LYNX - dé broker voor opties
opties handelen zonder grenzen

Handel eenvoudig en tegen lage tarieven in aandelenopties, indexopties, futureopties en valutaopties op alle grote internationale beurzen.

Handel bijvoorbeeld in Europese opties op Euronext of Eurex, samen jaarlijks goed voor een handelsvolume van meer dan 2 miljard contracten. Of handel op Amerikaanse exchanges als de CME en CBOE. Door middel van dag-, week-, maand- én jaaropties kunt u inspelen op koersontwikkelingen van meer dan 3.000 verschillende Amerikaanse aandelen.

Gaat uw voorkeur uit naar de Aziatische markt? Dan bieden wij u toegang tot de Hong Kong Stock Exchange, Tokyo Stock Exchange en Korea Stock Exchange.

Geen andere optiebroker biedt u zoveel handelsmogelijkheden als LYNX.

Opties handelen via de online broker LYNX
 • Het grootste optie-aanbod van Nederland

 • Lage en transparante tarieven voor opties

 • Hét handelsplatform met vele analysemogelijkheden

 • Geavanceerde tools om efficiënter in opties te handelen

 • Directe toegang tot de belangrijkste optiebeurzen

 • Verschillende optiecombinaties in een keer inleggen

 • Exclusieve optie webinars en live trading sessies

 • Volumekortingen voor actieve optiehandelaren*

 • Het grootste optie-aanbod van België

 • Lage en transparante tarieven voor opties

 • Hét handelsplatform met vele analysemogelijkheden

 • Geavanceerde tools om efficiënter in opties te handelen

 • Directe toegang tot de belangrijkste optiebeurzen

 • Verschillende optiecombinaties in een keer inleggen

 • Exclusieve optie webinars en live trading sessies

 • Volumekortingen voor actieve optiehandelaren*

*Neem contact op met klantendesk@lynx.be voor een tarief op maat.

*Neem contact op met klantendesk@lynx.be voor een tarief op maat.


Superieur handelsplatform voor opties

Een geavanceerd handelsplatform voor opties

LYNX biedt een veelzijdig en stabiel handelsplatform voor de actieve optiehandelaar. U kunt eenvoudig in call- en putopties handelen en complexe optiestrategieën als de Iron Condor, Butterfly, Straddle en Strangle in één keer naar de beurs versturen. Door middel van de SMART Routing technologie worden uw orders voor de meest gunstige prijs uitgevoerd.

De analysemogelijkheden zijn uitgebreid. Bekijk in één oogopslag de optiegrieken, volatiliteit, open interest en andere relevante informatie die u nodig heeft om succesvol te kunnen handelen in opties.

De Trading Tools zoals de Combo Trader en de Option Trader zorgen ervoor dat u snel en effectief de markt kunt betreden.

De optie broker - voor het handelen in opties

Succes op de optiebeurs is een kwestie van techniek

 • Calls en puts kopen of schrijven
 • Eenvoudig optiecombinaties inleggen
 • Uitgebreide analysemogelijkheden van opties
 • Simulatie van risicoscenario's
 • Stel uw eigen optiestrategieën samen

Trading tools: handel efficiënter en beheer uw risico's

Geavanceerde trading tools

In het handelsplatform heeft u de beschikking over de meest geavanceerde tools, waarmee u efficiënter kunt handelen en beter uw risico’s kunt managen. De Option Trader, Combo Trader, Optie Portefeuille en het Option Strategy Lab zijn speciaal ontwikkeld voor de optiehandelaar.

U kunt bijvoorbeeld in één scherm alle optieseries van een onderliggende waarde inzien. Daarnaast kunt u eenvoudige en complexe optiecombinaties samenstellen op basis van uw verwachting van de prijs en/of de volatiliteit en kunt u deze als één combinatieorder naar de beurs verzenden.

Option Trader

Option Trader: helder, analytisch en snel

De Option Trader kan worden gebruikt om volledige optieseries van een specifieke onderliggende waarde te bekijken, om er vervolgens in te handelen. In één scherm kunt u razendsnel de risico’s analyseren, de implied volatility bekijken, de reële waarde van optiecontracten berekenen en (combinatie) orders plaatsen. Daarnaast ziet u continu alle bijbehorende optiegrieken.

Optimaliseren uw optiehandel met de Option Trader

Option Portfolio

Option Portfolio: pas eenvoudig uw risicoprofiel aan

U kunt de Option Portfolio tool gebruiken om het risicoprofiel van uw portefeuille aan te passen op basis van de optiegrieken. Met de Option Portfolio vindt u altijd de meest voordelige oplossing om uw beleggingsdoelstellingen te bereiken.

Option portfolio bekijk uw risicoprofiel

Option Strategy Lab

Option Strategy Lab: analyseer uw verwachting en koppel uw verwachtingen aan een optiestrategie

In het Option Strategy Lab kunt u uw eigen verwachte prijs en volatiliteit van een onderliggende waarde invoeren. Op basis van uw verwachtingen ontvangt u potentieel geschikte optiestrategieën. Deze kunt u filteren op bijvoorbeeld de optiepremie, uitoefenprijs of vervaldatum. U kunt daarnaast per optiestrategie zien hoe de winsten en verliezen, Delta, Gamma, Vega, Theta en Rho zich ontwikkelen. Vervolgens kunt u uw orders rechtstreeks vanuit het Option Strategy Lab naar de optiebeurs versturen.

Optiestrategieën optimaliseren met het Option Strategy Lab

Combo Trader

Combo Trader: combinatie van snelheid en zekerheid

De Combo Trader tool is uitermate geschikt voor de optiehandelaar die gehele optiecombinaties in één keer naar de beurs wil versturen.
U hoeft niet te wachten totdat uw order poot voor poot wordt uitgevoerd. Zodra uw order wordt uitgevoerd, heeft u de zekerheid dat te allen tijde de gehele combinatie wordt ingenomen. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig Straddles, Strangles en Butterflies inleggen.

Handel in optiecombinaties via de Combo Trader


Trading Apps voor opties

Handel in opties op uw mobiel met de Trading App

Option Trading App voor optiehanel op de smartphone en tablet

U krijgt toegang tot vrijwel alle Amerikaanse, Europese en Aziatische optiebeurzen. Bijna 24 uur per dag, vijf dagen per week. Daarom is het belangrijk dat u altijd en overal controle heeft over uw optieposities. Dit kan met de Trading Apps voor smartphone en tablet, geschikt voor iOS en Android.

Monitor uw portefeuille, analyseer interessante optieseries, maak optiecombinaties of plaats een order via de app. Met de read-only modus kunt u altijd een oogje in het zeil houden, zonder dat u hoeft in te loggen.

 • De ideale Trading App voor optiehandel

 • Geavanceerde analysemogelijkheden, ook op mobiel

 • Handel in opties overal en altijd

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) en Android


Beste prijsgarantie

Altijd de beste prijs voor uw opties

Met de unieke SMART Routing-functionaliteit wordt uw order verstuurd naar de beurs, welke de beste prijs en het hoogste handelsvolume aanbiedt.

U hoeft dus niet voortdurend de verschillende optiebeurzen in de gaten te houden en zelf te beslissen op welke beurs u het best opties kunt handelen. Of u nu een enkel optiecontract of een optiecombinatie naar de beurs verstuurt, deze wordt altijd op de best mogelijke manier in zijn geheel uitgevoerd.

Opties handelen met beste prijsgarantie met smart routing functionaliteit
Opties handelen met smart routing functionaliteit

Handel in opties zonder verborgen kosten

Onze optie tarieven: scherp en transparant

Via LYNX kunt u in opties handelen tegen lage en transparante tarieven, u betaalt voor het aantal verhandelde optiecontracten.

Er wordt dus geen gebruik gemaakt van een minimumprijs per order. Voordat u een order verstuurt ziet u in één oogopslag de kosten die ermee gepaard gaan.

Leer over opties kopen en opties schrijven via optiewebinars
OptieWebinars & Live trading
Als klant van LYNX heeft u exclusief toegang tot optiewebinars en live trading sessies. Aan de hand van live trades op de Amerikaanse optiebeurs, laat optie-expert Piet Vannoppen u zien hoe u de theorie in de praktijk brengt.
Kostenloos opties uitoefenen - Aandelenopties - indexopties
Gratis uitoefenen van opties
Heeft u opties in uw portefeuille en wilt u deze graag uitoefenen? U kunt uw Europese aandelenopties of Amerikaanse indexopties gratis uitoefenen op het handelsplatform of met de mobiele app.
Vermogensbeheer Friesland
Gratis ondersteuning bij telefonische orders
Via LYNX kunt u telefonische ondersteuning krijgen bij het plaatsen van een order op de optiebeurs. Onze ervaren servicemedewerkers kijken graag met u mee via TeamViewer.

LYNX Tarievenoverzicht opties

Optieorder in Nederland – Euronext Amsterdam

OptieTransactiekosten per optiecontract
Aandelenoptie AEXEUR 1,90
IndexoptieEUR 1,75
AEX mini-optieEUR 0,50

Optieorder in de Verenigde Staten

OptieTransactiekosten per optiecontract
AandelenoptieUSD 2,40
IndexoptieUSD 2,40
FutureoptieUSD 3,50

Meer informatie over onze tarieven vindt u op onze overzichtspagina.

Alle tarieven in één overzicht
Handelen in opties: dit moet u weten

Definitie: Wat zijn opties?

Opties zijn termijncontracten die een optiehouder het recht geven om een effect op een later tijdstip tegen een vaste prijs te kopen of te verkopen. Deze onderliggende effecten kunnen bijvoorbeeld aandelen, indices, valuta’s of grondstoffen zijn. Opties worden verhandeld op zogenaamde optiebeurzen, ook wel derivatenbeurzen genoemd. Hier vinden transacties plaats in het heden, die pas in de toekomst worden uitgevoerd. Om als particuliere belegger opties te kopen of te verkopen (schrijven) op dergelijke optiebeurzen, zoals Euronext of Eurex, heeft u een optiebroker nodig. Deze treedt op als tussenpersoon om het order door te sturen naar de derivatenbeurs.

Waarom handelen beleggers in opties?

Afhankelijk van de strategie die u hanteert bij het handelen in opties, kunt u opties gebruiken om extra inkomsten te genereren en/of om uw risico’s in uw portefeuille te beheren. Bijvoorbeeld door uw aandelenposities af te dekken met opties. Handelen in opties kan voordelen bieden op zowel de korte, als lange termijn.

Voordelen en risico's van handel in opties

Voordelen van de handel in opties

Inspelen op koersbewegingen

Met opties kunt u eenvoudig inspelen op zowel een koersstijging, als koersdaling zonder de onderliggende waarde in bezit te hebben.

Extra rendement

Door het schrijven van call opties op aandelen die u in bezit heeft, kunt u extra rendement behalen. Door het verkopen van een gedekte optie, ontvangt u optiepremie. De mogelijkheid bestaat dat de optie wordt uitgeoefend en dat u de aandelen dient te leveren.

Flexibiliteit

Door het kopen van een call optie heeft u een prijs waartegen u de onderliggende aandelen mag aankopen vastgezet. U heeft daarmee de flexibiliteit om tot de expiratiedatum te beslissen of u de aandelen aankoopt tegen de uitoefenprijs. Omgekeerd geldt hetzelfde voor een put optie. Hiermee heeft u tot expiratiedatum de tijd om uw aandelen tegen de uitoefenprijs te verkopen.

Afdekken van posities

Putopties bieden de mogelijkheid om uw posities af te dekken tegen een eventuele koersdaling. Putopties stellen u in staat om de risico’s van uw portefeuille te beperken. Door gebruik te maken van indexopties, kunt u met een contract een gedeelte of uw gehele portefeuille afdekken.

Het effect van leverage

De investering die u maakt in een optie kan relatief beperkt zijn, ten opzichte van de totale onderliggende contractgrootte van de optie, waardoor leverage ontstaat. Een kleine koersuitslag kan daardoor alsnog van grote invloed zijn op de waardeontwikkeling van een optie. Dit kan zowel in uw voordeel als nadeel zijn.

Risico's van de handel in opties

Marktrisico

De optiepremie van een optie wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de koers van de onderliggende waarde, de expiratiedatum en de uitoefenprijs van een optie. De waarde van een optie kan afnemen of de optie kan zelfs waardeloos expireren. Bovendien kan de waardeverandering in de optiepremie zich anders ontwikkelen dan de koersbeweging in de onderliggende waarde.

Het effect van leverage

De investering die u maakt in een optie kan relatief klein zijn ten opzichte van de totale onderliggende contractgrootte van de optie, waardoor leverage ontstaat. Een kleine koersuitslag kan daardoor alsnog van grote invloed zijn op de waardeontwikkeling van een optie. Dit kan zowel in uw voordeel als nadeel zijn.

Ongelimiteerde verliezen bij het schrijven van opties

Aan het schrijven van opties kunnen aanmerkelijk grotere risico’s verbonden zijn dan aan het kopen van opties. Bij het schrijven van opties staat de ontvangen optiepremie vast als u de transactie verricht. Toch kunnen de potentiële verliezen groter zijn dan de ontvangen optiepremie. Een schrijver van een optie die de onderliggende waarde niet bezit, riskeert in potentie ongelimiteerde verliezen.

Margin calls

Bij de handel in opties kunt u uw inleg verliezen of zelfs meer. Bij geschreven opties kan het verlies groter zijn dan de marginvereisten. Indien de verliezen oplopen, kunt u verplicht worden om geld bij te storten op de rekening om te blijven voldoen aan de marginvereisten. Als u niet tijdig voldoet aan de vereisten, kunnen uw posities gesloten worden en bent u verantwoordelijk voor eventuele bijkomende verliezen.

Verlies aan tijdswaarde

Opties hebben een expiratiedatum en hebben hierdoor een beperkte looptijd. De resterende tijdswaarde in een optie loopt uit de optiepremie naarmate de expiratiedatum nadert. Het is belangrijk om na te gaan of de betreffende optie voldoende looptijd heeft tot expiratie om uw visie te kunnen realiseren.

Liquiditeitsrisico

Bij het tot stand komen van optieprijzen spelen market makers een belangrijke rol. Zij hebben de verplichting om prijzen af te geven. Het kan echter voorkomen dat op bepaalde volatiele momenten op de dag geen prijzen beschikbaar zijn.

Valutarisico

Als u in opties handelt die genoteerd staan in valuta’s anders dan de euro, kunt u valutarisico lopen. Als de valuta waarin de optie genoteerd staat daalt ten opzichte van de euro, kan dit een negatieve impact hebben op de waarde van uw opties.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking
 • U wilt inkomsten genereren in de vorm van premies
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?
 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product

LYNX biedt binnen de categorie opties de volgende productclusters aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR long optiesHoog
Non-EUR long optiesHoog
Emerging markets long optiesHoog
EUR short optiesHoog
Non-EUR short optiesHoog
Emerging markets short optiesHoog

Voor nadere informatie over opties en de kenmerken van dit product, bekijk het document:

Productkenmerken – Opties


Online in opties handelen

Waarom opties handelen via LYNX?

Onze dienstverlening is meerdere malen bekroond met verschillende internationale prijzen. Het TWS Handelsplatform biedt verschillende geavanceerde trading tools waarmee u uw optiestrategie optimaal kunt uitvoeren. Doordat u toegang heeft tot alle belangrijke Europese, Amerikaanse en Aziatische optiebeurzen, kunt u wereldwijd inspelen op kansen die zich in de markt voordoen. De scherpe en transparante tarieven zorgen ervoor dat u voordelig uw transacties kunt verrichten.

 • Zeer lage tarieven voor opties
 • Enorme selectie aan verhandelbare opties
 • Superieur platform en tools
 • Lage marginvereisten
 • App voor mobiel en tablet
 • Volumekorting voor actieve optiehandelaren*

* Volumekorting? Neem contact op met klantendesk@lynx.be voor een tarief op maat.

* Volumekorting? Neem contact op met klantendesk@lynx.be voor een tarief op maat.


Populaire opties handelen

Populaire opties bij LYNX

Profiteer van de mogelijkheid om wereldwijd te handelen in dag-, week-, maand of jaaropties. Een greep uit de meest populaire opties:

Belgische aandelenopties

 • Ageas (AGS)
 • Barco (BAR)
 • KBC (KBC)
 • Sofina (SOF)
 • Solvay (SOL)

Europese aandelenopties

Amerikaanse aandelenopties

Aziatische aandelenopties

Indexopties

Amerikaanse futureopties

Opties op ETF’s

 • S&P 500 ETF Trust (SPY)
 • QQQ Trust (QQQ)
 • Russell 2000 ETF (IWM)
 • Silver Trust ETF (SLV)
 • Ark Innovation ETF (ARKK)

Leer opties handelen

Leer opties handelen bij LYNX

Met de handel in opties kunt u zelfs met een relatief kleine investering veel rendement behalen. Daarentegen kunt u ook snel uw inleg verliezen.

Om structureel en op een verantwoorde manier geld te verdienen met opties is de juiste kennis essentieel. Om deze kennis te vergaren biedt LYNX u een breed scala aan educatiemogelijkheden voor optiebeleggers. Klanten van LYNX hebben exclusief toegang tot ‘OptieWebinars en live trading‘ van Piet Vannoppen. Hij is dé optie-expert in de Benelux en trainde de afgelopen jaren honderden beleggers.

Door middel van deze masterclasses, maar ook door middel van eBooks, nieuwsbrieven en artikels over opties, nemen wij u mee in de wereld van opties en optiestrategieën. Stap voor stap en in begrijpelijke taal wordt de theorie achter opties behandeld. U leert de basisprincipes, zoals het onderscheid tussen call en put opties en de werking daarvan. Vanuit daar wordt steeds meer de diepte ingegaan met thema’s zoals de optiegrieken, volatiliteit en geavanceerde optiestrategieën voor de meer ervaren optiebelegger.

LYNX – Meer dan een broker voor opties

Naast opties kunt u bij LYNX in veel meer financiële instrumenten handelen. Meer informatie per instrument vindt u hier: