Minimumvereisten om een rekening te openen

 

Om een rekening te kunnen openen bij LYNX en zo te genieten van de vele voordelen stellen wij enkele minimumvereisten voorop:

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd om een rekening te openen is 18 jaar. U dient echter minstens 21 jaar te zijn om een margin-rekening (Trading/Pro-Trading) te openen. Bent u tussen de 18 en 21 jaar, dan kunt u enkel een cash-rekening openen. Op een cash-rekening kunt u pas drie dagen na een transactie weer beschikken over het geldbedrag dat is vrijgekomen na een uitgevoerde transactie. Op een margin-rekening zitten geen beperkingen en beschikt u meteen over het vrijgekomen geldbedrag.

Minimaal te storten bedrag

Een LYNX-rekening openen kan al vanaf € 10 000. Hieronder valt ook het overboeken van een portefeuille met een waarde van minimaal € 10 000.
Waarom deze minima? Hieronder een klein cijfervoorbeeld.

U koopt het aandeel Bekaert (Euronext) aan de lage commissie van LYNX: 0,09% op de waarde met een minimum van € 6:

  Stel u investeert € 10.000   U betaalt € 9 commissie De commissie bedraagt 0,09% van het geïnvesteerde bedrag, 0,18% bij aan- en verkoop
  Stel u investeert € 5.000   U betaalt € 6 commissie De commissie bedraagt 0,12% van het geïnvesteerde bedrag, 0,24% bij aan- en verkoop
  Stel u investeert € 1.000   U betaalt € 6 commissie De commissie bedraagt 0,60% van het geïnvesteerde bedrag, 1,20% bij aan- en verkoop

 

Zoals u kunt zien wordt het naarmate u minder investeert, moeilijker om winstgevend te blijven. Bij een geïnvesteerd bedrag van € 1000 moet u dus al 1,2% winst maken om geen geld te verliezen. Aangezien dat wij voor de lange termijn klantenrelaties willen aangaan past het niet in onze filosofie om kleinere rekeningen (die hoogst waarschijnlijk snel failliet gaan) toe te laten.

Minimumbedrag om in opties te handelen

De totale waarde van uw portefeuille (waarde effecten plus contanten) dient te allen tijde minimaal € 2.000 (of een equivalent hiervan) te zijn om in alle opties, futures en Amerikaanse aandelen te kunnen handelen. Als uw portefeuille onder deze minimumeis zit, kunt u wel in Europese aandelen en opties handelen.

 

Heeft u nog verdere vragen?

Sommige pagina's in ons servicecentrum kunnen momenteel verouderd zijn als gevolg van  het groot aantal wijzigingen naar aanleiding van de  migratie van Europese klanten naar Interactive Brokers IBIE.

 

U kunt contact met ons opnemen via chat, telefoon of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag verder.

Direct contact opnemen

Ignace De Vloo
Ignace De Vloo
Service Manager
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
klantendesk@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker