Technische analyse BEL 20: update nieuwkomers Melexis en Elia

Technische analyse BEL 20 index

Over de BEL 20 index kunnen we op de korte termijn zeer kort zijn. De trend is nog steeds opwaarts aangezien de BEL 20 koers hogere toppen en bodems weet neer te zetten. De laatste significante bodem op de 4uur-grafiek ligt rond 3.960 punten. Zolang de BEL 20 koers boven de 3.960 punten blijft, kunnen we technisch hogere koersen verwachten. Indien de koers onder de 3.960 punten zakt, hebben we mogelijk te maken met een trendwijziging op de 4uur-grafiek.

Update technische analyse Melexis

In de technische analyse van het aandeel Melexis, hebben we besproken dat de koers technisch richting de € 110 kon stijgen. Hoewel er eerst een korte pullback mogelijk was. Bekijk gerust de technische analyse gepubliceerd op 12 april om de onderbouwing te lezen. Het aandeel Melexis heeft steun gevonden in steunzone 1. De trendlijn op de RSI-indicator is doorbroken, waardoor we verwachten dat een nieuwe opwaartse cyclus gestart is. Uiteraard moeten we rekening houden met een eventuele pullback richting steunzone 2, maar gezien de impulsbeweging van afgelopen week is deze kans technisch klein.

De koers van Melexis lijkt nu onderweg te zijn richting de € 95, wat hoogstwaarschijnlijk voor wat weerstand kan zorgen. Wanneer de middellijn van het opwaarts kanaal doorbroken is, is de hoogste koers uit februari rond de € 103 het eerste technische koersdoel. Vervolgens wordt de bovenzijde van het opwaartse kanaal het volgende koersdoel. Het potentiële koersverloop werd zoals gebruikelijk aangeduid d.m.v. de blauwe pijlen.

Update technische analyse aandeel Elia

In de technische analyse van 19 april is een technische analyse gemaakt van de nieuwkomer Elia. Wat ons toen opviel op de langetermijngrafiek is de potentiële triangle. Lees gerust de onderbouwing in de voorgaande technische analyse aandeel Elia. Op de daggrafiek, bespraken we dat vanuit een risk:reward standpunt, de koers van Elia idealiter nog wat terug zou zakken richting de steunzone. Nu lijkt op de kortetermijngrafiek de koers van Elia terug te komen richting de doorbroken trendlijn en een horizontale steunzone. Wanneer de bulls de prijs van Elia boven de steunzone kunnen houden, is het eerste technische koersdoel het beginpunt van de neerwaartse trendlijn, zijnde € 103. Wanneer de doorbroken trendlijn niet voor steun kan zorgen, zal de prijs vermoedelijk terug zakken richting de € 83, waar opnieuw een sterke steunzone ligt.

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL20 index en/of een aandeel uit de index of een relevant aandeel wereldwijd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar klantendesk@lynx.be. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.
belegggingsexpert-kevin-verstraete

Gerelateerde artikelen