Penny stocks kopen via LYNX
Wereldwijd toegang tot 7.000+ penny stocks

Handel tegen scherpe tarieven in penny stocks, pink sheets en OTCBB aandelen.

Wat zijn penny stocks? Het belangrijkste kenmerk van een penny stock is de prijs of koers van een aandeel. Penny stocks zijn aandelen met een koers van onder de USD 1 of EUR 1. Volgens de Amerikaanse Securities and Exchange Commision krijgen aandelen onder de USD 5 zelfs al deze stempel. Naast een lage prijs worden penny stocks gekenmerkt door een hoge mate van volatiliteit. Hierdoor kunnen snel grote winsten worden behaald, maar kunnen de verliezen ook snel oplopen.

Handelt u via LYNX, dan krijgt u grenzeloos toegang tot meer dan 7.000 penny stocks uit Nederland, Amerika en vele andere landen.

Penny stocks handelen via online broker LYNX
 • Ruim 7.000 verschillende penny stocks

 • Handelsplatform met uitgebreide ordertypes

 • Geavanceerde tools om efficiënter te handelen

 • Lage en transparante tarieven

 • Toegang tot vele internationale beurzen

 • Screener voor het vinden van penny stocks

 • OTC handelsplatformen zoals OTCBB & Pink Sheets

 • Concrete beleggingsideeën en aandelenanalyses


Eenvoudig penny stocks handelen via het TWS

Uitgebreid handelsplatform voor penny stocks & OTC trading

Om succesvol penny stocks te kopen en verkopen, heeft u goede software nodig waar u op kunt vertrouwen. Dankzij het Trader Workstation (TWS) heeft u een handelsplatform waar u dag en nacht op kunt rekenen en u toegang geeft tot wereldwijde markten. Zo heeft u de juiste ondersteuning bij het handelen in deze vaak volatiele en risicovolle aandelen.

Daarnaast biedt het handelsplatform uitgebreide analysemogelijkheden met meer dan 120 indicatoren, de Markt Scanner en meer dan 60 ordertypes en algoritmes. Zo kunt u de juiste risicoanalyse, entry en exit van uw penny stock positie bepalen.

Penny stocks voor de penny stocks trader

Succes op de beurs is een kwestie van de juiste techniek

 • Meer dan 60 ordertypes en 120 technische indicatoren
 • Long en short gaan
 • Trading tools, zoals de Markt Scanner, GrafiekTrader
 • Stabiel handelsplatform, zelfs in volatiele markten
 • Beschikbaar op desktop en via mobiele apps

Beleggen in penny stocks zonder onverwachte kosten

Onze tarieven voor penny stocks:
scherp en transparant

Handelen in penny stocks brengt risico met zich mee. U kunt een mooi rendement behalen, maar ook verlies maken. Transactiekosten vormen een onderdeel van uw rendement.

In veel landen zijn de transactiekosten afhankelijk van de orderwaarde, zoals in België of Australië. In de Verenigde Staten en Canada zijn de transactiekosten echter gebaseerd op het aantal verhandelde aandelen per transactie, zoals in deze landen gebruikelijk is. Als broker zijn wij ons ervan bewust dat transactiekosten op basis van het aantal verhandelde penny stocks soms nadelig kan zijn voor beleggers. Daarom rekenen we in de Verenigde Staten en Canada een maximum aan transactiekosten. Dit is slechts 3% van de transactiewaarde in de VS en 3% van de transactiewaarde in Canada in CAD.

OTC handel van pennystocks via OTCBB en Pink Sheets
Toegang tot pink sheets en OTCBB aandelen
Handel eenvoudig op over-the-counter (OTC) platformen in de Verenigde Staten. De Pink Sheets en OTC Bulletin Board leveren duizenden penny stocks om in te handelen.
Ontvang wekelijks gratis nieuwsbrieven van experts
Ontvang nieuwsbrieven
van beleggingsexperts
Schrijf u vrijblijvend in en ontvang wekelijks nieuwsbrieven van internationale beleggingsexperts. Ideaal wanneer u uw algemene beleggingskennis wilt uitbreiden of op zoek bent naar concrete beleggingsideeën.
LYNX Klantenservice: neem contact op voor uw vragen
Kosteloze telefonische
ondersteuning
Onze ervaren servicemedewerkers helpen u telefonisch en via TeamViewer bij het plaatsen van een order.

Penny stocks tarievenoverzicht

Penny stock order België

Kosten: 0,09% over de transactiewaarde
Minimumkosten EUR 6,00 / EUR 99,00

Penny stock orderTransactiekosten
Order á EUR 2000EUR 6,00
Order á EUR 5000EUR 6,00

Bij het kopen van penny stocks op een Belgische beurs zijn de transactiekosten afhankelijk van de totale orderwaarde.

Penny stock order Australië

Kosten: 0,15% over de transactiewaarde
Minimumkosten AUD 10,00

Penny stock orderTransactiekosten
Order á AUD 2000AUD 10,00
Order á AUD 5000AUD 10,00

Bij het kopen van penny stocks op een Australische beurs betaalt u transactiekosten die afhankelijk zijn van de totale orderwaarde.

Penny stock order Verenigde Staten

Kosten: Vanaf 1 cent per aandeel, Minimumkosten USD 5,00 / Maximumkosten 3% over transactiewaarde

Penny stock orderTransactiekosten
2.000 aandelen á USD 4,00 per aandeelUSD 20,00
200.000 aandelen á USD 0,01 per aandeelUSD 60,00

Voor de aankoop van aandelen in de Verenigde Staten zijn de transactiekosten gebaseerd op het aantal verhandelde aandelen per transactie, zoals in deze landen gebruikelijk is. Bij LYNX geldt een maximum per order van 3% van de transactiewaarde in de Verenigde Staten.

Veel tevreden penny stock beleggers

Onze klant staat centraal

Elke dag zetten wij ons in voor onze klanten. Daarom zijn wij ook erg blij met de positieve feedback die wij van de beleggers ontvangen.

Onze klantenservice is van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 18:00 uur gratis te bereiken.


Penny stocks handelen met uw smartphone of tablet

Mobiel beleggen in penny stocks met de Trading App

Penny stocks handelen via uw mobiel - LYNX Trading app otc trading

Mobiel handelen biedt beleggers veel voordelen. U bent niet gebonden aan een specifieke locatie om uw portefeuille te monitoren. U kunt op elk moment reageren op de markt, of u nu nieuwe posities wil inleggen, winst wil realiseren, of minder succesvolle posities wil beschermen met een stoploss.

Vooral bij penny stocks is het van belang om regelmatig uw portefeuille te controleren. Met de mobiele trading app voor smartphone en tablet is dat eenvoudig, omdat u altijd toegang heeft tot uw penny stock portefeuille. In de trading app kunt u watchlists met penny stock aanmaken, zodat u op ieder moment uw favorieten in de gaten kunt houden.

 • Handel in penny stocks, altijd en overal

 • Geavanceerde functies en grafieken om mobiel te handelen

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) en Android


Maak het kopen van penny stocks & OTC trading eenvoudiger

Handige trading tools

Met deze trading tools wordt penny stocks kopen en verkopen eenvoudiger én efficiënter.

De trading tools zijn helemaal afgestemd op de ambitieuze traders. De Markt Scanner en GrafiekTrader zijn uitermate geschikt voor het handelen in penny stocks, omdat u met slechts een paar klikken de beste penny stocks kunt vinden en analyseren en direct kunt handelen.

Markt Scanner

Met de Markt Scanner vindt u veelbelovende penny stocks die passen bij uw strategie en wensen. U definieert de parameters, zoals de koers, handelsvolume en de high/low van de afgelopen 52 weken. Vervolgens scant de tool de verschillende markten in slechts enkele seconden. Zodra u een penny stock heeft gevonden waar u in wilt handelen, kunt u direct vanuit de zoekresultaten uw order plaatsen.

Penny stocks handelen: vind geschikte penny stocks met de Mark Scanner

Grafiek Trader

Penny stocks zijn vaak onderhevig aan sterke koersbewegingen en kunnen, net als andere aandelen, verschillen in volatiliteit. De Grafiek Trader helpt u om het koersverloop en de volatiliteit in beeld te krijgen. Open een grafiek, definieer de tijdshorizon en krijg toegang tot meer dan 120 technische indicatoren waarmee u uw analyse kunt maken. Met één druk op de knop legt u vervolgens uw aan- of verkooporder in, direct in de grafiek.

Penny stocks handelen; gebruik de handige Grafiek Trader


Start met beleggen in penny stocks & OTC trading

LYNX – Meer dan een broker voor penny stock

U kunt veel meer dan alleen beleggen in penny stocks via online broker LYNX. Ontdek alles over:

Beleggen in penny stocks: dit moet u weten
Definitie en kenmerken: wat zijn penny stocks?

Penny stocks zijn aandelen van meestal kleine, onbekende bedrijven. Het belangrijkste kenmerk van penny stocks is de prijs. In de eurozone zijn dit aandelen met een marktwaarde van minder dan één euro en in het Verenigd Koninkrijk aandelen met een waarde van minder dan één pond. In de Verenigde Staten is de definitie enigszins anders, aangezien aandelen met een waarde van minder dan 5 USD al worden aangeduid als penny stocks. Penny stocks zijn veel te vinden op de Noord-Amerikaanse, Aziatische en Australische markten. Deze zeer speculatieve aandelen worden zelden verhandeld op gereguleerde beurzen. In Nederland kan een groot aantal penny stocks worden verhandeld op de ongereguleerde over-the-counter (OTC) platformen, zoals de Pink Sheets en OTC Bulletin Board (OTCBB). Om als particuliere belegger in penny stocks te handelen, heeft u een broker nodig die het order voor u doorstuurt naar een handelsplatform voor penny stocks.

Waarom beleggen in penny stocks?

Penny stocks zijn zeer risicovolle en speculatieve aandelen, maar bieden ook kansen. Vaak beleggen speculanten in penny stocks omdat een stijging in de koers van een paar cent hoge winsten kan opleveren. De meerderheid van de beleggers kiest echter voor de bekendere aandelen met hogere marktwaardes. Slechts enkele beleggers focussen zich op penny stocks. Zij gaan op zoek naar onbekende aandelen die fundamenteel goed gepositioneerd zijn doordat ze bijvoorbeeld actief zijn in een innovatieve sector.

Voordelen & risico’s in één oogopslag

Voordelen van handelen in penny stocks en aandelen

Vermogensgroei op de lange termijn

Beleggers kopen aandelen in de hoop dat hun belegging in waarde toeneemt in de vorm van een koersstijging. Over een langere periode is het historische gemiddelde rendement op aandelen rond de 7% per jaar. Aandelenbeleggingen bieden op lange termijn doorgaans het potentieel voor het hoogste rendement van alle beleggingscategorieën. Echter, vertonen aandelen ook de grootste waardeschommelingen op korte termijn. Het behaalde rendement wordt beïnvloed door factoren zoals bedrijfswinsten, rentetarieven en de algemene economische situatie. Een aandelenkoers kan dus worden beïnvloed door zowel marktrisico als aandeel-specifieke risico’s.

Inkomsten uit dividend

Bedrijven kunnen hun winst aan hun aandeelhouders uitkeren in de vorm van dividend. Er wordt alleen dividend uitgekeerd aan beleggers die de aandelen gekocht hebben voor de ex-dividenddatum van het aandeel. Het ontvangen van dividend kan een aanvulling zijn op uw inkomsten of kan een regelmatige inkomstenstroom bieden.

Liquiditeit

Aandelen kunnen op elk moment dat de beurs open is worden omgewisseld naar cash, omdat er bijna altijd wordt gehandeld in aandelen. Aandelen zijn dan ook één van de meest liquide beleggingscategorieën. Houd er als belegger echter wel rekening mee dat er ook relatief illiquide aandelen zijn.

Spreiding

Door uw vermogen over meerdere aandelen in verschillende sectoren en markten te spreiden, spreidt u tevens uw risico. Aandelen zijn vanwege de ruime keuze en toegankelijkheid eenvoudige producten om spreiding in uw portefeuille aan te brengen.

Breed assortiment

Als u belegt in aandelen, heeft u de keuze uit een wereldwijd assortiment in vele sectoren. Zo kunt u precies beleggen in de bedrijven en sectoren waar u kansen in ziet.

Risico’s van handelen in penny stocks en aandelen

Vermogensverlies

De prijs van een aandeel wordt beïnvloed door verschillende factoren, waardoor u nooit zeker bent van winst. Als een bedrijf slecht presteert of wanneer de marktverwachtingen van een bepaald bedrijf slecht zijn, kan de aandelenkoers dalen. De aandelenkoers kan zelfs tot nul dalen bij een faillissement. Als een bedrijf failliet gaat zijn deze aandelen niet meer verhandelbaar en wordt de notering bij de beurs meestal opgeheven. Wanneer een curator wordt aangesteld, staan de aandeelhouders als laatste op de lijst van andere schuldeisers om de overgebleven waarde te ontvangen. Op de korte termijn kunnen aandelenkoersen behoorlijk fluctueren (schommelen).

Marktrisico

Er bestaat altijd een risico dat de gehele markt daalt, wat de koers en waarde van aandelen beïnvloedt. Marktrisico wordt onder andere beïnvloed door macro-economische factoren zoals een daling van de economische groei of rentewijzigingen.

Volatiliteitsrisico

Aandelenkoersen kunnen zeer volatiel zijn. U moet zich als belegger dus bewust zijn dat uw aandelen aanzienlijk in waarde kunnen schommelen in een korte periode. Dat geldt voor zowel individuele aandelen en sectoren als voor de gehele beleggingsmarkt.

Sector-specifiek risico

Bepaalde sectoren kunnen een tijdelijke tegenslag ervaren, terwijl andere sectoren goed presteren. Deze tijdelijke tegenslagen kunnen voortkomen uit onverwachte wereldwijde gebeurtenissen of sectorspecifieke wet- en regelgeving. Tijdens deze perioden van zwakte moet u als belegger de keuze maken om de storm te doorstaan of de aandelen te verkopen in afwachting van verdere dalingen.

Aandeel-specifiek risico

Net als bij sectorrisico is aandeel-specifiek risico het risico dat een bepaald aandeel een koersdaling ondervindt als gevolg van negatieve publiciteit of een negatief beeld van de markt over het bedrijf. Dit volgt meestal op slechte financiële resultaten of een verandering in het management die niet goed door de markt wordt ontvangen.

Ongelimiteerd verlies bij het shorten van aandelen

Het shorten van aandelen kent een aanzienlijk hoger risico dan het kopen van aandelen. Wanneer u aandelen short, riskeert u een theoretisch onbeperkt verlies omdat de koers van het aandeel oneindig kan stijgen. Wilt u meer weten? Lees dan verder over de risico’s en verplichtingen van short gaan.

Valutarisico

Als u handelt in een aandeel dat in een andere valuta dan de euro genoteerd is, loopt u een valutarisico. Als de valuta van de aandelen waarin u belegt afneemt ten opzichte van de euro, heeft dit een negatieve invloed op de waarde van uw aandelen.

Timingrisico

Het kan voorkomen dat u een aandeel op het verkeerde moment koopt of verkoopt. Niet alle sectoren van de markt volgen dezelfde prijscyclus. Het begrijpen van de bedrijfscyclus en hoe een bedrijf presteert tijdens de verschillende fasen in deze cyclus kan helpen de timing risico’s te beheersen.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt inkomsten genereren in de vorm van dividenden
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?
 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product

LYNX biedt binnen aandelen de volgende productclusters* aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR aandelenMiddel
Niet-EUR aandelenMiddel
Penny stocksHoog
Emerging markets aandelenHoog

* Een productcluster is een groepering van financiële instrumenten die op basis van diverse criteria (bijv. werking van het product, complexiteit en risico) met elkaar overeenkomen.

Voor nadere informatie over penny stock aandelen en penny stocks kenmerken, bekijk de volgende webpagina:

Productkenmerken – Aandelen


Online penny stocks handelen

Waarom in penny stocks handelen via LYNX?

 • Gebruiksvriendelijke software
 • Penny stocks handelen via mobiele app
 • Grote keuze aan ordertypes
 • Penny stocks long en short gaan
 • Markt Scanner: vind de juiste penny stocks
 • Ruim 7.000 penny stocks beschikbaar

Opmerking: Houd er rekening mee dat inkomende overboekingen van penny stocks over het algemeen niet mogelijk zijn.