Hoe kan ik mijn dividendkeuze opgeven?

Indien u recht heeft op keuzedividend, dan heeft u zelf de keuze tussen cashdividend en stockdividend (dividend in de vorm van aandelen). Deze keuze dient u voor een bepaalde deadline in te dienen in het administratieve gedeelte van uw LYNX effectenrekening. Hieronder vindt u daarvoor de instructies.

Let op: Als u geen keuze doorgeeft, dan zal het systeem automatisch de vooraf ingestelde standaardkeuze van het bedrijf doorvoeren. In de meeste gevallen is dit cashdividend, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn!

Klik hier om in te loggen in het administratieve gedeelte van uw LYNX effectenrekening.

Eenmaal ingelogd vindt u links bovenin uw scherm een belletje 1. Klik daarop om vervolgens op Corporate Actions 2 te klikken.

1
2

Een andere mogelijke weg om uw Corporate Actions terug te vinden is via het menu: Support. Hier vindt u de tool CORPORATE ACTION MANAGER terug.

U bent nu in uw Message Center. Hier dient u in het menu voor Corporate Actions 3 te kiezen. Klik vervolgens op de regel waarin staat: ”Corporate Action: Decision Required” 4In dit voorbeeld gaat het om het keuzedividend van SBM Offshore.

 

3
4
In het nieuwe venster klikt u rechts onderin op Select CA Choice 5.

 

5

In dit scherm kunt u alle informatie vinden omtrent het keuzedividend zoals de deadline, het aantal rechten (aandelen) dat u kunt opgeven, en voor welke rekening u dit wilt doen. In onderstaand voorbeeld is te zien dat de standaardkeuze (Default) op cashdividend staat 6. Verder kunnen er in dit geval 691 rechten worden opgegeven 7. Stel u wilt cashdividend ontvangen, dan vult u in het veld van de eerste regel uw aantal rechten in 8. Mocht u stockdividend willen ontvangen dat vult u het aantal rechten in de tweede regel in 9. In dit voorbeeld hebben we dus 691 rechten opgegeven om stockdividend te ontvangen. Tot slot zet u links onderin het vinkje aan 10 en klikt u op Save 11.

 

6
7
8
9
10
11
U moet uw keuze nu nog bevestigen door dit scherm weg te klikken (kruisje rechts boven) en vervolgens op Yes 12 te klikken in het Confirmation Needed venster.

 

12

De daadwerkelijke uitbetaling van het dividend kunt u terugvinden in een rekeningafschrift. Lees hier de instructies tot het downloaden van een rekeningafschrift.

Heeft u nog verdere vragen?

Sommige pagina's in ons servicecentrum kunnen momenteel verouderd zijn als gevolg van  het groot aantal wijzigingen naar aanleiding van de  migratie van Europese klanten naar Interactive Brokers IBIE.

 

U kunt contact met ons opnemen via chat, telefoon of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag verder.

Direct contact opnemen

Ignace De Vloo
Ignace De Vloo
Service Manager
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
klantendesk@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker