Technische analyse BEL20: AB InBev en BEL20 bereiken koersdoel

Vorige week is de DAX30 naar boven uitgebroken op de weekgrafiek. Hoogstwaarschijnlijk zal de Duitse index de andere Europese indices op sleeptouw nemen. De BEL20 beweegt voorlopig in een opwaarts kanaal. De BEL20 koers maakt hogere toppen en hogere bodems wat ervoor zorgt dat de BEL20 technisch in een stijgende trend zit. Wanneer de BEL20 koers onder de bodem van 3.750 punten zou breken, zal de koers hoogstwaarschijnlijk richting de 3.600 punten dalen. Maar dit is een worstcasescenario want we verwachten een hogere BEL20 koers. In onze technische analyse van 1 maart hadden we een megafoonpatroon opgemerkt. De BEL20 koers lijkt het koersdoel van toen, min of meer bereikt te hebben. Ons eerste koersdoel was 3.900 punten en de BEL20 koers is tot 3.895 gestegen. Mogelijks valt de prijs nu wat terug om zich voor te bereiden voor de volgende rally. Het tweede koersdoel van 4.050 punten is nog steeds intact.

 

AB InBev bereikt koersdoel

De tweede technische analyse die we vorige keer hadden gemaakt was AB InBev. Het eerste koersdoel van € 53 lijkt ook behaald te zijn. Wenst u de vorige technische analyse nog eens door te nemen, dit kan hier. Laten we even verder bouwen op het idee dat het aandeel AB InBev bullish is. Nu verwachten we dat er een ABCD-patroon gevormd wordt. Wanneer de koers onder de 50% Fibonacci retracement komt, kunnen we het aandeel AB InBev interessant gewaardeerd beschouwen. Idealiter komt de AB InBev koers naar het niveau van € 49. Dit zou ons een optimale risk/reward opleveren. Potentieel stoporder kan onder de bodem van €47 komen te liggen en het eerste koersdoel van de nieuwe setup komt te liggen rond € 55, wat de 27% Fibonacci extension is. Om het verwachte koersverloop visueel voor te stellen, vindt u de blauwe pijlen terug op de grafiek.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete

Gerelateerde artikelen