BEL 20

Alles wat u moet weten over de BEL 20: Van de actuele koers, de grafiek en krijg snel een overzicht van de grootste stijgers en dalers van de BEL 20. Bestudeer het laatste nieuws & analyses en lees alles wat u moet weten over deze index en uit welke aandelen deze bestaat. Bent u op zoek naar een broker om wereldwijd te handelen op 150 beurzen in 33 landen, klik dan hier.

Realtime BEL 20 koers

ISIN: BE0389555039
Tickercode: BFX | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

Punten

---Punten
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek BEL 20

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

Stijgers BEL 20

Dalers BEL 20

Gerelateerde BEL 20 artikels

BEL 20: Analyses & tips

BEL 20 koers

Laatste koers
Verschil in Punten
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste jaarkoers

Individuele aandelen uit de BEL 20: koersen, analyses & nieuws

Aandeel Slotkoers vorige handelsdag Laatste koers Hoog Laag +/- % Tijd Analyses
Ackermans & van Haaren --- --- --- --- --- --- ---
Aedifica --- --- --- --- --- --- ---
Ageas --- --- --- --- --- ---
Aperam --- --- --- --- --- ---
Argenx --- --- --- --- --- ---
Cofinimmo --- --- --- --- --- --- ---
Galapagos --- --- --- --- --- ---
Groupe Bruxelles Lambert --- --- --- --- --- --- ---
KBC --- --- --- --- --- --- ---
Proximus --- --- --- --- --- ---
Sofina --- --- --- --- --- --- ---
Solvay --- --- --- --- --- --- ---
Umicore --- --- --- --- --- ---
UCB --- --- --- --- --- --- ---
Anheuser-Busch --- --- --- --- --- ---
Warehouses de Pauw --- --- --- --- --- --- ---
Elia --- --- --- --- --- ---
D'Ieteren --- --- --- --- --- --- ---
Melexis --- --- --- --- --- --- ---
Syensqo --- --- --- --- --- --- ---

BEL 20

BEL 20 aandelen

Wat is de BEL 20 index? De BEL 20 is de hoofdgraadmeter van de Belgische beurs. De 20 aandelen die behoren tot de BEL 20 index worden ook wel de BEL 20 aandelen genoemd. Om tot het selecte clubje van de BEL 20 aandelen te behoren, moet worden voldaan aan een aantal criteria. Zo moet het BEL 20 bedrijf voldoende marktkapitalisatie hebben en moet er voldoende in het BEL 20 aandeel gehandeld worden. Er moet dus voldoende liquiditeit zitten in het aandeel. Elk BEL 20 aandeel krijgt een bepaalde weging in de BEL 20 index, zo kan Euronext de BEL 20 koers berekenen. Op kwartaalbasis vindt er een kleine herweging plaats van de BEL 20 aandelen. En op jaarbasis wordt de weging grondig bekeken door Euronext. Op deze pagina vindt u alle BEL 20 aandelen inclusief bedrijfsprofiel en fundamentele gegevens.

Geschiedenis BEL 20 index

Het echte beginpunt van de BEL 20 index gaat terug naar de 13de eeuw. Een groot huis in Brugge was de ontmoetingsplaats voor handelaren. Enkele eeuwen en fusies later begon de BEL 20 index officieel op 18 maart 1991 op een stand van 1.000 punten. Dit betekent dat de BEL 20 koers is gestart aan 1.000. Na de lancering van de BEL 20 index werden er financiële producten uitgegeven, waarvan het rendement gekoppeld werd aan de BEL 20 index. Niet veel later werden er ook opties en futures geïntroduceerd op de BEL 20 index. Deze future- en optiebeurs, en BEL 20 aandelen samen noemde men Belfox (Belgian Futures and Options Exchange). Later werd Belfox onderdeel van Euronext.

Sinds 2000 wordt er een nieuwe wegingsreglementering gehanteerd. Zoals vandaag nog steeds het geval is, werd toen beslist om rekening te houden met de free float van alle BEL 20 aandelen. Één van de grote voordelen van de BEL 20 index is dat hij vandaag de dag bestaat uit aandelen in uiteenlopende sectoren. De hoofdgraadmeter van de Belgische beurs is in vergelijking met andere indices zeker gebalanceerd te noemen. 

BEL 20 koers

De BEL 20 koers wordt om de 15 seconden berekend op basis van de BEL 20 aandelen. Officieel noteren de BEL 20 aandelen op elke weekdag van 9:00 tot 17:35. De BEL 20 koersberekening vindt dus elke 15 seconden plaats van maandag 9:00 tot vrijdag 17:35.

Op deze pagina vindt u een heleboel relevante informatie over de BEL 20 index. U vindt de grafiek van de BEL 20 koers. De looptijd van deze BEL 20 index grafiek is te wijzigen, zodat u een zo volledig mogelijk beeld van de BEL 20 index krijgt. Verder vindt u naast de grafiek interessante cijfers over de BEL 20 index. U vindt er o.a. de hoogste BEL 20 koers en de laagste BEL 20 koers van het afgelopen jaar en de afgelopen dag. Verder ziet u in één oogopslag welke van de BEL 20 aandelen de sterkste stijgers en sterkste dalers zijn.

BEL 20 aandelen voor- en nabeurs handelen

Meer informatie over voor- en nabeurs handelen via LYNX.

Naast het kopen van BEL 20 aandelen is het ook mogelijk om te profiteren van een koersdaling door aandelen te verkopen (short gaan). Meer informatie over short selling via LYNX