Selecteer de categorie waar u een vraag over heeft:

Account Management

Belastingaangifte – jaaroverzicht

Bij LYNX is het mogelijk om in het administratieve gedeelte van uw effectenrekening zelf een jaaroverzicht op te vragen. In het jaaroverzicht ziet u de begin- en eindwaarde van uw effectenrekening in het geselecteerde kalenderjaar.

Belastingaangifte invullen

LYNX geeft uw gegevens niet automatisch door aan de belastingdienst. Het is dus van belang dat u ieder jaar zelf uw rekeningwaarden doorgeeft aan de belastingdienst.

Dagafschrift opvragen

In het Account Management heeft u de mogelijkheid om een dagafschrift op te vragen voor alle dagen tot maximaal drie jaar geleden.

Margin rapport

In het margin rapport wordt getoond hoe hoog de margin bedraagt die u dient aan te houden voor uw openstaande posities.

Portfolio Analist

De Portfolio Analist tool geeft u een uitgebreide analyse over het verloop van uw portefeuille. Dit rapport is naar eigen wens aan te passen.

Dividendrapportage

Alle ontvangen dividenden worden opgenomen in uw rekeningafschriften. De verwerking is afhankelijk van de wijze waarop het dividend wordt uitgekeerd.

Stress test

Een stress test toont de verandering in de ongerealiseerde winsten & verliezen van uw openstaande posities in het geval de onderliggende prijs van elke openstaande positie met 10%, 20% en 30% afneemt dan wel met dezelfde percentages toeneemt.

Instellingen automatisch ontvangen afschriften

Standaard ontvangt u maandelijks een rekeningoverzicht per e-mail. De instellingen hiervoor kunt u echter zelf aanpassen.

Geld storten – stortingsnotificatie

Wanneer u geld op uw LYNX effectenrekening wilt storten kunt u dit doen via internetbankieren. Daarnaast dient u een stortingsnotificatie in het administratie gedeelte van uw LYNX effectenrekening aan te maken.

Geld terugboeken

U kunt geld terugboeken naar uw bankrekening in het administratieve gedeelte van uw LYNX effectenrekening.

Geld intern overboeken

Wanneer u meerdere effectenrekeningen heeft die aan elkaar gekoppeld zijn, kunt u intern geld overboeken tussen deze effectenrekeningen.

Nieuwe bankrekening koppelen

Als u geld wilt terugboeken naar uw bankrekening is het allereerst nodig dat u de details van deze bankrekening opgeeft.

Demorekening aanmaken

Indien u beschikt over een LYNX effectenrekening kunt u een demorekening aanvragen. Hierop kunt u onbeperkt handelen met het door u gekozen bedrag.

Koersdatabundels beheren

Voor bepaalde beurzen dient u een koersdatabundel aan te schaffen om realtime data te ontvangen. U kunt uw koersdatabundels beheren in het Account Management.

Handelspermissies aanvragen

Om in een bepaald financieel product te handelen, heeft u handelspermissie voor dit product nodig.

W-8BEN / Fatca formulier aanvullen (prive rekening)

Om in aanmerking te komen voor verlaagde dividendbelasting op Amerikaanse aandelen is het belangrijk dat uw W-8BEN formulier up to date is.

W-8BEN / Fatca formulier aanvullen (zakelijke rekening)

Om in aanmerking te komen voor verlaagde dividendbelasting op Amerikaanse aandelen is het belangrijk dat uw W-8BEN formulier up to date is.

Basisvaluta wijzigen

Uw basisvaluta is de valuta waarin uw rekeningwaarden worden getoond in het LYNX Handelsplatform en de valuta die wordt gebruikt om uw posities en tegoeden in andere valuta’s om te rekenen naar uw basisvaluta.

Beveiligingskaart heractiveren

Indien u een tijdelijke beveiligingskaart heeft aangevraagd, dient u, voordat deze verloopt, uw permanente beveiligingskaart te (her)activeren.

Activeren mobiele beveiligingsapplicatie

Als alternatief voor de beveiligingskaart bestaat een mobiele applicatie genaamd IB Key.

Opgeven dividendkeuze

Indien u keuzedividend heeft ontvangen, kunt u uw keuze opgeven in het administratieve gedeelte van uw LYNX rekening.

Adreswijziging doorvoeren

Het is van belang om een adreswijziging door te geven aan LYNX in verband met het fysiek toesturen van informatie.

Gekoppeld e-mailadres wijzigen

Het is belangrijk dat uw correcte e-mailadres gekoppeld is aan de effectenrekening. Alle belangrijke berichten omtrent uw portefeuille worden per e-mail verzonden.

Wachtwoord wijzigen

Nadat uw e-mailadres is gekoppeld aan de effectenrekening heeft u de mogelijkheid om het wachtwoord te wijzigen.

Pattern Day Trade blokkade opheffen

Het is niet toegestaan om met een portefeuille t.w.v. $ 25.000 of minder, meer dan drie daghandelingen uit te voeren binnen vijf opeenvolgende dagen, in Amerikaanse aandelen of opties.

Aanmaken van een ticket

In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om een ticket aan te maken in het Account Management.

Heeft u nog verdere vragen?

Sommige pagina's in ons servicecentrum kunnen momenteel verouderd zijn als gevolg van  het groot aantal wijzigingen naar aanleiding van de  migratie van Europese klanten naar Interactive Brokers IBIE.

 

U kunt contact met ons opnemen via chat, telefoon of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag verder.

Direct contact opnemen

Ignace De Vloo
Ignace De Vloo
Service Manager
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
klantendesk@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker