Hoe verwerkt LYNX dividenduitkeringen?

Wanneer een bedrijf dividend uitkeert en u op de ex-dividend datum de aandelen in uw bezit heeft, dan ontvangt u cash-, aandeel- of keuzedividend. Het bedrijf bepaalt het type dividend. LYNX verwerkt dividenduitkeringen kosteloos.

Cashdividend

Wanneer een bedrijf cashdividend uitkeert, wordt dit dividend automatisch op uw rekening bijgeschreven op de betaalbaarstelling.

Aandeeldividend

Wanneer een bedrijf aandeeldividend uitkeert, ontvangt u in eerste instantie dividendrechten in uw portefeuille. Op de betaalbaarstelling wordt het aandeeldividend uitgekeerd en ontvangt u de betreffende aandelen in uw portefeuille.

Keuzedividend

Wanneer een bedrijf keuzedividend uitkeert, kunt u uw keuze maken tussen cash- óf aandeeldividend. Deze keuze kunt u kenbaar maken in het administratieve gedeelte van uw LYNX effectenrekening.

DRIP

Herbeleggingsplan van het cashdividend: het gaat hier om een programma dat erop gericht is het cashdividend te herbeleggen in de aandelen van het bedrijf, waar het oorspronkelijk uitgekeerd zou zijn geweest. Bijgevolg wordt uw dividend in aandelen uitgekeerd in de plaats van in cash. Dit programma is enkel geldig voor dividenden die door Amerikaanse bedrijven worden uitgekeerd.

LET OP: Indien u geen dividendkeuze maakt, zal de uitgever deze keuze in uw plaats maken.

Helaas is het niet mogelijk om een standaardkeuze in te stellen voor alle aandelen in uw portfolio. U zal dus voor ieder keuzedividend uw keuze moeten aangeven in het administratieve gedeelte van uw LYNX effectenrekening.

Heeft u nog verdere vragen?

Sommige pagina's in ons servicecentrum kunnen momenteel verouderd zijn als gevolg van  het groot aantal wijzigingen naar aanleiding van de  migratie van Europese klanten naar Interactive Brokers IBIE.

 

U kunt contact met ons opnemen via chat, telefoon of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag verder.

Direct contact opnemen

Ignace De Vloo
Ignace De Vloo
Service Manager
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
klantendesk@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker