Hoe kan ik deelnemen aan het Stock Yield Enhancement Program?

Heeft u Amerikaanse aandelen, ETF’s, preferente aandelen of corporate bonds in uw portefeuille? Dan kunt u extra inkomsten genereren door deelname aan het Stock Yield Enhancement Program (SYEP). U krijgt namelijk een rentevergoeding als u toestemming geeft om uw aandelen uit te lenen. Deze vergoeding kan oplopen tot tientallen procenten op jaarbasis en kan een mooi extra rendement op uw beleggingen opleveren zonder dat u daar enige moeite voor hoeft te doen.

Hoe hoog is de vergoeding die u ontvangt en hoe wordt deze bepaald?

De belegger die uw aandelen leent om te shorten, moet rente betalen. Dit wordt ook wel de Short Rate genoemd. De helft van deze rente komt ten goede aan u, de andere helft gaat naar de broker voor het beheer en de administratie van dit uitleenprogramma.

De hoogte van deze rente wordt bepaald door de vraag naar en het aanbod van aandelen om te ‘shortsellen’. Wanneer weinig aandelen beschikbaar zijn om te shorten, kan de rente flink oplopen. In het geval u deze aandelen in bezit heeft en deelneemt aan het SYEP, zou het dus zomaar kunnen dat uw aandelen worden uitgeleend en u hierover een hoge rente ontvangt.

Wanneer en hoe kunt u meedoen?

Heeft u een marginrekening, dan kunt u zich zonder extra voorwaarden aanmelden voor het SYEP. Heeft u een cashrekening, dan dient deze een minimale waarde van $50.000 te hebben. Daalt de waarde van uw cashrekening onder de $50.000, dan blijft u gewoon deelnemen (dit geldt enkel als aanmeldingsdrempel).

Aanmelden voor het SYEP gaat eenvoudig, volg hiervoor onderstaande stappenplan:

Let op! Als u zich afmeldt dient u 90 dagen te wachten totdat u zich weer kunt aanmelden.

Klik hier om in te loggen in uw Account Management.

Klik op Settings 1 en selecteer Account Settings 2. Vervolgens gaat u naar de tabel Configuration en klikt u onderaan op het tandwiel achter Stock Yield Enhancement Program 3.

1
2
3

Zet een vinkje voor het Stock Yield Enhancement Program 4. Vervolgens scrollt u helemaal naar onder en klikt u rechts onderaan op Continue 5.

4
5

Tot slot dient u nog akkoord te gaan met de voorwaarden. Dit doet u door deze te ondertekenen met uw naam zoals die staat gegeven naast Signature. Klik tot slot rechts onderaan op Continue. Uw aanmelding voor het Stock Yield Enhancement Program is nu voltooid.

Al uw Amerikaanse aandelen, ETF’s, preferente aandelen en corporate bonds die niet op margin zijn aangekocht, komen nu in aanmerking om uitgeleend te worden.

In volgend artikel vindt u hoe u een rapport kan opmaken: Afschrift opvragen

U kan in dergelijk rekeningafschrift nagaan hoeveel extra inkomsten u per jaar zou kunnen ontvangen als alle daarvoor in aanmerking komende aandelen uitgeleend worden. Klik hiervoor de sectie Codes 1 open en kijk vervolgens naar de posities met de code SY 2.

SYEP 3
1
2
Onder het kopje Open Positions kunt u zien welke posities in aanmerking komen om eventueel uitgeleend te worden. U kunt deze posities herkennen aan de code SY 1.
SYEP 4
1

Heeft u nog verdere vragen?

Sommige pagina's in ons servicecentrum kunnen momenteel verouderd zijn als gevolg van  het groot aantal wijzigingen naar aanleiding van de  migratie van Europese klanten naar Interactive Brokers IBIE.

 

U kunt contact met ons opnemen via chat, telefoon of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag verder.

Direct contact opnemen

Ignace De Vloo
Ignace De Vloo
Service Manager
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
klantendesk@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker