Leren beleggen & traden

Wie als beginner wil beleggen en traden op de beurs moet eerst vertrouwd raken met de basisprincipes. LYNX helpt beginnende beleggers op weg om succesvol te worden op de beurs. Hoe werkt traden en waar moet u als beginner op letten?

We behandelen de belangrijkste beleggingstermen en begeleiden u stap voor stap van de theorie naar uw eerste transacties. Bij LYNX leert u welke financiële producten beschikbaar zijn op de beurs, hoe u orders kunt plaatsen op de beurs en hoe u een handelsstrategie kunt ontwikkelen die past bij uw beleggingsdoelstellingen, kapitaal en risicotolerantie. Met de juiste basiskennis voor een succesvolle start kunt u typische beginnersfouten bij het handelen op de beurs voorkomen, onafhankelijke handelsbeslissingen nemen en zo veel mogelijk profiteren van de analyses van onze experts.

Of het nu gaat om handelen in aandelen, grondstoffen of forex, uw eigen analyses zijn een belangrijk onderdeel van traden. Bij actieve handelaren staat technische analyse vaak centraal, waarbij men historische prijsbewegingen bestudeert om toekomstige koersontwikkelingen te kunnen voorspellen. Bekijk dan ook zeker onze sectie over technische analyse. Hier leggen we alle belangrijke onderwerpen over technische analyses uit, van trends tot technische indicatoren.

Een andere manier om aandelen te waarderen is door middel van een analyse van de kerncijfers van een onderneming. Deze fundamentele analysemethode wordt vaak gebruikt door handelaren met een langere beleggingshorizon. In de sectie over fundamentele analyse kunt u hier meer over leren. Als u beide analysemethoden onder de knie heeft, kunt u het TWS Handelsplatform via LYNX gebruiken om bijvoorbeeld aandelen te analyseren en zo succesvoller te beleggen.

Trading uitleg - Hoe kunt u leren handelen?

Beginnende traders maken vaak dezelfde soort fouten. Daarom is het aan te raden om u goed in te lezen, zodat dit soort fouten voorkomen kunnen worden, u goed voorbereid kan gaan traden en u zich bewust bent van de mogelijke risico’s.

In het Kennisportaal vindt u veel artikels over daytrading, aandelen, verschillende financiële producten en strategieën. Ook geven wij regelmatig vrijblijvende online masterclasses voor beginners en gevorderden. Succesvol handelen op de beurs vergt veel ervaring en de juiste mindset. Daarnaast zijn risico- en moneymanagement essentiële onderdelen voor een winstgevende handelaar.

Beurshandel uitleg: Beleggen voor beginners in 2024