AEB

AEB

AEB is binnen het LYNX Handelsplatform de afkorting voor de Amsterdamse Effectenbeurs. Deze beurs is tegenwoordig beter bekend onder de naam Euronext Amsterdam. Euronext is op 22 september 2000 ontstaan, uit een fusie met de Brusselse effectenbeurs (ENEXT.BE) en de Parijse effectenbeurs (SBF). 

BATECH

BATECH

BATECH wordt binnen het LYNX Handelsplatform gebruikt als afkorting voor de Zwitserse tak van de BATS Chi-X Europe. BATS Chi-X Europe is een elektronische effectenbeurs die ontstaan is uit een overname van Chi-X door BATS Global Markets. BATS Chi-X Europe is momenteel de grootste beurs wat betreft handelsvolume.

BATEDE

BATEDE

BATEDE wordt binnen het LYNX Handelsplatform gebruikt als afkorting voor de Duitse tak van de BATS Chi-X Europe. BATS Chi-X Europe is een elektronische effectenbeurs die ontstaan is uit een overname van Chi-X door BATS Global Markets. BATS Chi-X Europe is momenteel de grootste beurs wat betreft handelsvolume.

BATEEN

BATEEN

BATEEN wordt binnen het LYNX Handelsplatform gebruikt als afkorting voor de Britse tak van de BATS Chi-X Europe. BATS Chi-X Europe is een elektronische effectenbeurs die ontstaan is uit een overname van Chi-X door BATS Global Markets. BATS Chi-X Europe is momenteel de grootste beurs wat betreft handelsvolume.

BATEUK

BATEUK

BATEUK wordt binnen het LYNX Handelsplatform gebruikt als afkorting voor de Britse tak van de BATS Chi-X Europe. BATS Chi-X Europe is een elektronische effectenbeurs die ontstaan is uit een overname van Chi-X door BATS Global Markets. BATS Chi-X Europe is momenteel de grootste beurs wat betreft handelsvolume.

BELFOX

BELFOX

BELFOX is binnen het LYNX Handelsplatform de afkorting voor Belgium Futures and Options Exchange. Deze beurs is tegenwoordig beter bekend als Euronext Brussels – Derivatives. Op deze beurs worden alle opties en futures verhandeld met een onderliggende waarde die wordt verhandeld op de ENEXT.BE.

BM

BM

De beurs van Madrid, Bolsa de Madrid, wordt binnen het LYNX Handelsplatform afgekort als BM. Bolsa de Madrid is de grootste beurs van Spanje, opgericht in 1831. De belangrijkste Indices van Bolsa de Madrid zijn de IBEX35 en de LATIBEX.

BVL

BVL

Bolsa de Lisboa – Portugese effectenbeurs, Euronext Lissabon

BVME

BVME

Borsa Italiana – Italiaanse effectenbeurs

CHIXCH

CHIXCH

CHI-X Europe – Europese Electronische effectenbeurs