Technische analyse BEL20: TA van nieuwkomer aandeel Melexis

De BEL20 doet het niet goed in vergelijking met andere Europese indices. Terwijl de AEX25, CAC40 en DAX30 sedert begin maart respectievelijk  10,42%, 7,24% en  9,66% zijn gestegen, blijft de BEL20 steken op 5,66%. Desondanks blijft ons technisch koersdoel van de vorige technische analyse nog steeds staande. Het eerste technische koersdoel kwam te liggen op 3.988 punten en het tweede technische koersdoel op 4.054 punten.

De BEL20 koers lijkt een stapje terug te willen doen vandaag. Technisch blijft de BEL20 bullish zolang de koers boven 3.809 punten blijft. Wat zijn nu technisch de potentiële zones waar de BEL20 verder kan stijgen? De eerste zone waar mogelijk kopers de markt betreden is de paars gearceerde zone, 3.900 – 3.911. Indien de BEL20 koers de zone doorbreekt, is de zone rond 3.860 punten van belang. Dit komt overeen met de 261% Fibonacci extension. Het ideale scenario vindt u terug door middel van de pijlen.

Technische analyse aandeel Melexis

Aangezien Melexis is toegetreden tot de BEL20, lijkt het interessant om een blik te werpen op de grafiek. Op de weekgrafiek merken we dat het aandeel Melexis in een stijgende trend zit. Er worden hogere toppen en hogere bodems neergezet. Een eerste koersdoel welke we meteen kunnen vaststellen op de weekgrafiek is 110 euro. Dit is de 27% Fibonacci extension van de sterke stijgende impulsbeweging die plaatsvond tussen 2015 en 2018.

Op de daggrafiek valt meteen een potentieel opwaarts kanaal op. De (tijdelijke) top werd gesignaleerd door een divergentie tussen de RSI-indicator en de Melexis koers. De koers maakte nog een hogere top terwijl de RSI-indicator duidelijk een lagere top neerzette. Op dit moment lijkt het aandeel Melexis weerstand te ondervinden aan de 50% lijn van het opwaarts kanaal. Vanuit een risk/reward standpunt, zou de prijs idealiter moeten zakken tot één van de twee steunzones die paars gearceerd zijn op de grafiek. Het technisch koersdoel blijft dan 110 euro. Indien de Melexis koers onder de 63 euro zou zakken, zou dit beteken dat onze analyse fout is en dat het aandeel een dalende trend start. Dit is namelijk de laatste bodem die werd neergezet op de daggrafiek. Voor de eenvoud werd de bodem omcirkeld.

 

Mocht de prijs alsnog niet terugzakken tot de steunniveaus die hierboven werden aangegeven, kunnen we op een andere manier achter de schermen kijken om sterke steunniveaus te bepalen. Het handelsplatform laat immers toe om de volume histogram te plotten. Deze indicator vindt u rechts van de onderstaande grafiek.

Let wel dat dit enkel mogelijk is op de korte termijn grafieken (30min candles of lager).  Dit hulpmiddel geeft aan op welk prijsniveau er het meeste volume was in de markt. Het licht met andere woorden een tipje van de sluier op waar institutionele partijen mogelijks hebben gekocht. Hoe groter de candle van het volume histogram, hoe sterker de steunzone. Ik heb alvast de grote lijnen doorgetrokken zodat duidelijk is waar we sterke steun verwachten. De eerste sterke zone verwachten we rond 90,5. Wanneer dit niveau doorbroken wordt, moeten we meteen lager kijken rond 86, 85 en 84.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index of een relevant aandeel wereldwijd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete

Gerelateerde artikelen