Geld terugboeken

Om geld terug te storten vanaf uw effectenrekening naar een bankrekening, dient u een opnameverzoek aan te maken in het Account Management. Hieronder vindt u de instructies om dit te doen.

Log in

Selecteer in het menu bovenaan Transfer & Pay en vervolgens Transfer Funds.

Terugboeking aanmaken

Om een nieuwe terugboeking aan te maken, selecteert u Make a Withdrawal.

Nadat u heeft geklikt op Make a Withdrawal dient u de bankrekening te selecteren waarnaar u het geld wilt terugboeken. Op de pagina vindt u een lijst met opgeslagen bankrekeningen, mocht u willen terugboeken naar een nieuwe bankrekening dan kunt u kiezen voor Use a new Withdrawal Method.

Bankrekeninggegevens invullen

Als u een eerder opgeslagen bankrekening heeft geselecteerd, hoeft u alleen het bedrag in te vullen dat u wilt terugboeken onder Withdrawal Amount. U kunt het maximumbedrag zien dat beschikbaar is voor terugboeking naast Cash available for Withdrawal.

Als u het vakje Make this a recurring transaction aanvinkt, wordt automatisch geld teruggeboekt van uw effectenrekening voor een bepaalde periode en met de frequentie die u heeft geselecteerd.

Tot slot klikt u op Create Withdrawal.

Als u een nieuwe bankrekening voor terugboekingen wilt gebruiken, vindt u de uitleg bij de Veelgestelde Vragen hieronder.

Bevestig uw terugboekingsverzoek

Na het indienen van de aanvraag dient u deze aanvraag te bevestigen met uw inloggegevens:
Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Hierna wordt u gevraagd om uzelf te verifiëren met behulp van uw Tweestapsverificatie.

Klik op Continue.

Het bedrag wordt binnen 1-3 werkdagen op uw bankrekening gestort. U kunt dit verzoek terugvinden als u op de kolom Transfer & Pay klikt en Transaction History selecteert.

Veelgestelde Vragen

Wenst u een nieuwe terugboekingsmethode te gebruiken, selecteer dan Use a new withdrawal method. U dient dan de valuta te selecteren en tot slot kiest u welke terugboekingsmethode u wilt gebruiken: Voor Europese overschrijvingen in EUR is dit SEPA.

Klik op Use this Method naast de terugboekingsmethode om uw bankgegevens in te vullen.

  • Bank Country – Selecteer het land waar uw bank is gevestigd.
  • International Bank Account Number (IBAN) – Vul het IBAN van uw bankrekening in.

Na het invoeren van uw IBAN zal het systeem u de gegevens van uw bank geven. Controleer of deze correct zijn:

  • Bank Name
  • Bank Address
  • SWIFT/BIC Code
  • Account Nickname – dit is de bijnaam die u wilt geven aan de gewenste bankrekening

Vervolgens kunt u klikken op Save Bank Information. U dient deze aanvraag te bevestigen met uw inloggegevens.

  • Vul uw Gebruikersnaam en Wachtwoord in.

Hierna wordt u gevraagd om uzelf te verifiëren met behulp van uw Tweestapsverificatie.

In het geval dat de nieuwe bankrekening niet dezelfde bankrekening is die is gebruikt voor een eerdere storting, wordt u gevraagd om bewijs te leveren dat de bankrekening op uw eigen naam staat (bijvoorbeeld: door een bankafschrift te verstrekken). U ontvangt een e-mail met instructies voor het uploaden van dit document of u kunt het zelf uploaden in de Client Zone van LYNX+.

Uw bankrekening is nu gekoppeld. Ter afsluiting ziet u een samenvatting van de specifieke gegevens die u hebt opgegeven. U kunt nu geld terugboeken naar uw bankrekening.

Terugboekingen worden ontvangen op uw bankrekening na 1 tot 3 werkdagen.

Als u een terugboeking doet in een andere valuta dan u eerder heeft gebruikt, dient u Use a new withdrawal method te selecteren. In de eerste stap kunt u de gewenste valuta selecteren.

U kunt dit terugboekingsverzoek en alle eerdere verzoeken vinden als u klikt op de kolom Transfer & Pay en Transaction History selecteert.

Opnames zijn alleen mogelijk naar een bankrekening die op uw naam staat.

Overboekingen naar zakelijke rekeningen vanaf uw privé-effectenrekening zijn ook niet toegestaan, zelfs als het bedrijf volledig uw eigendom is.

Ja, dat kan. Bij het invullen van de bankgegevens kunt u het vakje Make this a recurring transaction aanvinken.

Hier vindt u de optie om systematisch geld op te nemen van uw effectenrekening voor een gewenste periode en met de frequentie die u heeft geselecteerd.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam