Hoe zijn de gelden van mijn LYNX effectenrekening beschermd?

Uw geldsaldo is goed beschermd via LYNX. Aangezien u uw rekening via LYNX aanhoudt bij IB UK, komt u derhalve in aanmerking voor de bescherming van de U.K. Financial Services Compensations Scheme (FSCS). Dit betekent dat uw rekening tot een bedrag van GBP 85.000 is beschermd. Voor meer informatie over de FSCS gaat u naarwww.fscs.org.uk. Meer informatie over FSA vindt u op www.fsa.gov.uk. Dit stelsel dekt een mogelijke tekortkoming of insolventie van de broker en dekt als vanzelfsprekend niet tegen verlies op uw effectentransacties.

IB UK is onderdeel van IB USA. Cliënten van LYNX genieten daarom via IB USA ook de bescherming van de Amerikaanse Securities Investor Protection Corporation (SIPC) en van de Engelse verzekeraar Lloyds. De SIPC is het zelfregulerende instituut voor Brokers/Dealer Members in de Verenigde Staten. Vrijwel alle Brokers/Dealers in de Verenigde Staten zijn lid van het SIPC. Het SIPC stelt beleggers die een rekening hebben bij een aangesloten Broker/Dealer, schadeloos in geval van insolventie, faillissement of onbevoegd handelen van die Broker/Dealer. Schadeloos stellen betekent dat de marktwaarde van uw aandelen, opties, warrants, schuld- en geldsaldo door een verzekering is beschermd tot $ 500.000, waarvan $ 250.000 cash (dan wel het equivalente bedrag in EUR). Wanneer de SIPC dekking niet voldoende is, verzekert Lloyds nog tot $ 30 miljoen extra per Cliënt. (hiervan $ 900.000 cash). Deze verzekering is gelimiteerd tot $ 150 miljoen in totaal.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Heeft u nog verdere vragen?

U kunt contact met ons opnemen via chat, telefoon of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 20 uur (vrijdag tot 18:00 uur). Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag verder.

Direct contact opnemen

Ignace De Vloo
Ignace De Vloo
Service Manager
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
klantendesk@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
LYNX: één platform, veel voordelen
  • Professioneel handelsplatform: snel, stabiel en betrouwbaar
  • Zeer lage tarieven
  • Tips en educatie van professionele beleggingsexperts
vergelijk-brokers
Beste Online Broker Allround
volgens VergelijkBrokers.nl
2016 & 2017
handelsblatt-round
Beste Online Broker
volgens Handelsblatt 2013, 2014 en 2015
Beleggers Belangen
Beste Online Broker van Nederland
volgens Beleggers Belangen 2009 t/m 2013
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws