Effecten toevoegen aan uw handelsscherm

Middels uw LYNX effectenrekening heeft u de mogelijkheid om te handelen op ruim 100 markten in 26 verschillende landen.

De volgende video laat zien hoe u naast de standaard handelsschermen, eenvoudig producten kunt toevoegen aan uw handelsscherm, die u wilt volgen of verhandelen.

 

Wanneer u de koersen van een bepaald effect wilt zien, dient u het symbool van het effect te weten.Vaak zijn deze symbolen voor de hand liggend (bijvoorbeeld ING, KPN, HEI). Een overzicht van de belangrijkste fondscodes kunt u vinden in hoofdstuk 11 van de complete handleiding. Wanneer u echter het symbool van een effect niet weet, kunt u desbetreffend effect toch proberen op te zoeken in het handelsplatform. U kunt hiervoor onderstaande stappen volgen:

1. Ga in het LYNX Handelsplatform in een lege regel staan in de kolom Effect 1.

2. Typ de naam van het bedrijf in waarvan u de koers wilt zien (in dit voorbeeld Randstad) en druk op Enter.

symbool-opzoeken-1
1
Er verschijnt een pop-up scherm.

3. Selecteer de juiste regel. In dit voorbeeld willen we de notering van Randstad aan de AEB (Amsterdamse Effecten Beurs) 2.

2
3
Tip: Als u niet weet welke regel u moet kiezen dan is het in het algemeen verstandig om de regel te selecteren waarvoor de meeste producten beschikbaar zijn.

4. Druk vervolgens op OK 3 om het effect toe te voegen aan uw handelsscherm.

LET OP: In het bovenstaande voorbeeld heeft u de keuze uit drie verschillende effecten met als naam Randstad. RANDN zijn de aandelen van Randstad die verhandeld worden op de Mexicaanse beurs (MEXI). RANJY is de notering van Randstad op de Pink sheets (PINK). U kunt zien dat u het derde effect moet kiezen, omdat deze op de AEB (Amsterdamse Effecten Beurs) staat genoteerd. U zult zien dat dit bij meerdere effecten voorkomt. Let dus goed op dat u het juiste effect selecteert.

Heeft u nog verdere vragen?

Sommige pagina's in ons servicecentrum kunnen momenteel verouderd zijn als gevolg van  het groot aantal wijzigingen naar aanleiding van de  migratie van Europese klanten naar Interactive Brokers IBIE.

 

U kunt contact met ons opnemen via chat, telefoon of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag verder.

Direct contact opnemen

Ignace De Vloo
Ignace De Vloo
Service Manager
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
klantendesk@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker