeurt dit niet, dan geeft de BEL20 aan dat hij nog niet klaar is om de stijgende trend verder te zetten.

Aandeel AB InBev rijp voor terugval in koopzone

Het aandeel AB InBev ziet er technisch wat verzwakt uit. Op dit moment lijkt de AB InBev koers te bewegen in een opwaarts kanaal. In het opwaarts kanaal hebben we een ABCD-patroon naar de onderzijde. Aangezien het C-punt niet tot aan de 61,8 % – 76,4% Fibonacci retracement is geraakt, kunnen we verwachten dat de AB InBev koers niet aan de 27% Fibonacci extension zal stoppen maar op zijn minst aan de 61,8% Fibonacci extension. De AB InBev koers zou dan noteren aan € 47,42. Dit ligt dichtbij de onderzijde van het kanaal en een sterke demand zone. Deze zone lijkt een interessant gebied om te zoeken naar longposities vanuit een risk/reward standpunt.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Gerelateerde artikelen