Opties doorrollen

Het doorrollen van optiecontracten kunt u in het LYNX Handelsplatform snel en eenvoudig middels combinatieorders doen. Het voordeel van het doorrollen van optieposities middels combinatieorders is dat u de gewenste prijs kunt opgeven voor de combinatie en dat u zeker bent van uitvoering voor beide poten. In dit artikel leggen we uit hoe u snel en eenvoudig een losse optiepositie kunt doorrollen en hoe u meerdere optieposities tegelijkertijd kunt doorrollen.

Om een enkele optie door te rollen, klikt u met uw rechtermuisknop op de desbetreffende regel in uw handelsplatform en kiest u vervolgens voor Doorrollen 1.

1

Vervolgens verschijnt het onderstaande pop-upscherm. Het is aan te raden om in dit scherm allereerst bovenin op te geven welke expiratie(s), uitoefenprijzen, multiplier, handelsklasse(n) en beurs u wilt zien. Onderaan in de Roll Builder is uw huidige positie reeds ingevuld. Het is de bedoeling dat u de optie selecteert waar u uw huidige positie naar toe wilt doorrollen. Dit doet u door eenvoudig de gewenste optie aan te klikken. De geselecteerde optie wordt vervolgens toegevoegd aan de Roll Builder. Nadat u heeft gecontroleerd of de opties en acties (koop/verkoop) kloppen, kunt u direct vanuit de Roll Builder uw combinatieorder opgeven. Afhankelijk van uw instellingen kunt u het Order Bevestigingsscherm te zien krijgen. Nadat u in dit scherm op Verzenden heeft geklikt, wordt de order naar de beurs verstuurd. U kunt de combinatieorder in uw hoofdscherm zien inliggen en u kunt de order hier ook eventueel aanpassen of annuleren.

Als u een groot aantal verschillende optieposities in één keer wilt doorrollen, kunt u gebruik maken van de Opties Doorrollen tool. Deze tool vindt u bovenin het LYNX Handelsplatform onder Trading Gereedschap en Opties Doorrollen.

Nadat u bovenstaande stappen heeft doorlopen, opent het Opties Doorrollen venster. Bovenin dit venster kunt u opgeven welke opties u wilt selecteren om door te rollen 1. Als u alles naar wens heeft ingevuld, klikt u op de knop Refresh List 2. Alle opties die aan de opgegeven voorwaarden voldoen worden getoond onder Bekijk Opties om door te rollen. Vervolgens klikt u op de knop Load Roll To 3.

1
2
3

Nu verschijnen in de kolom Doorrollen naar de optiecontracten waar uw huidige optieposities naar doorgerold zullen worden. Mocht u een of enkele posities liever willen doorrollen naar een ander optiecontract, dan kunt u op het potlood in desbetreffende regel klikken en het gewenste optiecontract selecteren. Vervolgens kunt u onder Maak Order aan instellen wat voor type orders u wilt gebruiken en als u kiest voor limietorders kunt u opgeven welke prijs u als limietprijs wilt instellen. Als alles naar uw wens staat ingesteld, klikt u op de knop Maak Order aan 4. De combinatieorders worden nu toegevoegd onderaan het scherm. Als alles naar uw wens staat ingesteld, klikt u op de knop Alles Verzenden 5. De uitstaande orders zijn zowel in het Opties Doorrollen venster als in het tabblad Uitstaande (Alle) zichtbaar. Hier kunt u de orders eventueel aanpassen of annuleren.
4
5

Heeft u nog verdere vragen?

Sommige pagina's in ons servicecentrum kunnen momenteel verouderd zijn als gevolg van  het groot aantal wijzigingen naar aanleiding van de  migratie van Europese klanten naar Interactive Brokers IBIE.

 

U kunt contact met ons opnemen via chat, telefoon of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag verder.

Direct contact opnemen

Ignace De Vloo
Ignace De Vloo
Service Manager
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
klantendesk@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker