Hoe kan ik een optiecombinatie aanmaken en handelen in LYNX Basic?

In het LYNX Basic platform kunt u optiecombinaties aanmaken door met een enkele muisklik 1 een optie aan een strategie toe te voegen.
1
Het aanmaken van een optiecombinatie

Indien u een optiecombinatie wilt verhandelen, is het allereerst nodig dat u de gewenste combinatie aanmaakt in LYNX Basic. In dit voorbeeld kopen we een 445 – 450 call spread op de AEX Index (tickercode: EOE). Om de EOE opties in LYNX Basic te bekijken, kunt u boven in het zoekvenster EOE intypen 1 en vervolgens voor EOE [IND] AMS EOE Index FTA kiezen 2.

LYNX Basic 1
1
2
Het handelsoverzicht van de AMS EOE Index wordt nu zichtbaar in LYNX Basic. Klik op het tabblad Opties 3om de AEX indexopties te zien.
LYNX Basic 2
3
U krijgt nu een lijst met beschikbare opties te zien waarbij u de mogelijkheid heeft om de expiratiedatum 1, beurs 2 en multiplier 3 op te geven. Als de uitoefenprijs die u wilt zien er niet tussen staat, dan kunt u deze toevoegen door op de knop Voeg uitoefenprijs toe te klikken 4 .
LYNX Basic 3
1
2
3
4
In dit voorbeeld willen we de 445 – 450 call spread kopen. Door op de “S” (van Strategie) te klikken, kunt u de betreffende optie aan een optiestrategie toevoegen 1. Alle geselecteerde opties worden vervolgens zichtbaar in het optiecombinatie scherm. Hieronder ziet u dat de EOE 201604’15 CALL 445 en de EOE 201604’15 CALL 450 zijn toegevoegd aan het optiecombinatie scherm 2.
LYNX Basic 4
1
2
Het aanmaken en verzenden van een optiecombinatieorder

Voordat u op de knop Order aanmaken klikt, is het nodig dat u per optiepoot aangeeft of u deze wilt kopen of verkopen. In de kolom Actie kunt u aangeven of een optie wilt kopen of verkopen 1. Nadat u de gewenste combinatie heeft aangemaakt, krijgt u een winst/verlies grafiek te zien waarin u exact kunt zien wat de waarde van uw optiecombinatie is op de expiratiedatum, gegeven de koers van de onderliggende waarde 2.

LYNX Basic 5
1
2
3
U kunt in de grafiek zien bij welke koers van de onderliggende waarde u break-even (BR) draait. Mocht de AEX Index op 15 april 2016 hoger staan dan 447 dan zult u winst maken. De maximale winst van EUR 300 wordt bereikt bij een koers van 450 of hoger. Het maximale verlies van EUR 200 wordt bereikt bij een koers van 445 of lager. Als u uw muis beweegt in de winst/verlies grafiek, verschijnt vanzelf een pop-upscherm met informatie over uw winst/verlies bij een bepaalde prijs van de onderliggende waarde. Om de combinatieorder aan te maken kunt u op de knop Order aanmaken klikken 3.

Vervolgens verschijnt het order ticket waarin u de orderspecificaties kunt opgeven. Hier vult u het aantal combinaties in dat u wilt aankopen of verkopen 1. Vervolgens selecteert u het gewenste ordertype met eventueel een limietprijs en de geldigheidsduur van de order 2. In het groene vlak wordt een samenvatting van uw order weergegeven 3. Door op de knop Verzend order 4 te klikken, wordt de combinatieorder direct naar de beurs verzonden.

LYNX Basic 7
1
1
2
2
2
3
4
 

De opties in uw portefeuille en het sluiten als combinatie

Nadat uw optiecombinatieorder is uitgevoerd, worden de optieposities los in uw portefeuille getoond. Als u de opties als optiecombinatie getoond wilt zien, kunt u de opties selecteren door een vinkje achter desbetreffende optieposities te zetten 1 en vervolgens op Groepeer de geselecteerde opties 2 te klikken.

LYNX Basic 8
1
2
De opties worden nu als combinatie getoond 3. Door op het kruisje te klikken 4, wordt een order ticket aangemaakt waarmee u met een enkele order de hele optiecombinatie kunt sluiten.
LYNX Basic 9
3
4

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Heeft u nog verdere vragen?

U kunt contact met ons opnemen via chat, telefoon of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 20 uur (vrijdag tot 18:00 uur). Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag verder.

Direct contact opnemen

Ignace De Vloo
Ignace De Vloo
Service Manager
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
klantendesk@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker