Een portefeuille
overboeken

Portefeuille overboeken - Overstappen naar broker LYNX

Heeft u een effectenrekening bij een grootbank of andere online broker? Dan kunt u uw portefeuille eenvoudig overboeken. Zo profiteert u van de vele voordelen van LYNX en belegt u binnenkort ook met een voorsprong.

Het overboeken van uw portefeuille kunt u online in drie stappen regelen.


Stappenplan portefeuille overboeken

Een portefeuille overboeken - zo werkt het

1
Open een effectenrekening

Om een portefeuille of een gedeelte van een portefeuille over te boeken heeft u een effectenrekening via LYNX nodig. Indien u nog niet over een rekening beschikt, kunt u hier een rekening openen. Nadat u alle benodigde informatie en documenten heeft opgestuurd, wordt uw rekening zo spoedig mogelijk geopend en is de rekening geschikt om uw portefeuille naar over te boeken.

2
Vul het transferformulier in

Om uw portefeuille of een gedeelte van uw portefeuille over te boeken, kunt u hier het transferformulier vinden. Naast het getekende transferformulier verzoeken wij u een actueel overzicht mee te sturen van de effectenposities die u wilt overboeken.

3
Portefeuille wordt overgeboekt

Zodra wij het ingevulde transferformulier en portefeuilleoverzicht hebben ontvangen, wordt de documentatie overhandigd aan onze partner, Interactive Brokers (IB), waar uw rekening via LYNX wordt aangehouden. Zij nemen contact op met uw huidige bank of broker, met het verzoek om de overboeken in gang te zetten. Indien uw medewerking nodig is, zal LYNX contact met u opnemen.


Portefeuille overboeken

Stap over - eenvoudig & online

Overstappen naar LYNX - Portefeuille overboeken

Stap ook over naar LYNX. Met een effectenrekening via LYNX handelt u niet alleen tegen bijzonder lage tarieven, u heeft ook de beschikking over een geavanceerd handelsplatform waarmee u wereldwijd kunt beleggen.

Het overboeken van een portefeuille kunt u eenvoudig online regelen.

Voordelen van uw portefeuille overboeken

  • Wereldwijd toegang tot 135 beurzen in 33 landen
  • Handel in vele effecten met één rekening
  • Bekroonde trading software
  • Persoonlijke klantenservice
  • Exclusieve nieuwsbrieven met tips & analyses
  • Exclusieve OptieWebinars & Live trading

Rekening overboeken FAQ

Portefeuille overboeken - goed om te weten

Kosten overboeking

De portefeuilleoverdracht wordt in het algemeen kosteloos uitgevoerd. In specifieke gevallen, zoals bij het overboeken van Aziatische aandelen of het zogenoemde Direct Registration System (DRS), kunnen er kosten gerekend worden. Deze kosten worden direct door IB in rekening gebracht en staan los van de tarievenstructuur van LYNX. Ook uw oude bank of broker kan kosten in rekening brengen voor de overdracht. Controleer daarom ook welke kosten uw huidige broker rekent voor de overdracht van uw portefeuille.

Looptijd overboeking

Door de betrokkenheid van meerdere partijen bij het overboekingsproces heeft LYNX helaas zeer beperkte mogelijkheden om de duur van het proces te beïnvloeden. U dient rekening te houden met een verwerkingstijd van 4-6 weken.

Gezamenlijke rekening overboeken

Als u effecten wilt overboeken die op een gezamenlijke effectenrekening staan, dan dient u een gezamenlijke effectenrekening te openen met dezelfde rekeninghouders. Het is namelijk alleen mogelijk om overboekingen te doen vanaf een rekening die dezelfde tenaamstelling heeft. Het is niet mogelijk om posities van een gezamenlijke effectenrekening naar een enkele effectenrekening over te boeken of andersom.

Gedeelte van uw portefeuille overboeken

U hoeft niet met uw gehele portefeuille over te stappen. Via LYNX heeft u de mogelijkheid om een gedeeltelijke overboeking te doen. U vult eenvoudigweg in welke effecten u wilt overboeken. Verdere overboekingen op een later tijdstip zijn te allen tijde mogelijk.

Toegang tot effecten tijdens de overboeking

In de periode dat uw effecten worden overgeboekt, kunt u deze effecten niet verhandelen. Als u van plan bent om op korte termijn uw posities af te bouwen of te vergroten, is het aan te raden om deze posities niet over te boeken.

Aankoopprijzen overgeboekte posities

De aankoopprijzen van uw posities worden bij het overboeken niet automatisch doorgegeven aan LYNX. Overgeboekte posities worden weergegeven tegen de dan geldende marktprijs. Via account management heeft u de mogelijkheid om aankoopprijzen, aankoopddatum, positiegrootte, valuta en andere gegevens achteraf aan te passen. Bewaar de aankoopbewijzen van de effecten van uw huidige broker, zodat u deze gegevens kunt aanleveren als de belastingdienst u hier om vraagt.