De basisprincipes van opties

Opties voor beginners: voordat u begint met het handelen in opties is het belangrijk dat u vertrouwd raakt met de basisprincipes van opties.

Opties zijn zeer interessante effecten op de beurs en kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt. Het handelen in opties is echter niet eenvoudig en vereist basiskennis. Op deze pagina leggen we uit wat opties zijn en bespreken we de verschillen tussen call en put opties. Ook laten we u kennismaken met belangrijke termen voor het handelen in opties, zoals long en short, looptijd, strike prijs, open interest en moneyness.

Opties bieden beleggers onbegrensde mogelijkheden om in te spelen op een verwachte beweging omhoog, omlaag of zelfs zijwaarts. We leggen u de grondbeginselen van opties uit in een tweetal artikels. Hoe werken opties precies? In de onderstaande artikels wordt ingegaan op een aantal basisbegrippen voor wanneer u wilt starten met het handelen in opties. Ook worden verschillende type opties, afwikkeling en de belangrijkste kenmerken van bepaalde opties besproken.

Opties voor beginners: alles wat u moet weten