De automobielsector in Europa is weer helemaal hersteld van de crisis. Oordeel zelf of u het met de mediaberichten eens bent.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden + SAR

AEX index op uurbasis 22 februari

Charles Darwin (1809-1882) heeft als autodidact zijn ogen goed de kost gegeven om de natuurlijke historie en selectie van levende wezens te beoordelen. De AEX-index is eigenlijk ook een levende entiteit.

Als wij mensen als diersoorten moeten zien te overleven dan leert Darwin ons een belangrijke les: ‘Het is niet de sterkste soort die overleeft en ook niet de meest intelligente. Het is degene die zich het beste kan aanpassen’. Wat daytraders nu kunnen waarnemen is het volgende:

1) de beurskoers noteert boven de SAR-indicator en de 20/120-uurs gemiddelden. 2) het 20-uurs gemiddelde noteert boven het 120-uurs gemiddelde. 3) Het 120-uurs gemiddelde krult weer omhoog en net zoals het 20-uurs gemiddelde stijgend. Nu nog de weerstandgrens rond AEX 534 passseren om de opwaartse kansen te bespelen (en de SAR als stoploss-techniek toepassen).

Eurostoxx 50 index op weekbasis vanaf 2016 + 4/24-weeks gemiddelden

Eurostoxx 50 index op weekbasis vanaf 2016 tot en met 2018

De Eurostoxx 50 index heeft in de weekgrafiek twee weken geleden(!) de bodem van 11 augustus 2017 neerwaarts doorbroken. Deze neerwaartse doorbraak blijkt vorige week te zijn geneutraliseerd dankzij een koersherstel boven de augustusbodem. Geen bevestiging dus van de verkoopdruk.

Het technisch handelssein blijft op weekbasis echter op rood staan, zolang de beurskoers onder het 24-weeks gemiddelde noteert. Vooralsnog lijkt een beperkt herstel naar 3500 in de komende weken mogelijk.

DAIMLER AG

Daimler AG koers grafiek technische analyse

De automobielindustrie is weer terug op het niveau van voor de crisis. Zulke mediaberichten sporen beleggers wellicht aan om aandelen van automobielbedrijven te kopen. Consumenten hebben weer meer te besteden en die auto voor de deur mag dus worden vervangen. Het aandeel DAIMLER AG heeft volgens de technische analyse al voorspeld wat er in de media nu wordt vermeld. Beurskoersen voorspellen het nieuws en niet andersom.

De trendbreuk en het technisch herstel geven aanleiding om rekening te houden met een (H)oofd (S)choudertop in ontwikkeling. De rechterschouders is relatief klein en kort in vergelijking met de linkerschouder. Daarom wordt mogelijk in de nabije toekomst nog even een ‘gap’ gevuld met een beursnotering rond EUR 72.

Die rechterschouder zou dan zomaar eens rond EUR 73 een feit kunnen gaan worden, waarna vol in z’n achteruit geschakeld kan worden.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart