Technische analyse BEL20: Technische analyse aandeel Johnson & Johnson

Omdat de BEL20 TA van vorige week 15 maart nog steeds geldig is na een rustige beursweek, bespreken we vandaag een relevant aandeel buiten de Belgische index om.

Johnson & Johnson haalde afgelopen week het nieuws in België. De eerste vaccins zouden midden april beschikbaar kunnen zijn. Hierdoor zou het vaccinatieprogramma die de Belgische overheid voorop had gesteld, deels gevolgd kunnen worden. Wat kunnen we verwachten van het aandeel Johnson & Johnson?

Een blik op de lange termijn grafiek doet er geen twijfel over bestaan. Het aandeel Johnson & Johnson zit al jaren in een sterk stijgende trend. Op de maandgrafiek worden hogere toppen en hogere bodems gevormd. De Johnson & Johnson koers beweegt mooi in een opwaarts kanaal. Zolang dit kanaal gerespecteerd blijft, en de koers van Johnson & Johnson hogere toppen en bodems blijft maken, is het technisch gezien het meest aantrekkelijk om te kijken voor koopopportuniteiten. Althans, indien u wenst te beleggen in de richting van de trend.

Put-Call ratio

In het handelsplatform van LYNX heeft u de mogelijkheid om de put-call ratio (rode indicator) te plotten op uw grafiek. Dit is een indicator die u visueel aantoont wat het sentiment is over een bepaald aandeel (of ander financieel product). Veelal geeft de put-call ratio u een correcter beeld van het reële sentiment op de beurs in vergelijking met allerhande financiële media.

In dit geval vindt u de put-call ratio terug van het aandeel Johnson & Johnson. De ratio wordt berekend door het aantal verhandelde put opties te delen door het aantal verhandelde call opties. Wanneer de put-call ratio boven de waarde 1 stijgt, wil dit zeggen dat er meer put opties verhandeld zijn in vergelijking met de call opties. Dit geeft een indicatie van een negatief sentiment. Wanneer de put-call ratio plots zeer sterk stijgt, is dit een sterke indicatie dat de koers van de onderliggende waarde in de korte nabijheid terug kan zakken (tijdelijke top). Zeker wanneer dit gepaard gaat met een verhoogd optievolume (blauw-zwarte indicator). Het omgekeerde is ook waar wanneer een aandeel (of ander financieel instrument) een bodem aan het vormen is na een dalende trend.

Wat vertelt de put-call ratio over het sentiment rond Johnson & Johnson? De put-call ratio geeft eerder een lage waarde weer in vergelijking met het verleden (rode pijl). Anderzijds zien we een sterke stijging in het verhandelde optievolume. Dit werd op de grafiek aangeduid met een blauwe pijl. We kunnen concluderen dat er de afgelopen maanden meer call opties werden verhandeld dan put opties. Samen met een sterke stijging in het optievolume, duiden deze factoren erop dat de stijgende trend van het aandeel Johnson & Johnson waarschijnlijk nog niet voorbij is.

Technische analyse aandeel Johnson & Johnson: 4 uur-grafiek

Door de bovenstaande analyses komen we tot het besluit dat het vanuit technisch oogpunt enkel relevant is om te kijken naar koopmogelijkheden. De Johnson & Johnson koers is boven een neerwaartse trendlijn gebroken. Er lijkt zich een ABCD-patroon te vormen waarbij de koers idealiter terugzakt richting $ 155. Het eerste technische koersdoel wordt dan $ 164 gevolgd door $ 167. Onder normale omstandigheden kunnen we verwachten dat de Johnson & Johnson koers stijgt tot het beginpunt van de neerwaartse trendlijn, wat komt te liggen rond $ 174.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index of een relevant aandeel wereldwijd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete

Gerelateerde artikelen