Aandeel Philips

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Philips? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

Koninklijke Philips N.V.
ISIN: NL0000009538
Tickercode: PHIA | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Philips kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Philips

De Europese beurzen zetten het positieve sentiment van vorige week voort. De top van dit jaar is op enkele punten genaderd en het zware weerstandsniveau van 456-458 punten is opwaarts gebroken. Het cijferseizoen lijkt vooralsnog mee te vallen, al komen deze week nog heel veel bedrijven met hun resultaten naar buiten.
aandeel-philips-aex-index-1

 

Beter dan verwachte cijfers aandeel Philips

Na de valse start met slechte cijfers van onder andere Alcoa en Unilever, werd de vrees aangewakkerd dat het een voorbode was voor een tegenvallend cijferseizoen.

Echter, niets blijkt minder waar. De meeste cijfers vallen tot nog toe mee.

In Amerika is zelfs bijna 80% van de resultaten beter dan de verwachting van analisten.

aandeel-philips-1

Ook het sentiment op de Amsterdamse beurs wordt vandaag gesteund door sterke kwartaalcijfers. De winst van aandeel Philips is met 18% gestegen door sterke prestaties in de health care divisie.

De EBITDA kwam uit op € 649 miljoen, terwijl door analisten € 570 miljoen werd verwacht.

De omzet steeg slechts met 2% naar € 5,9 miljard. Dit was iets lager dan de verwachte € 5,95 miljard. Beleggers reageerden verheugd op de kwartaalcijfers, het aandeel Philips noteert 4% hoger.

aandeel-philips-phi-2

Sterke economische cijfers

De stere kwartaalcijfers vallen samen met sterke PMI cijfers uit Europa. Met name de cijfers uit Duitsland ogen sterk en lijkt van een vertraagde economische groei nog geen sprake.

De cijfers over de industrie en die van de dienstensector kwamen boven de verwachtingen uit. Ook over heel Europa gezien waren de zogenoemde inkoopmanagersindices sterker dan verwacht.

Stortvloed aan kwartaalcijfers

Het belooft een belangrijke week te worden voor beleggers wereldwijd. Vandaag is het nog relatief rustig met de resultaten van BinckBank en Philips.

Morgen barst het echt los en tot en met vrijdag komt een stortvloed aan resultaten naar buiten.aandeel-philips-economische-cijfers-3

Morgen komen in Nederland onder andere Randstad, Wessanen en Unibail-Rodamco met cijfers. Ook in de VS is het een belangrijke dag met cijfers van Apple, General Motors en Catterpillar. Woensdag is het D-day voor onder andere de aandelen Bayer, ASMI en het aandeel Tesla.

Deutsche Bank komt met cijfers

Persoonlijk kijk ik het meeste uit naar aankomende donderdag. Voorbeurs maakt de geplaagde instelling Deutsche Bank haar resultaten over het derde kwartaal naar buiten.

Gezien de recente paniek die het aandeel Deutsche Bank kortstondig onder het psychologische niveau van € 10 duwde, zijn de verwachtingen hooggespannen.

Is het echt foute boel bij het vlaggenschip van de Duitse financiële sector? Of waren de problemen te groot opgeblazen en blijkt het loos alarm.

Gezien de huidige koersen op de borden, waarbij de highs van 2016 weer genaderd worden, sorteren beleggers alvast voor op sterke kwartaalcijfers deze week.

Houdt u deze ontwikkelingen de komende dagen dan ook goed in de gaten. In ons handige kwartaalcijferoverzicht vindt u terug wanneer welk bedrijf met cijfers komt en wat de verwachting van analisten is.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten. 

 

Meer informatie over het aandeel Philips

Aandelen kopen

Waarom in aandelen van Philips beleggen via LYNX?

Met een effectenrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Philips. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Philips kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Philips

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Philips : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel Philips: Bedrijfsinformatie Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips werd opgericht in 1891 en heeft haar hoofdkantoor in Eindhoven. De multinational bestaat uit een aantal divisies waaronder Healthcare, Consumer Lifestyle en Philips Lighting. Deze laatste werd afgestoten en werd naar de beurs gebracht. Koninklijke Philips biedt via haar Healthcare divisie gezondheidstechnologie aan voor diagnose, preventie en behandeling. Via Consumer Lifestyle worden de alombekende producten zoals televisies, scheerapparaten en strijkapparaten aangeboden. Koninklijke Philips heeft 32.000 werknemers in dienst.