Aandelen kopen via LYNX
Handel wereldwijd op meer dan 100 beurzen

Waar u ook ter wereld wilt handelen, via LYNX kan het. Met toegang tot meer dan 100 beurzen uit 33 verschillende landen koopt en verkoopt u aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf.

Van de Nederlandse AEX tot de Hang Seng in Hong Kong; u handelt altijd tegen lage en transparante tarieven.

Maak gebruik van het innovatieve handelsplatform, krachtige trading tools en SMART Routing technologie om het maximale uit uw beleggingen te halen. Voor- en nabeurs.

Neem de volgende stap in beleggen. Open een effectenrekening via LYNX en ontdek alle mogelijkheden.

Open een effectenrekening
LYNX - dé broker voor aandelen - wereldwijd aandelen handelen
 • Lage en transparante tarieven

 • Uitgebreid handelsplatform voor beleggen in aandelen

 • Markt Scanner: scan de markt op de beste aandelen

 • Toegang tot ruim 100 beurzen

 • Voor- en nabeurs handelen in aandelen

 • Concrete beleggingsideeën en aandelenanalyses


Het handelsplatform voor aandelen

Koop en verkoop aandelen via het innovatieve en betrouwbare handelsplatform

Uw succes op de beurs valt of staat met het juiste handelsplatform. Want ook in turbulente tijden wilt u kunnen vertrouwen op de tools en mogelijkheden om het maximale uit uw beleggingen te halen. Daarom krijgt u via LYNX toegang tot het Trader WorkStation, een bekroond handelsplatform waar u op kunt bouwen. Juist wanneer er zich belangrijke en beslissende events in de markt afspelen.

De vele tools binnen het handelsplatform helpen u om gedegen analyses te maken en uw strategieën efficient uit te voeren. Kies uit meer dan 60 ordertypes en verstuur ze via de SMART Order Routing technologie, zodat u altijd verzekerd bent van de laagste kosten en de beste prijzen.

Aandelen handelen: De broker met het meest stabiele en innovatieve platform

Succesvol beleggen in aandelen met de juiste techniek:

 • De beste prijs voor uw aandelen dankzij SMART Order Routing
 • Meer dan 60 ordertypen; van limiet en stop orders tot geavanceerde iceberg-orders
 • Trading tools zoals de GrafiekTrader, BookTrader en Markt Scanner
 • Stabiel platform, ook tijdens turbulente tijden
 • Platform beschikbaar voor desktop, smartphone en tablet
Veel tevreden beleggers

Onze klant staat centraal

Elke dag zetten wij ons in voor onze klanten. Daarom zijn wij ook erg blij met de positieve feedback die wij van de beleggers ontvangen.

Onze klantenservice is van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 18:00 uur gratis te bereiken.De trading tools voor aandelen

Handel met behulp van slimme trading tools

Successen behalen op de beurs is een stuk eenvoudiger wanneer u de juiste tools voor handen hebt.

Markt Scanner en GrafiekTrader zijn perfecte tools voor u als aandelenhandelaar. Met Markt Scanner speurt u markten af naar aandelen die voldoen aan uw criteria en passen bij uw strategie. Om vervolgens op precies het juiste moment aandelen te kopen of te verkopen, legt u met GrafiekTraders uw orders direct in de grafiek in.

Markt Scanner: op zoek naar de beste aandelen

Op zoek naar nieuwe aandelen om uw portfolio mee uit te breiden? De Markt Scanner helpt u hierbij. Stel uw zoekcriteria in, zoals marktkapitalisatie en volatiliteit, en laat de Markt Scanner z’n werk doen. Zo vindt u wereldwijd aandelen die precies aan uw wensen voldoen.

Aandelen handelen: Zoekt voor u de beste aandelen

GrafiekTrader: direct handelen in de grafiek

Tijd bepaalt of u winst of verlies maakt op uw aandelen. Daarom handelt u met de GrafiekTrader direct in de real-time grafiek van een aandeel. Zo kunt u zonder enige vertraging reageren op koersveranderingen. Of het nou gaat om het plaatsen, wijzigen of annuleren van een order. Daarnaast kunt u uit meer dan 120 technische indicatoren kiezen om toe te voegen aan elke grafiek.

Aandelen handelen: aandelen handelen direct in de grafiek


Voor- en nabeurs handelen

Voor- en nabeurs handelen in aandelen

Of de beurs nu open of gesloten is, bij LYNX kunt u gewoon handelen. Net als professionele handelaren kunt u als particuliere belegger ook voor- en nabeurs anticiperen op de laatste marktontwikkelingen.

Handelt u voor- of nabeurs? Houd er dan wel rekening mee dat de liquiditeit buiten reguliere handelstijden lager ligt, waardoor er een grotere spread kan ontstaan. Wilt u meer weten over de voor- en nadelen, lees dan het artikel over voor- en nabeurs handelen.

Voor- en nabeurs handelen in de VS en Europa biedt enorme voordelen

Altijd en overal beleggen

De Trading App voor aandelen

Mobiel aandelen handelen met de LYNX Trading App

Met de Trading App op uw smartphone of tablet belegt u waar u ook bent, wanneer het u uitkomt. Of dat nou thuis, op kantoor of onderweg is. Zo houdt u de hele dag door grip op uw aandelenportefeuille.

Bekijk real-time koersen en grafieken, analyseer aandelen en indices, plaats aan- of verkooporders en monitor uw lopende posities. Met de Trading App hoeft u geen seconde van de beurs te missen.

 • Slimme features om mobiel in aandelen te handelen

 • Wereldwijd beleggen in aandelen

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) & Android


SMART Order Routing

Altijd de beste prijs voor uw aandelen

Door de unieke SMART Order Routing technologie krijgt u altijd de beste prijs voor uw aandelen. Uw orders worden namelijk naar alle beschikbare aandelenbeurzen gestuurd om zo te profiteren van de best beschikbare prijs.

Koop aandelen via LYNX aan de beste prijzen

Handel aandelen tegen scherpe tarieven

Scherpe en transparante tarieven

Via LYNX komt u nooit voor onverwachte extra kosten te staan. Onze scherpe tarieven zijn altijd inzichtelijk, of u nou aandelen in binnen- of buitenland handelt. Voordat u een order verstuurt, ziet u in één overzicht wat de transactiekosten zijn. Wel zo transparant.

De kosten zijn transparant, dat betekent dat u altijd precies weet hoeveel transactiekosten u betaalt voordat u een order verstuurt.

Ontvang op uw aandelen gratis dividenduitkering
Geen verwerkingskosten
voor dividenduitkering
Ontvangt u regelmatig dividend uit uw aandelen? Dan betaalt u via ons geen extra kosten op uw dividenduitkering.
Gratis beleggingsnieuwsbrieven met aandelentips
Ontvang nieuwsbrieven
van internationale analisten
Wekelijks versturen wij verschillende nieuwsbrieven van internationale experts. Ideaal om uw algemene beleggingskennis te vergroten of voor als op zoek bent naar concrete beleggingsideeën.
LYNX Klantenservice: neem contact op voor uw vragen
Kosteloze ondersteuning bij telefonische orders
Heeft u hulp nodig bij het plaatsen van een order? Onze ervaren servicemedewerkers kijken graag met u mee via TeamViewer en helpen u telefonisch bij uw vragen.

LYNX tarievenoverzicht: aandelen

Aandelenorder in Belgie – Euronext Brussel

Kosten: 0,09% over de transactiewaarde
Minimaal EUR 6,00.

AandelenorderTransactiekosten
Aandelen order á EUR 2.000EUR 6,00
Aandelen order á EUR 5.000EUR 6,00
Aandelen order á EUR 50.000EUR 45,00

Bij het kopen van aandelen op een Euronext Brussel betaalt u transactiekosten die afhankelijk zijn van de totale orderwaarde.

Aandelenorder in de Verenigde Staten – NYSE

Kosten: Tot 2.000 aandelen: USD 0,01 per aandeel. Minimaal USD 5,00.
Vanaf 2.000 aandelen: USD 0,005 per aandeel. Minimaal USD 5,00.

AandelenorderTransactiekosten
100 aandelen á USD 50 per aandeelUSD 5,00
500 aandelen á USD 50 per aandeelUSD 5,00
1.000 aandelen á USD 50 per aandeelUSD 10,00

Bij het kopen van aandelen op Amerikaanse beurzen zijn de kosten gebaseerd op het aantal aandelen per transactie, zoals in Amerika gebruikelijk is.

Aandelen handelen: dit moet u weten

Definitie: wat zijn aandelen en wat doet een aandelenbroker?

Als u een aandeel heeft van een bedrijf, bent u automatisch voor een deel eigenaar. Als aandeelhouder krijgt u daardoor ook speciale rechten, zoals stemrechten en/of dividendrecht. De prijs of koers van een aandeel wordt voornamelijk bepaald door vraag en aanbod, welke samenkomen op een aandelenbeurs. Aangezien u als particuliere belegger niet rechtstreeks op de aandelenmarkt kunt kopen en verkopen, heeft u een zogenaamde aandelenbroker nodig om te handelen. De aandelenbroker treedt op als bemiddelaar of tussenhandelaar. De broker ontvangt uw order en verstuurt deze vervolgens door naar de beurs.

Waarom handelen beleggers in aandelen?

Een aandelenkoers is afhankelijk van vraag en aanbod, en daardoor kan deze elk moment verschillen. Door te beleggen in aandelen kunt u profiteren van de stijging van een aandelenkoers. Daar staat echter tegenover dat een belegger ook negatieve rendementen kan behalen wanneer de koers daalt.

Voordelen en risico's in één oogopslag

Voordelen van beleggen in aandelen

Vermogensgroei op de lange termijn

Beleggers kopen aandelen met de hoop dat hun belegging in waarde toeneemt in de vorm van een koersstijging. Aandelenbeleggingen bieden op de lange termijn doorgaans het potentieel voor het hoogste rendement van alle beleggingscategorieën. Echter vertonen aandelen ook de grootste waardeschommelingen op korte termijn. Het behaalde rendement wordt beïnvloed door factoren zoals bedrijfswinsten, rentetarieven en de algemene economische situatie. Een aandelenkoers kan dus worden beïnvloed door zowel marktrisico als aandeel-specifieke risico’s.

Inkomsten uit dividend

Bedrijven kunnen hun winst uitkeren in de vorm van dividend. Om recht te hebben op dividend moet een belegger de aandelen gekocht hebben vóór de ex-dividenddatum. Als de aandelen zijn gekocht op of na deze datum, ontvangt de voormalige aandeelhouder het dividend. Op de ex-dividenddatum valt de koers van het aandeel normaliter met de hoogte van het dividendbedrag (bruto dividend). Het dividend wordt uitgekeerd in de vorm van cash of aandelen. Bedrijven bepalen zelf in welke vorm zij het dividend uitkeren, of geven de beleggers de keuze. Beleggers die recht hebben op dividend maar geen dividendkeuze hebben gemaakt, ontvangen altijd de standaardkeuze van het bedrijf. Dat is over het algemeen cash. De dividenduitkeringen kunnen een aanvulling vormen op de inkomsten van een belegger of dienen als algemene periodieke inkomstenstroom.

Liquiditeit

Met aandelen is uw portefeuille redelijk liquide, omdat u aandelen op elk moment kunt omwisselen naar cash. Zolang een aandeel wordt verhandeld op een beurs en de handel niet wordt stilgelegd kunnen aandelen relatief snel worden verkocht voor cash. Houd echter rekening met aandelen die relatief illiquide zijn. Als vuistregel voor illiquide aandelen geldt dat de liquiditeit een positief verband heeft met de beurswaarde van een bedrijf.

Spreiding

Sommige beleggers lopen in de valkuil om al hun vermogen te investeren in één sector of beleggingscategorie. Door het spreiden van vermogen over meerdere aandelen, sectoren of beleggingscategorieën neemt het zogenaamde concentratierisico af. Binnen de beleggingscategorie aandelen kan door de belegger worden gespreid in verschillende sectoren.

Breed assortiment

Beleggers kunnen wereldwijd kiezen uit een breed assortiment aandelen in verschillende sectoren. Door de verscheidenheid aan beurzen en aanbieders is er voor de belegger meer dan genoeg keuze.

Risico's van beleggen in aandelen

Vermogensverlies

Als een bedrijf slecht presteert of wanneer de markt negatief is over een bedrijf, kan de aandelenkoers onder uw aankoopprijs dalen. De aandelenkoers kan zelfs tot nul dalen bij een faillissement. Als een bedrijf failliet gaat, zijn deze aandelen niet meer verhandelbaar en wordt de notering bij de beurs doorgaans opgeheven. Wanneer een curator wordt aangesteld, staan de aandeelhouders als laatste op de lijst van andere schuldeisers om de overgebleven waarde te ontvangen.

Marktrisico

Het marktrisico is het risico dat de gehele markt daalt, wat invloed heeft op de koers en waarde van effecten. Marktrisico wordt beïnvloed door macro-economische factoren, zoals een daling van de economische groei of rentewijzigingen.

Volatiliteitsrisico

Aandelenkoersen kunnen zeer bewegelijk zijn. Beleggers moeten zich er bewust van zijn dat hun aandelen aanzienlijk in waarde kunnen fluctueren in een korte periode. Dat geldt voor zowel individuele aandelen en sectoren als voor de beleggingsmarkt zelf.

Sector-specifiek risico

Het sector-specifieke risico is het risico dat een bepaalde sector tegenslag ervaart, bijvoorbeeld de luchtvaartsector bij nieuws over een terroristische aanslag. Deze perioden van zwakte kunnen koopkansen bieden, maar beleggers moeten zich afvragen of zij bereid zijn de storm te doorstaan of dat ze hun aandelen verkopen in afwachting van verdere dalingen.

Aandeel-specifiek risico

Het aandeel-specifieke risico is het risico dat een bepaald aandeel een koersdaling ondervindt als gevolg van negatieve publiciteit of een negatief beeld van de markt over het bedrijf. Dit volgt meestal op slechte financiële resultaten of een verandering in het management wat niet goed door de markt wordt ontvangen.

Ongelimiteerd verlies bij het shorten van aandelen

Short selling van aandelen kan aanzienlijk hogere risico’s met zich meebrengen dan het kopen van aandelen. De short seller van een aandeel riskeert een theoretisch onbeperkt verlies, omdat de koers van het aandeel oneindig kan stijgen. Meer informatie over de risico’s en verplichtingen van short gaan vindt u hier.

Valutarisico

Als u handelt in een aandeel dat in een andere valuta dan de euro genoteerd is, loopt u een valutarisico. Als de valuta van de aandelen waarin u belegt afneemt ten opzichte van de euro, heeft dit een negatieve invloed op de waarde van uw aandelen.

Timingrisico

Timingrisico is het risico dat u een aandeel op het verkeerde moment koopt of verkoopt. Niet alle sectoren van de markt volgen dezelfde prijscyclus. Het begrijpen van de prijscyclus en hoe een bedrijf presteert tijdens de verschillende fasen in deze cyclus kan helpen de timingrisico’s te beheersen.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt inkomsten genereren in de vorm van dividenden
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?
 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product

LYNX biedt binnen aandelen de volgende productclusters* aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR aandelenMiddel
Niet-EUR aandelenMiddel
Penny stocksHoog
Emerging markets aandelenHoog

* Een productcluster is een groepering van financiële instrumenten die op basis van diverse criteria (bijv. werking van het product, complexiteit en risico) met elkaar overeenkomen.

Voor nadere informatie over aandelen en de kenmerken van dit product, bekijk de webpagina:

Productkenmerken – Aandelen


Aandelen kopen en verkopen

Waarom beleggen in aandelen via LYNX?

Via LYNX krijgt u als belegger de mogelijkheid om aandelen te kopen en verkopen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld. Doordat u rechtstreeks toegang heeft tot alle grote beurzen wereldwijd, kunt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt verkopen. Hierdoor kunt u profiteren van een hoog handelsvolume en een lage spread. U kunt dan niet alleen profiteren van de stijgende koersen door long te gaan, maar u kunt ook geld verdienen ten tijde van dalende markten, door aandelen te verkopen (ook wel short gaan genoemd). Daarnaast kunt u, net als professionele beleggers, voor- en nabeurs handelen. Allemaal zodat u professioneler kunt handelen en uw kans op succes op de beurs wordt vergroot.

 • Voordelig aandelen kopen en verkopen
 • Kosteloze dividenduitkering
 • SMART Order Routing; de beste prijs voor uw aandelen
 • Gebruiksvriendelijke software & tools
 • Mobiel beleggen via de app
 • Ruime keuze uit ordertypes
 • Actuele aandelen analyses & tips
 • Meerdere malen verkozen tot beste broker
 • Voor- en nabeurs handelen in aandelen

Populaire aandelen bij aandelenbroker LYNX

Populaire aandelen bij aandelenbroker LYNX

Via LYNX kunt u de meest gezochte en verhandelde aandelen ter wereld kopen en verkopen. U kunt bijvoorbeeld handelen in de meest populaire Nederlandse, Europese of Amerikaanse aandelen, beleggen in blue chips aandelen of uw portefeuille samenstellen met uw eigen favoriete aandelen. Op dit moment zijn dit de populaire aandelen bij onze beleggers:

Europese
aandelen

 • Umicore (UMI)
 • Solvay (SOL)
 • Melexis (MELE)
 • AB InBev (1NBA)
 • KBC (KBC)

Amerikaanse
aandelen

Europese
aandelenbeurzen

Internationale
aandelenbeurzen


Vergroot uw aandelenkennis

Leer hoe u succesvoller kunt beleggen in aandelen

We helpen u graag om het maximale uit uw beleggingen te halen. Dat doen we met behulp van een breed aanbod van educatiemogelijkheden, zoals de LYNX Masterclass, LYNX OptieWebinars & Live trading en de LYNX Nieuwsbrieven. In ons uitgebreide Beurs- & Kennisportaal vindt u uitleg over beleggingsstrategieën, dagelijkse beursupdates, gedetaileerde koersinformatie, eBooks en meer. Zo kunt u een nog betere belegger worden, of u nu al jaren handelt of pas net begint.

LYNX – meer dan een aandelenbroker

U kunt veel meer dan alleen aandelen handelen. Ontdek alles over: