LYNX - dé broker voor ETF's
slim beleggen in ETF's en Trackers

Via LYNX kunt u beleggen in ETF’s van alle grote aanbieders, zoals iShares, Xtrackers, ComStage, Amundi, ETF Securities en nog veel meer.

Met ETF’s (Exchange Traded Funds), ook wel trackers genoemd, kunt u op een eenvoudige manier beleggen in een volledige index, bedrijfssector of opkomende markt. Zo kunt u bijvoorbeeld beleggen in de Nasdaq, de gezondheidszorg, vastgoed, de gaming industrie of dividendaandelen.

ETF’s worden gebruikt om portefeuilles te diversifiëren en zijn populair onder actieve en passieve beleggers. Het uitgebreide aanbod, de lage kosten en de handige tradingtools maken LYNX dé ETF broker voor beleggers.

Beleggen in ETF's via online broker LYNX
 • ETF’s verhandelbaar op 30 beurzen in 14 landen

 • Handelsplatform met vele ordertypes

 • Lage en transparante tarieven voor ETF’s

 • ETF’s van alle grote aanbieders beschikbaar

 • Tools om efficiënter te beleggen in ETF’s

 • ETF analyses & uitgebreide uitleg


Uitgebreid handelsplatform voor ETF's

De broker met een uitgebreid platform voor ETF's en Trackers

Om op de lange termijn succesvol in ETF’s te kunnen beleggen, heeft u niet alleen de juiste selectie van fondsen nodig, maar ook een geschikt handelsplatform dat u optimaal ondersteunt bij uw beleggingsstrategie.

Met ruim 60 ordertypes en 100 technische indicatoren is het handelsplatform zeer geschikt om efficiënt in ETF’s te beleggen. De trading tools van het handelsplatform bieden u veel voordelen; ze helpen niet alleen om uw beleggingen in ETF’s technisch te professionaliseren, maar ook te vereenvoudigen. Een waardevolle functie is de zogenaamde SMART Routing technologie, deze verbindt op een slimme manier de belangrijkste beurzen met elkaar. Dit zorgt ervoor dat uw ETF order altijd tegen de beste prijs wordt uitgevoerd.

ETF Broker voor ETF beleggen met lage kosten

Succes op de ETF markten is een kwestie van techniek:

 • Beleg altijd tegen de beste prijs dankzij SMART Routing
 • Eenvoudig long en short gaan
 • Trading tools zoals een krachtige ETF screener & ETF Replicator
 • Meer dan 60 ordertypes & 100 technische indicatoren
 • Handelsplatform ook beschikbaar als app


Trading tools voor ETF's

De broker met handige trading tools

De juiste trading tools maken beleggen een stuk eenvoudiger. Voor de handel in ETF’s biedt LYNX geavanceerde trading tools aan.

Voor ETF beleggers zijn vooral de ETF Benchmarker en de ETF fondsen simulator belangrijke instrumenten om de handel in ETF’s te optimaliseren.

ETF Benchmarker

Met behulp van de ETF Benchmarker kunt u uw portefeuille vergelijken met een individueel geselecteerde ETF van bijvoorbeeld een index of bedrijfssector en de verschillen in prestaties bekijken. Op die manier kunt u de weging van individuele aandelenposities in uw portefeuille aanpassen, zodat u de benchmark evenaart of verslaat.

ETF beleggen - vergelijk ETF via de ETF Benchmarker

ETF Replicator

Met de ETF Replicator kunt u ETF’s vinden die dezelfde kenmerken hebben als een geselecteerde ETF. Deze kunnen dan worden vergeleken aan de hand van kerncijfers, zoals rendement of beheersvergoedingen, zodat u altijd de ETF vindt die het beste op uw wensen aansluit.

ETF beleggen - zoek ETF's met vergelijkbare kenmerken


Trading Apps voor ETF's

ETF beleggen op uw mobiel
met de Trading App

ETF trading app - mobiel beleggen in ETF

ETF’s worden vaak voor een langere periode in de portefeuille aangehouden. Toch is het fijn om altijd en snel toegang tot uw portefeuille te hebben, zodat u kunt zien hoe uw ETF’s of Trackers zich ontwikkelen.

De Trading App is beschikbaar voor iOS en Android en biedt de mogelijkheden die u gewend bent van het TWS Handelsplatform. U kunt eenvoudig uw portefeuille inzien, openstaande orders checken, grafieken analyseren en de markt scannen op nieuwe beleggingsmogelijkheden.

De handige read-only modus van de mobiele trading app maakt het mogelijk om in te loggen, zonder uw inloggegevens in te voeren. Altijd handig als u de ontwikkeling van uw ETF’s slechts kort wilt controleren.

 • Professionele Trading App, ook voor ETF’s

 • Slimme features om mobiel in ETF’s te beleggen

 • Altijd en overal beleggen in ETF’s

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) & Android


Beste prijsgarantie

De beste prijs voor uw ETF's en Trackers

Via de SMART Routing technologie bieden wij u de beste prijs wanneer u ETF’s koopt of verkoopt.

Uw order wordt namelijk naar alle beschikbare beurzen gestuurd en de SMART Routing technologie zorgt ervoor dat uw order wordt uitgevoerd op de beurs waar u de beste aan- of verkoopprijs krijgt. Als er een betere prijs beschikbaar komt op een andere beurs dan die aanvankelijk door het systeem is gekozen, wordt uw order automatisch doorverwezen. Zo kunt u er zeker van zijn dat ETF’s altijd tegen de beste prijs voor u worden gekocht of verkocht. Dit maakt de handel in ETF’s voor beleggers via LYNX zeer efficiënt.

Beleg in ETF's aan de laagste kosten

Beleggen in ETF's zonder onverwachte kosten

Onze tarieven voor ETF’s:
eerlijk en transparant

De meeste ETF beleggingen zijn bedoeld voor een langere periode en worden bijvoorbeeld gebruikt voor pensioenopbouw.

Het is daarom belangrijk om de bijkomende kosten voor de opbouw van uw eigen vermogen zo laag mogelijk te houden. Via ons handelt u altijd in ETF’s tegen lage tarieven. U weet welke transactiekosten u voorafgaand aan elke aankoop moet betalen.

Gratis dividenduitkering bij ETF's
Gratis
dividenduitkering
Heeft u ETF's in uw portefeuille die regelmatig dividend uitkeren en dit niet automatisch herbeleggen? Dan worden er geen kosten in rekening gebracht voor de uitbetaling. U ontvangt het volledige dividend van uw ETF aanbieder.
Ontvang wekelijks gratis nieuwsbrieven van experts
Vrijblijvende nieuwsbrieven
van experts
Wekelijks ontvangt u verschillende nieuwsbrieven van internationale analisten, met daarin onder andere de ETF van de week. Ideaal voor wanneer u uw algemene beleggingskennis wilt uitbreiden of op zoek bent naar beleggingsideeën.
Vermogensbeheer Friesland
Gratis ondersteuning bij telefonische orders
Via LYNX kunt u telefonische ondersteuning krijgen bij het plaatsen van een ETF order. Onze ervaren servicemedewerkers kijken graag met u mee via TeamViewer.

LYNX Tarievenoverzicht ETF's en Trackers

ETF order in België – Euronext Brussel

Kosten: 0,09% over de transactiewaarde
Minimumkosten EUR 6,00

ETF orderTransactiekosten
ETF order à EUR 5.000EUR 6,00
ETF order à EUR 10.000EUR 6,00
ETF order à EUR 50.000EUR 30,00

Bij de aankoop van ETF’s op Euronext Brussel zijn de kosten afhankelijk van de orderwaarde.

Meer informatie over onze tarieven vindt u op onze overzichtspagina.

Alle tarieven in één overzicht
ETF's handelen: dit moet u weten

Definitie: Wat is een ETF?

Een ETF (Exchange Traded Fund) is een ander woord voor Tracker. Een ETF is een beursgenoteerd effect. Het product is voor beleggers ontworpen om een index, of de ontwikkeling van een sector of een andere benchmark, exact te volgen. Omdat binnen dit effect alle aandelen van bijvoorbeeld de Euro Stoxx 50 met de juiste weging zijn opgenomen, kunnen beleggers tegen lage kosten een index volgen. Een ETF vertegenwoordigt dus een participatie in een effect. In de regel hebben ETF’s een passieve beleggingsstrategie. Dat wil zeggen dat zij niet worden samengesteld op basis van de mening van individuele fondsbeheerders, maar door het volgen van een vooraf vastgestelde index.

Waarom beleggen in ETF's?

Het beleggen in ETF’s heeft als voordeel dat u niet continu hoeft te handelen om een bepaalde index nauwkeurig te volgen. Het continu aan- en verkopen van aandelen om zo de goede balans in uw portefeuille te behouden, kost u veel tijd en transactiekosten. ETF’s kunnen daarnaast, net als aandelen, op elk moment op de beurs worden verhandeld. Als u een index in uw portefeuille wilt volgen, zijn ETF’s de ideale en meest kostenefficiënte oplossing.

Voordelen en risico's in één oogopslag

Voordelen van beleggen in ETF’s

Potentiële inkomsten- en vermogensgroei

ETF’s kunnen een rendement bieden in de vorm van inkomsten en vermogensgroei. De inkomsten vloeien voort uit dividenden/couponrentes op de onderliggende effecten en de winsten die worden gemaakt bij de verkoop van effecten. Vermogensgroei is mogelijk door de potentiële waardestijging van de ETF.

Lage kosten

De beheervergoedingen voor ETF’s zijn doorgaans aanzienlijk lager dan het beleggen in individuele aangekochte aandelen, vanwege het verschil in transactiekosten. ETF’s zijn dan ook meer kostenefficiënt dan actief beheerde fondsen.

Transparantie

ETF’s zijn zodanig gestructureerd dat de prijs van de ETF gelijk is aan of zeer dichtbij de waarde van de onderliggende samenstelling, ook wel de intrinsieke waarde genoemd.

Diversificatie

Met behulp van al slechts één ETF kan worden belegd in een mandje van meerdere effecten, waardoor risico’s worden gespreid.

Liquiditeit

ETF’s worden verhandeld op een beurs, waardoor het aan- en verkoopproces eenvoudig is. ETF’s worden regelmatig gecreëerd en ingewisseld, waardoor een onderliggende liquiditeit wordt gewaarborgd.

Risico's van beleggen in ETF’s

Trackingafwijkingen

Er kunnen momenten zijn dat de prijs van een ETF niet precies in lijn is met de prijs van de onderliggende samenstelling van de ETF. Dit gebeurt wanneer de portefeuille van het effect niet gelijk beweegt met de onderliggende effecten die worden gevolgd.

Liquiditeitsrisico

Het liquiditeitsrisico is het risico dat u uw ETF’s niet voor een eerlijke prijs kunt verkopen. Dit kan komen door een onvoldoende aantal kooporders of door een te lage prijs. De liquiditeit kan variëren tussen de verschillende ETF’s.

Valutarisico

Bij transacties in ETF’s die genoteerd zijn in een andere valuta dan uw basisvaluta, heeft u een valutarisico. Wanneer de valuta waarin u ETF’s koopt in waarde afneemt, heeft dit een negatief effect op de waarde van uw ETF’s, omgerekend in uw basisvaluta.

Inverse- en hefboom ETF’s

Inverse en hefboom ETF’s brengen hogere risico’s met zich mee.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt inkomsten genereren in de vorm van dividenden en/of distributies
 • U wilt diversificatie aanbrengen in uw portefeuille
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking (tenzij u wilt beleggen in een inverse of hefboom (+ inverse) ETF)

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?
 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product (ETF – speculatief)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking (tenzij u wilt beleggen in een inverse of hefboom (+ inverse) ETF)
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten (tenzij u wilt beleggen in een inverse of hefboom (+ inverse) ETF)
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product (tenzij u wilt beleggen in een inverse of hefboom (+ inverse) ETF)

LYNX biedt binnen ETF’s de volgende productclusters aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR ETP’sMiddel
EUR inverse ETP’sHoog
EUR hefboom ETP’sHoog
EUR speculatieve ETP’sHoog
Niet-EUR ETP’sMiddel
Niet-EUR inverse ETP’sHoog
Niet-EUR hefboom ETP’sHoog
Niet-EUR speculatieve ETP’sMiddel
Emerging markets ETP’sHoog

Voor nadere informatie over ETF’s en de kenmerken van dit product, bekijk de volgende webpagina:

Productkenmerken – ETF’s


Online beleggen in ETF's

Waarom ETF's beleggen via LYNX?

U kunt in ETF’s beleggen op alle belangrijke internationale beurzen en u heeft de beschikking over een zeer breed aanbod aan ETF’s. Naast het kopen van ETF’s heeft u ook de mogelijkheid tot short selling, oftewel het verkopen van ETF’s, met als doel ze later voor een lager prijs terug te kopen. Met LYNX bent u ideaal gepositioneerd om uw ETF-strategie op de beurs uit te voeren. Of u ETF’s nu ziet als een langetermijnbelegging of juist op korte termijn wilt speculeren met ETF’s, u kunt hiervoor bij ons terecht. Bovendien kunt u handelen in opties op ETF’s.

 • Keuze uit 1.000+ ETF's
 • ETF handel op 28 beurzen
 • Gebruiksvriendelijke software
 • ETF handel via de app
 • Lage en transparante tarieven
 • Concrete beleggingsideeën en ETF analyses

Beleggen in populaire ETF's

Populaire ETF's bij LYNX

LYNX biedt u toegang tot vele bekende en minder bekende ETF’s en Trackers.

Index ETF's

Regionale ETF's

 • Euro Stoxx 50 ETF
 • Stoxx Europe 600 ETF
 • MSCI World ETF
 • Emerging Markets ETF
 • Small Cap ETF

Overige ETF's

 • Staatsobligaties ETF
 • Bedrijfsobligaties ETF
 • High yield ETF
 • Pensioen ETF
 • Dividend ETF

Alles over ETF's & Trackers

Alles over ETF's en Trackers in het Beurs & Kennisportaal

Het succes van onze klanten staat bij ons op nummer 1. Daarom geven we elke week meerdere masterclasses over verschillende beleggingsonderwerpen. Wij houden u op de hoogte van de laatste beursinformatie en analyseren aandelen, ETF’s en indices voor u. Speciaal voor onze ETF-beleggers is er de rubriek “ETF van de Week” in het Beurs & Kennisportaal. Wekelijks wordt hier een nieuwe ETF besproken en wordt beschreven wat het idee achter elke trade is. Door middel van technische analyse in de grafiek worden concrete in- en uitstapmogelijkheden bepaald. Met ons uitgebreide educatieve aanbod helpen wij iedereen die zijn of haar kennis over ETF’s wil uitbreiden.

LYNX – Meer dan een broker voor ETF's en Trackers

U kunt veel meer dan alleen beleggen in ETF’s . Vind hier meer informatie over: