Een portefeuille
overboeken

Portefeuille overboeken - Overstappen naar broker LYNX

Heeft u een effectenrekening bij een grootbank of andere online broker? Dan kunt u uw portefeuille eenvoudig overboeken. Zo belegt u met uw bestaande portefeuille, maar profiteert u ook van de vele voordelen die LYNX te bieden heeft.

In drie stappen uw portefeuille overgeboekt.


Stappenplan portefeuille overboeken

Een portefeuille overboeken - zo werkt het

1
Open een effectenrekening

Allereerst heeft u een effectenrekening via LYNX nodig. Als alle informatie en documentatie binnen is, wordt uw rekening zo snel mogelijk geopend.

2
Vul het transferformulier in

Om vervolgens (een gedeelte van) uw portefeuille over te boeken, vult u het transferformulier in. Stuur daarnaast een actueel overzicht mee van de effectenposities die u wilt overboeken.

3
Portefeuille wordt overgeboekt

We overhandigen de documenten aan Interactive Brokers, waar uw rekening via LYNX wordt aangehouden. Zij nemen vervolgens contact met u op om de overboeking rond te maken.


Start met beleggen via LYNX

Stap eenvoudig & volledig online over

Overstappen naar LYNX - Portefeuille overboeken

Stap ook over naar LYNX. Met een effectenrekening via LYNX handelt u niet alleen tegen bijzonder lage tarieven, u heeft ook de beschikking over een geavanceerd handelsplatform waarmee u wereldwijd kunt beleggen.

Voordelen van uw portefeuille overboeken

  • Wereldwijd toegang tot 150 beurzen in 33 landen
  • Handel in vele effecten met één rekening
  • Bekroonde trading software
  • Persoonlijke klantenservice
  • Exclusieve nieuwsbrieven met tips & analyses
  • Exclusieve OptieWebinars & Live trading

Extra informatie over het overboeken van uw rekening

Portefeuille overboeken - goed om te weten

De kosten van het overboeken

Het overboeken van uw portefeuille is meestal kosteloos. In specifieke gevallen, zoals bij het overboeken van Aziatische aandelen of het zogenoemde Direct Registration System (DRS), kunnen er wel kosten gerekend worden. Deze kosten worden direct door Interactive Brokers in rekening gebracht en staan los van de tarievenstructuur van LYNX. Ook uw oude bank of broker kan kosten in rekening brengen voor de overdracht. Controleer daarom goed welke kosten uw huidige broker rekent voor de overdracht van uw portefeuille.

De looptijd van een overboeking

Doordat er meerdere partijen nauwkeurig te werk gaan, duurt het overboekingsproces gemiddeld 4 tot 6 weken. Helaas kunnen wij de duur van het proces niet beïnvloeden.

Een gezamenlijke rekening overboeken

Als u effecten wilt overboeken die op een gezamenlijke effectenrekening staan, dan dient u een gezamenlijke effectenrekening te openen met dezelfde rekeninghouders. Het is namelijk alleen mogelijk om overboekingen te doen vanaf een rekening die dezelfde tenaamstelling heeft. Het is niet mogelijk om posities van een gezamenlijke effectenrekening naar een enkele effectenrekening over te boeken of andersom.

Een gedeelte van uw portefeuille overboeken

Stapt u over naar LYNX, dan kunt u dat ook met een gedeelte van uw portefeuille doen. U vult simpelweg in welke effecten u wilt overboeken. Wilt u later ook andere effecten overboeken? Dan is dat geen probleem. Overboekingen zijn altijd mogelijk.

Toegang tot uw effecten tijdens de overboeking

In de periode dat uw effecten worden overgeboekt, kunt u deze effecten niet verhandelen. Als u van plan bent om op korte termijn uw posities af te bouwen of te vergroten, is het aan te raden om deze posities niet over te boeken.

De aankoopprijzen van overgeboekte posities

De aankoopprijzen van uw posities worden bij het overboeken niet automatisch doorgegeven aan LYNX. Overgeboekte posities worden weergegeven tegen de dan geldende marktprijs. Via account management heeft u de mogelijkheid om aankoopprijzen, aankoopdatum, positiegrootte, valuta en andere gegevens achteraf aan te passen. Bewaar de aankoopbewijzen van de effecten van uw huidige broker, zodat u deze gegevens kunt aanleveren als de belastingdienst u hier om vraagt.