LYNX - dé broker voor aandelen
wereldwijd aandelen kopen

LYNX biedt u de mogelijkheid om voordelig aandelen te kopen en verkopen in vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld.

Wereldwijd krijgt u toegang tot meer dan 100 beurzen in 33 landen. Zo kunt u handelen op alle belangrijke Europese, Amerikaanse en Aziatische beurzen. Van de AEX, BEL20 en DAX tot de NYSE, Nasdaq, Nikkei en Hang Seng.

Maak gebruik van een innovatief handelsplatform, krachtige trading tools, voor- en nabeurs handel en SMART Routing technologie.

Ontdek de mogelijkheden en neem de volgende stap in de wereld van het online beleggen in aandelen.

LYNX - dé broker voor aandelen - wereldwijd aandelen kopen
LYNX - dé broker voor aandelen - wereldwijd aandelen handelen
 • Lage en transparante tarieven

 • Ideaal handelsplatform om te beleggen in aandelen

 • Markt Scanner: scan de markt op de beste aandelen

 • Toegang tot ruim 100 beurzen

 • Voor- en nabeurs handelen in aandelen

 • Concrete beleggingsideeën en aandelenanalyses


Het handelsplatform voor aandelen

Een innovatief en betrouwbaar handelsplatform voor aandelen

Uw succes op de aandelenbeurs begint met het juiste handelsplatform. Een platform met uitgebreide mogelijkheden waar u op kunt vertrouwen, ook tijdens turbulente momenten op de beurs.
LYNX biedt beleggers een stabiel en betrouwbaar handelsplatform met een consistente uptime, juist wanneer er zich belangrijke en beslissende events in de markt afspelen. Met het handelsplatform heeft u toegang tot de meest innovatieve trading tools. Gebruik deze tools voor gedegen analyses. Kies uit meer dan 60 ordertypes om uw handelsstrategie(ën) efficiënt uit te voeren. Verstuur daarnaast uw orders via de unieke SMART Order Routing technologie naar verschillende aandelenbeurzen om de best mogelijke aan- en verkoopprijs te realiseren.
Aandelen handelen: De broker met het meest stabiele en innovatieve platform

Succes op de aandelenmarkt is een kwestie van techniek:

 • De beste prijs voor uw aandelen dankzij SMART Order Routing
 • Meer dan 60 ordertypen; van limiet en stop orders tot geavanceerde iceberg-orders.
 • Trading tools zoals de GrafiekTrader, BookTrader en Markt Scanner
 • Stabiel platform, ook tijdens turbulente tijden
 • Platform beschikbaar voor desktop, smartphone en tablet


Trading tools voor aandelen

Handel met krachtige trading tools

Succesvol zijn op de beurs is eenvoudiger met de juiste beleggingstools. LYNX biedt u geavanceerde trading tools om optimaal te kunnen beleggen in aandelen.

Speciaal voor de aandelenbelegger zijn de Markt Scanner en de GrafiekTrader ontwikkeld. Met de Mark Scanner kunt u de markten afspeuren naar aandelen die voldoen aan uw criteria. Met de GrafiekTrader kunt u direct in de grafiek de juiste aan- of verkoopprijs bepalen en orders inleggen.

Markt Scanner: op zoek naar de beste aandelen

Met de Markt Scanner kunt u de aandelenmarkten scannen op de door u ingestelde zoekcriteria. U geeft aan welke marktkapitalisatie, ESG-score, dividenduitkering, volatiliteit, handelsvolumes en technische scores u belangrijk vindt, en het systeem toont u alle aandelen wereldwijd die aan uw wensen voldoen.

Aandelen handelen: Zoekt voor u de beste aandelen

GrafiekTrader: direct handelen in de grafiek

Sneller gaat niet: met de GrafiekTrader heeft u de mogelijkheid om zelf direct in de realtime grafiek aandelenorders te plaatsen, te wijzigen of te annuleren. Zo kunt u snel, zonder enige vertraging, reageren op koersveranderingen, bijvoorbeeld om uw winsten op het juiste moment veilig te stellen. Vergelijk verschillende onderliggende waarden en kies het gewenste timeframe. Daarnaast heeft u de keuze uit meer dan 120 technische indicatoren, die u eenvoudig kunt toevoegen aan elke grafiek.

Aandelen handelen: aandelen handelen direct in de grafiek


Voor- en nabeurs handelen in aandelen

Voor- en nabeurs handelen in aandelen

Toegang tot de voor- en nabeurs aandelenhandel biedt een groot voordeel. LYNX stelt particuliere beleggers in staat om net als professionele handelaren voor- en nabeurs te anticiperen op marktontwikkelingen.

U hoeft niet meer te wachten tot de aandelenbeurzen om 9.00 of 15.30 open gaan, maar kunt direct reageren op nieuws dat bekend wordt of kwartaalcijfers die gepresenteerd worden.

Houd er wel rekening mee dat de liquiditeit buiten reguliere handelstijden lager ligt, waardoor er een grotere spread kan ontstaan. Meer informatie vindt u in dit artikel over voor- en nabeurs handelen.

Voor- en nabeurs handelen in de VS en Europa biedt enorme voordelen

Aandelen beleggen met de Trading Apps

De Trading App voor aandelen

Mobiel aandelen handelen met de LYNX Trading App

Dankzij de Trading App is het nog nooit zo eenvoudig geweest om altijd en overal te beleggen in aandelen. Of u nu thuis, op kantoor of onderweg bent; met de Trading App voor smartphone en tablet heeft u altijd toegang tot uw aandelenportefeuille. Zo kunt u eenvoudig uw portefeuille monitoren en beheren.

Bekijk real-time koersen en grafieken, analyseer aandelen en indices, plaats aan-of verkooporders en monitor uw lopende posities. Met de Trading App hoeft u geen seconde van de beurs te missen.

 • Innovatieve Trading App

 • Slimme features om mobiel in aandelen te handelen

 • Wereldwijd beleggen in aandelen

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) & Android


SMART Order Routing technologie

De beste prijs voor uw aandelen

Door de unieke SMART Order Routing technologie krijgt u altijd de beste prijs voor uw aandelen. Uw aandelenorders worden namelijk naar alle beschikbare aandelenbeurzen gestuurd. De koop en verkoop geschiedt dus tegen de voor u best beschikbare prijs.

Aandelen kopen met de beste prijsgarantie
Koop aandelen via LYNX aan de beste prijzen

Aandelen handelen tegen scherpe tarieven

Onze aandelen tarieven: scherp en transparant

Via LYNX handelt u in aandelen tegen scherpe en transparante tarieven op beurzen in binnen- en buitenland.

De kosten zijn transparant, dat betekent dat u altijd precies weet hoeveel transactiekosten u betaalt voordat u een order verstuurt.

Ontvang op uw aandelen gratis dividenduitkering
Gratis
dividenduitkering
Heeft u aandelen in uw portefeuille van bedrijven die regelmatig dividend uitkeren? Wij rekenen geen kosten voor dividenduitkering.
Gratis beleggingsnieuwsbrieven met aandelentips
Vrijblijvende nieuwsbrieven
van internationale analisten
Wekelijks ontvangt u verschillende nieuwsbrieven van internationale beleggingsexperts. Ideaal als u uw algemene beleggingskennis wilt uitbreiden of op zoek bent naar concrete beleggingsideeen.
Vermogensbeheer Friesland
Gratis ondersteuning bij telefonische orders
Via LYNX kunt u telefonische ondersteuning krijgen bij het plaatsen van een order op de aandelenbeurs. Onze ervaren servicemedewerkers kijken graag met u mee via Team-Viewer.

LYNX Tarievenoverzicht aandelen

Aandelenorder in Belgie – Euronext Brussel

Kosten: 0,09% over de transactiewaarde
Minimaal EUR 6,00.

AandelenorderTransactiekosten
Aandelen Ageas á EUR 2.000EUR 6,00
Aandelen Ageas á EUR 5.000EUR 6,00
Aandelen Ageas á EUR 50.000EUR 45,00

Bij het kopen van aandelen op een Belgische beurs betaalt u transactiekosten die afhankelijk zijn van de totale orderwaarde.

Aandelenorder in de Verenigde Staten

Kosten: Tot 2.000 aandelen: USD 0,01 per aandeel. Minimaal USD 5,00.
Vanaf 2.000 aandelen: USD 0,005 per aandeel. Minimaal USD 5,00.

AandelenorderTransactiekosten
Aandeel Apple á USD 2.000USD 5,00
Aandeel Apple á USD 10.000USD 5,00
Aandeel Apple á USD 50.000USD 5,00

Bij het kopen van aandelen op Amerikaanse beurzen zijn de kosten gebaseerd op het aantal aandelen per transactie, zoals in Amerika gebruikelijk is.

Meer informatie over onze tarieven vindt u op onze overzichtspagina.

Alle tarieven in één overzicht
Aandelen handelen: dit moet u weten

Definitie: Wat is een aandelenbroker?

Met een aandeel bent u voor een deel eigenaar van een bedrijf. Als aandeelhouder krijgt u dan ook speciale speciale rechten, zoals stemrechten en/of dividendrecht. De prijs of koers van een aandeel is voornamelijk afhankelijk van de vraag en aanbod. Vraag en aanbod komen samen op een aandelenbeurs. Aangezien u als particuliere belegger niet rechtstreeks op de aandelenmarkt kunt kopen en verkopen, heeft u een zogenaamde aandelenbroker nodig om te handelen in aandelen. De aandelenbroker treedt op als bemiddelaar of tussenhandelaar en ontvangt uw order en verstuurt deze vervolgens door naar de beurs.

Wat zijn aandelen en waarom handelen beleggers in aandelen?

Wanneer u aandelen aankoopt bent u voor een deel eigenaar van een bedrijf. Hiermee krijgt u direct bepaalde rechten zoals stemrechten tijdens de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering. Door te beleggen in aandelen kunt u profiteren door stijgende aandelenkoersen en dividenduitkeringen. Daar staat tegenover dat belegger ook negatieve rendementen kunnen behalen wanneer de koersen dalen.

Voordelen en risico's in één oogopslag

Voordelen van beleggen in aandelen

Vermogensgroei op de lange termijn

Beleggers kopen aandelen met de hoop dat hun belegging in waarde toeneemt in de vorm van een koersstijging. Aandelenbeleggingen bieden op lange termijn doorgaans het potentieel voor het hoogste rendement van alle beleggingscategorieën. Echter, vertonen aandelen ook de grootste waardeschommelingen op korte termijn. Het behaalde rendement wordt beïnvloed door factoren zoals bedrijfswinsten, rentetarieven en de algemene economische situatie. Een aandelenkoers kan dus worden beïnvloed door zowel marktrisico als aandeel-specifieke risico’s.

Inkomsten uit dividend

Bedrijven kunnen hun winst uitkeren in de vorm van dividend. Om recht te hebben op dividend moet een belegger de aandelen gekocht hebben voor de ex-dividenddatum. Als de aandelen zijn gekocht op of na deze datum, ontvangt de voormalige aandeelhouder het dividend. Op de ex-dividenddatum valt de koers van het aandeel normaliter met de hoogte van het dividendbedrag (bruto dividend). Het dividend wordt uitgekeerd in de vorm van cash of aandelen. Bedrijven bepalen zelf in welke vorm zij het dividend uitkeren of geven de beleggers de keuze. Beleggers die recht hebben op dividend maar geen dividendkeuze hebben gemaakt ontvangen altijd de standaardkeuze van het bedrijf, dat is over het algemeen cash. De dividenduitkeringen kunnen een aanvulling vormen op de inkomsten van een belegger of dienen als algemene periodieke inkomstenstroom.

Liquiditeit

Met aandelen is uw portefeuille redelijk liquide, omdat u aandelen op elk moment kunt omwisselen naar cash. Zolang een aandeel wordt verhandeld op een beurs en de handel niet wordt stilgelegd kunnen aandelen relatief snel worden verkocht voor cash. Houd echter rekening met aandelen die relatief illiquide zijn. Als vuistregel voor illiquide aandelen geldt dat de liquiditeit een positief verband heeft met de beurswaarde van een bedrijf.

Spreiding

Sommige beleggers lopen in de valkuil om al hun vermogen te investeren in één sector of beleggingscategorie. Door het spreiden van vermogen over meerdere aandelen, sectoren of beleggingscategorieën neemt het zogenaamde concentratierisico af. Binnen de beleggingscategorie aandelen kan door de belegger worden gespreid in verschillende sectoren.

Breed assortiment

Beleggers kunnen wereldwijd kiezen uit een breed assortiment aandelen in verschillende sectoren. Door de verscheidenheid aan beurzen en aanbieders is er voor de belegger genoeg keuze.

Risico's van beleggen in aandelen

Vermogensverlies

Als een bedrijf slecht presteert of wanneer de markt negatief is over een bedrijf, kan de aandelenkoers onder uw aankoopprijs dalen. De aandelenkoers kan zelfs tot nul dalen bij een faillissement. Als een bedrijf failliet gaat, zijn deze aandelen niet meer verhandelbaar en wordt de notering bij de beurs doorgaans opgeheven. Wanneer een curator wordt aangesteld staan de aandeelhouders als laatste op de lijst van andere schuldeisers om de overgebleven waarde te ontvangen.

Marktrisico

Het marktrisico is het risico dat de gehele markt daalt, wat invloed heeft op de koers en waarde van effecten. Marktrisico wordt beïnvloed door macro-economische factoren zoals een daling van de economische groei of rentewijzigingen.

Volatiliteitsrisico

Aandelenkoersen kunnen zeer bewegelijk zijn. Beleggers moeten zich bewust zijn dat hun aandelen aanzienlijk in waarde kunnen fluctueren in een korte periode. Dat geldt voor zowel individuele aandelen en sectoren als voor de beleggingsmarkt zelf.

Sector-specifiek risico

Het sector specifieke risico is het risico dat een bepaalde sector tegenslag ervaart, bijvoorbeeld de luchtvaartsector bij nieuws over een terroristische aanslag. Deze perioden van zwakte kunnen echter koopkansen bieden, maar beleggers moeten zich afvragen of zij bereid zijn de storm te doorstaan of dat ze hun aandelen verkopen in afwachting van verdere dalingen.

Aandeel-specifiek risico

Net als bij sectorrisico is aandeel-specifiek risico het risico dat een bepaald aandeel een koersdaling ondervindt als gevolg van negatieve publiciteit of een negatief beeld van de markt over het bedrijf. Dit volgt meestal op slechte financiële resultaten of een verandering in het management die niet goed door de markt wordt ontvangen.

Ongelimiteerd verlies bij het shorten van aandelen

Short selling van aandelen kan aanzienlijk hogere risico’s met zich meebrengen dan het kopen van aandelen. De short seller van een aandeel riskeert een theoretisch onbeperkt verlies, omdat de koers van het aandeel oneindig kan stijgen. Meer informatie over de risico’s en verplichtingen van short gaan vindt u hier.

Valutarisico

Als u handelt in een aandeel dat in een andere valuta dan de euro genoteerd is, loopt u een valutarisico. Als de valuta van de aandelen, waarin u belegt, afneemt ten opzichte van de euro, heeft dit een negatieve invloed op de waarde van uw aandelen.

Timingrisico

Timing risico is het risico dat u een aandeel op het verkeerde moment koopt of verkoopt. Niet alle sectoren van de markt volgen dezelfde prijscyclus. Het begrijpen van de bedrijfscyclus en hoe een bedrijf presteert tijdens de verschillende fasen in deze cyclus kan helpen de timingrisico’s te beheersen.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt inkomsten genereren in de vorm van dividenden
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?
 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product

LYNX biedt binnen aandelen de volgende productclusters* aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR aandelenMiddel
Niet-EUR aandelenMiddel
Penny stocksHoog
Emerging markets aandelenHoog

* Een productcluster is een groepering van financiële instrumenten die op basis van diverse criteria (bijv. werking van het product, complexiteit en risico) met elkaar overeenkomen.

Voor nadere informatie over aandelen en de kenmerken van dit product, bekijk de webpagina:

Productkenmerken – Aandelen


Aandelen kopen en verkopen

Waarom beleggen in aandelen via LYNX?

Via LYNX hebben beleggers de mogelijkheid om aandelen te kopen of verkopen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld. U heeft rechtstreeks toegang tot alle grote beurzen wereldwijd. Dit stelt u in staat om buitenlandse aandelen direct op de thuismarkten te kopen. Hierdoor kunt u profiteren van een hoog handelsvolume en een lage spread. Met LYNX kunt u niet alleen profiteren van stijgende koersen door long te gaan, maar u kunt ook geld verdienen ten tijde van dalende markten door aandelen te verkopen, ook wel short gaan genoemd. Ook is het mogelijk om als particuliere belegger, net zoals professionele beleggers, voor- en nabeurs te handelen. Als aandelenbroker bieden wij u de mogelijkheid om professioneler te handelen en uw kans op succes op de beurs te vergroten.

 • Voordelig aandelen kopen en verkopen
 • Gratis dividenduitkering
 • SMART Order Routing; de beste prijs voor uw aandelen
 • Gebruiksvriendelijke software & tools
 • Mobiel beleggen via de app
 • Ruime keuze uit ordertypes
 • Actuele aandelen analyses & tips
 • Meerdere malen verkozen tot beste broker
 • Volumekorting voor actieve beleggers*

* Neem contact op met klantendesk@lynx.be voor een tarief op maat.

* Neem contact op met klantendesk@lynx.be voor een tarief op maat.


Populaire aandelen bij aandelenbroker LYNX

Populaire aandelen bij aandelenbroker LYNX

Via LYNX kunt u de meest gezochte en verhandelde aandelen ter wereld kopen en verkopen. U kunt bijvoorbeeld handelen in de meest populaire Belgische, Europese of Amerikaanse aandelen, beleggen in blue chips aandelen of uw eigen persoonlijke aandelenportefeuille samenstellen met uw favoriete aandelen. Populaire aandelen bij LYNX:

Europese
aandelen

 • Umicore (UMI)
 • Solvay (SOL)
 • Melexis (MELE)
 • AB InBev (1NBA)
 • KBC (KBC)

Amerikaanse
aandelen

Europese
aandelenbeurzen

Internationale
aandelenbeurzen


Succesvoller beleggen in aandelen

Leer hoe u succesvoller kunt beleggen in aandelen

Om u een betere aandelenbelegger te laten worden, bieden wij een breed aanbod van educatiemogelijkheden, zoals de LYNX Masterclass, LYNX OptieWebinars & Live trading en de LYNX Nieuwsbrieven. In ons uitgebreide Beurs & Kennisportaal vindt u uitleg over beleggingsstrategieën, dagelijkse beursupdates, gedetailleerde grafiek- en koersinformatie, eBooks en meer. Met ons uitgebreide aanbod helpen we zowel beginners als gevorderden om een betere belegger te worden. Want bij LYNX staat één ding voorop: het succes van onze klanten.

LYNX – meer dan een aandelenbroker

U kunt veel meer dan alleen aandelen handelen. Ontdek alles over: