SMART Routing

Bij LYNX kunt u een aandeel aan uw handelsplatform toevoegen op verschillende manieren. U kunt een specifieke beurs kiezen of de SMART Routing methode gebruiken. Het verschil tussen de twee opties wordt hieronder uitgelegd.

LET OP
Elektronisch beschikbare beurzen:

SMART-routing is alleen van toepassing op elektronisch beschikbare beurzen die hierop zijn aangesloten. Daarom zijn Börse Frankfurt (FWB), Börse Stuttgart (SWB) en Borsa Italiana (BVME) uitgesloten van SMART-routing. Een SMART-order kan niet worden uitgevoerd op een van deze beurzen. Om een order op deze beurzen uit te voeren, moet u uw order als Directed verzenden. Als u een financieel instrument SMART inlaadt in uw platform, dan worden wel de quotes van deze beurzen meegenomen, maar kan het systeem uw SMART-order niet exclusief naar één van deze beurzen versturen.

Wat is SMART Routing?

Wanneer u de prijzen van een specifiek aandeel opvraagt, kunt u kiezen tussen twee methoden, namelijk SMART of direct op een specifieke beurs. Aandelen worden vaak verhandeld op meerdere beurzen en het is aan u om te kiezen naar welke beurs u uw order wilt verzenden.
Kiest u voor de directe methode, dan wordt uw order naar een specifieke beurs verzonden. Met de SMART-methode wordt uw order uitgevoerd op de beurs die op dat moment de beste prijs noteert.

INFORMATIE
Voordelen van SMART ROUTING:

Het voordeel van SMART-routing is dat u altijd de best mogelijke prijs krijgt van alle beurzen waarop een bepaald aandeel wordt verhandeld. Daarnaast kan uw order in sommige gevallen ook buiten reguliere handelstijden worden uitgevoerd op een alternatieve beurs.

Hieronder vindt u de instructies over hoe u kunt schakelen tussen de SMART- of Direct methode binnen het orderticket voor alle beschikbare handelsplatformen.

SMART Routing in LYNX+

Stel dat u Activision Stock (ATVI) wilt kopen en uw orderticket wordt geopend aan de rechterkant van uw scherm.

Zoals afgebeeld hiernaast, staat de standaard instelling op SMART.

Om het order direct naar één van de mogelijke beurzen te sturen, klikt u in het orderticket op SMART. Zoals op het voorbeeld weergegeven opent er vervolgens een lijst met alle beschikbare beurzen.

SMART Routing in TWS

In TWS is het mogelijk om orders direct naar een specifieke beurs te sturen in plaats van SMART. Nadat u het orderticket heeft geopend en het financiële instrument heeft geselecteerd dat u wenst te kopen, ziet u meerdere opties:

  • Aandeel (SMART)
  • Aandeel (Direct)

Wanneer u Aandeel (Direct) selecteert, wordt er een menu geopend met alle beschikbare beurzen. Selecteer de beurs van uw voorkeur en vul het orderticket in om het nadien te versturen.

SMART Routing in de LYNX Trading App

Orders die via de LYNX Trading App worden ingediend, worden automatisch naar de beschikbare beurzen gestuurd via SMART. U kunt een specifieke beurs selecteren wanneer u een financieel product zoek met behulp van ISIN-code.

Veelgestelde Vragen

Wanneer u koersdata opvraagt voor een specifiek product, heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen Aandelen (SMART) en Aandelen (Selecteer Specifieke Beurs). Aandelen worden vaak verhandeld op meerdere beurzen en het is aan u om te beslissen naar welke beurs u uw order wilt sturen.

Als u Aandelen (Selecteer Specifieke Beurs) kiest, kunt u een specifieke beurs selecteren waarheen uw order zal worden verstuurd. Als u Aandelen (SMART) kiest, wordt uw order uitgevoerd op de beurs die op dat moment de beste prijs biedt.

Het gebruik van SMART-routing kan verschillende voordelen bieden, waaronder de mogelijkheid voor verbeterde orderuitvoering, toegang tot een breder scala aan liquiditeit, verhoogde prijsconcurrentie en de mogelijkheid om de best mogelijke prijs te verkrijgen van alle beurzen waarop een bepaald aandeel wordt verhandeld.

Mogelijke nadelen van SMART-routing zijn dat uw order niet kan deelnemen aan Euronext-veilingen en dat uw order ook buiten reguliere handelstijden op een alternatieve beurs kan worden uitgevoerd.

U kunt vrij kiezen tussen SMART-routing en andere beschikbare routingopties. In zowel LYNX+ als TWS kunt u uw voorkeuren voor orderrouting aanpassen of specifieke locaties voor uitvoering selecteren.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam