In het spoor van de last minute rally op de Amerikaanse beurzen start de Bel 20 de handelsweek met een winst van 0,5%. Ook de Belgische bedrijven konden niet ontsnappen aan de recessievrees en zien de index met 14% neerwaarts glijden in de eerste helft van 2022. De Belgische economie staat zwaar onder druk. Na een lichte daling in mei steeg de inflatiegraad naar 9,65%. Hoger dan het gemiddelde van 8,6% in de eurozone. Deze verschillende, economisch remmende, factoren wakkeren het idee aan dat de Europese economie al in een recessie zit.

Deze vrees wordt ook vertaald in de koersval van de Belgische sterindex. De prijs viel opnieuw richting de vorige bodem van 3650 punten, maar lijkt hier te stabiliseren en kon driemaal niet boven het niveau van 3750 breken. De handel bevindt zich nu een maand in dit interval van 3650-3750 punten. Een neerwaartse doorbraak kan een sterke koersval uitlokken. Daarbij toont het 200 daagse gemiddelde nu een zeer prominente neerwaartse trend. Ook de 50-daagse beweegt zich sterk neerwaarts. Een doorbraak boven 3750 en een RSI boven de 50 zou het pad naar 3850 mogelijk maken. We zien ook dat de MACD en de signaallijn opwaarts kruisen, wat een positief signaal is.

Deze koersbeweging bevestigt opnieuw het adagium “Sell in May and go away”, maar we mogen natuurlijk niet vergeten terug te komen in september.

BEL 20 index (BFX) | Technische Analyse BEL 20 en Baidu Inc

Baidu Inc (BIDU)

Na het bloedbad van 2021 en 2022 lijkt er opnieuw hoop voor de Chinese technologiebedrijven. De Chinese zoekmachine en Artificial Intelligence gigant kan opnieuw terrein winnen boven de 200 daagse EMA. Daar probeert de prijs dit afgelopen jaar al meerdere malen door te breken. Met deze opwaartse beweging breekt het ook boven zijn weerstand en trend van vorige toppen. Na de dubbele bodem zien we dat de 50 daagse EMA wijst naar het noordoosten, wat bij de vorige pogingen minder expliciet het geval was. De kortere handelsweek laat ons nog een dag langer in spanning afwachten. De komende dagen zullen dan ook cruciaal zijn voor de korte en middellange termijn prijsontwikkelingen van Baidu. Als de prijs stand kan houden boven de 200 EMA, kan het verder doorstoten naar $ 167 en $ 182.

Technische Analyse BEL 20 en Baidu Inc

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL 20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL 20 index en/of een aandeel uit de index.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Jef Dhondt
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.