Technische analyse BEL 20: De BEL20 blijft in een stijgende trend net zoals de Nasaq 100

Technische analyse BEL 20: Gap trade geslaagd

In de technische analyse van vorige week hadden we twee potentiële scenario’s bekeken. Het eerste scenario zijnde ‘trade voor potentiële correctie’ heeft zich afgespeeld. De BEL 20 koers zakte richting de technische gap en heeft de stijgende trend sindsdien verdergezet. Voorlopig blijven we in een stijgende trend, aangezien er hogere toppen en hogere bodems gevormd worden. Zolang de BEL 20 koers niet onder de bodem van 5 mei zakt, blijven we technisch in een stijgende trend.

Technische analyse BEL 20: tekenen van uitputting

Het scenario waarbij we een potentiële correctie verwachten op de daggrafiek is nog steeds niet van de baan. Zolang de BEL20 koers niet boven de piek van februari 2020 breekt, hebben we de kans op een, weliswaar gezonde, correctie. We volgen dezelfde redenering als uit de vorige technische analyse. Een 50 % Fibonacci retracement, wat de BEL 20 koers iets boven de 3.500 punten zou brengen, is niet uitgesloten. Dit zou technisch gezien een mooie test kunnen zijn van een sterke steunzone. Het potentiële koersverloop werd aangeduid d.m.v. de blauwe pijlen.

Nasdaq 100 lijkt technisch sterk

De afgelopen weken is er veel geschreven over de technologie-index Nasdaq 100. Deze lijkt relatief zwak te zijn t.o.v. de S&P 500 en de Dow Jones. Volgens onze technische analyse van de Nasdaq 100 kunnen we toch een hogere koers verwachten. Succesvolle traders zullen u zonder twijfel zeggen dat de trend uw vriend is (“The trend is your friend”). Het is eenvoudiger om winstgevend te traden indien u de trend volgt. De Nasdaq 100 zit nog steeds in een opwaarts kanaal en lijkt nu een stijgende impulsbeweging te maken na het raken van de demand. Zolang de Nasdaq koers niet onder de bodem van 21 mei zakt, blijft de Nasdaq 100 bullish. Zodoende verwachten we een stijgende koers.

U zal opmerken dat het opwaarts kanaal verdeeld is in twee gelijke delen. In vele gevallen zorgt de middellijn voor een sterke steun en weerstand. Deze theorie kan u duidelijk terugvinden op de grafiek. Het eerste mogelijke weerstandsniveau (of technische koersdoel) zal dus de middellijn zijn van het opwaarts kanaal. Vervolgens de laatste top die ligt rond 14.000 punten en het potentiële technische koersdoel daarna is de bovenzijde van het opwaarts kanaal.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index of een relevant aandeel wereldwijd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete

Gerelateerde artikelen