Alles over futures

Hier vindt u informatie en tips over futures. Wanneer u niet bekend bent met dit onderwerp, is aan te raden om de basisprincipes van futures door te nemen. Hierin wordt uitgebreid uitgelegd wat futures precies zijn. Vervolgens wordt dieper in gegaan op alle kenmerken van futures trading, de werking en bijvoorbeeld de marginvereisten. Daarnaast worden de bekendste futuresmarkten en indices futures behandeld.

Bent u opzoek naar een online broker om futures te handelen, klik dan hier.

De volgende vragen worden beantwoord: Waar moet u op letten en wat zijn de risico’s? Welke strategieën kunt u toepassen? Welke future-contracten en markten zijn er? En belangrijke termen, zoals contango & backwardation worden besproken.

Succesvol handelen in futures

De mogelijkheden met futures zijn eindeloos. Regelmatig worden er nieuwe producten gelanceerd om futures toegankelijker te maken voor een breed publiek. De mini- en microfutures hebben het recentelijk ook voor kleinere accounts mogelijk gemaakt om in te spelen op marktbewegingen.

Het handelen in futures vereist echter wel veel kennis en is niet geschikt voor beginnende beleggers. Als u eenmaal bekend bent met de kansen en risico’s van futures, bieden ze echter oneindig veel mogelijkheden. Futures kunnen worden verhandeld met als doel het genereren van kortetermijnwinsten, maar ook om uw portefeuille te hedgen.

Laatst artikels over futures

Basisprincipes futures


Leren handelen in futures

Basisprincipes van futures

In dit gedeelte leggen wij u uit wat futures zijn en hoe u futures kunt kopen en verkopen. Maak kennis met de kenmerken van dit unieke beleggingsproduct of breid uw bestaande kennis uit.

Uitleg futures handelen | LYNX

Leer nu de eerste stappen van het handelen in futures

Hier leert u hoe u als beginner aan de slag kunt gaan met futures trading en wat belangrijk is voor succesvolle futures handel op de beurs.

Leer handelen in Basisprincipes van futures

Verschillende futuresmarkten

Verschillende futuresmarkten

De futuresmarkt is over het algemeen een zeer liquide markt waarop veel institutionele beleggers actief zijn, maar er zijn ook steeds meer particuliere beleggers actief. Futures zijn net als opties geschikt voor het afdekken van uw posities, maar kunnen ook verhandeld worden met de pure intentie om winst te maken.

Op futuresmarkten pagina vindt u onder andere de favoriete futures van onze analisten en de manieren waarop ze worden verhandeld. Vele futures worden behandeld, zoals Europese futures;  AEX future, DAX future, ESTX50 future en Amerikaanse futures; E-mini S&P 500 future, de Dow Jones future en de Nasdaq future.

Futures nieuws & tips - AEX futures

Ontdek de verschillende futuresmarkten & contracten

Ontdek van elk futurecontract de samenstelling, handelsuren en verdere kenmerken.

Ontdek de verschillende futuresmarkten