Handel in ETF's via LYNX

Beleg in ETF’s van alle grote aanbieders, zoals iShares, Vanguard, Amundi en ETF Securities.

Met ETF’s (Exchange Traded Funds), ook wel trackers genoemd, kunt u op een eenvoudige manier beleggen in een volledige index, bedrijfssector of opkomende markt. Zo belegt u bijvoorbeeld in de Nasdaq, de gezondheidszorg, vastgoed, de gaming industrie of in dividendaandelen.

Met ETF’s kunt u als belegger uw portefeuille gemakkelijk diversifiëren. Daarom zijn deze beleggingsproducten populair onder zowel de actieve als de passieve beleggers. Veel van hen kiezen voor LYNX vanwege de lage kosten, het uitgebreide aanbod en de handige trading tools. Open een effectenrekening via LYNX en start ook met beleggen in ETF’s.

Open een effectenrekening
Beleggen in ETF's via online broker LYNX
 • ETF’s verhandelbaar op 30 beurzen in 14 landen

 • Lage en transparante tarieven

 • ETF’s van alle grote aanbieders beschikbaar

 • Handelsplatform met vele ordertypes

 • Tools om efficiënter te beleggen in ETF’s

 • ETF analyses & uitgebreide uitleg


Handel met TWS

Grenzeloos beleggen met een uitgebreid platform voor ETF's en Trackers

Op lange termijn succesvol beleggen in ETF’s? Dat kan alleen met de juiste selectie aan fondsen én een handelsplatform dat u ondersteunt in uw beleggingsstrategie.

Belegt u via LYNX? Dan doet u dat via het Trader Workstation (TWS). Dit bekroonde handelsplatform heeft met ruim 60 ordertypes en 100 technische indicatoren alles in huis om efficiënt in ETF’s te beleggen. De trading tools van het handelsplatform helpen u niet alleen om uw beleggingen te professionaliseren, maar ook om deze te eenvoudigen. Zo belegt u dankzij SMART Routing altijd voor de beste prijs, doordat deze technologie de belangrijkste beurzen met elkaar verbindt.

ETF Broker voor ETF beleggen met lage kosten

Succes op de ETF markten is een kwestie van techniek:

 • Beleg altijd tegen de beste prijs dankzij SMART Routing
 • Eenvoudig long en short gaan
 • Trading tools zoals een krachtige ETF screener & ETF Replicator
 • Meer dan 60 ordertypes & 100 technische indicatoren
 • Handelsplatform ook beschikbaar als app


Trading tools voor ETF's

Beleg slimmer in ETF's met de trading tools

Beleg via LYNX en krijg toegang tot verschillende trading tools die beleggen een stuk eenvoudiger maken.

Belegt u in ETF’s, maak dan gebruik van de ETF Benchmarker en de ETF fondsen simulator. Met deze tools wordt het een stuk eenvoudiger om uw handel in ETF’s te optimaliseren.

ETF Benchmarker

Met de ETF Benchmarker vergelijkt u de prestaties van uw portefeuille met een individueel geselecteerde ETF van bijvoorbeeld een index of bedrijfssector. Pas de weging van de aandelenposities in uw portefeuille aan, en versla of evenaar de benchmark.

ETF beleggen - vergelijk ETF via de ETF Benchmarker

ETF Replicator

Vind ETF’s met dezelfde kenmerken als een door u geselecteerde ETF. Vergelijk ze op basis van kerncijfers, zoals rendement of beheersvergoedingen, zodat u altijd de ETF vindt die het best op uw wensen aansluit.

ETF beleggen - zoek ETF's met vergelijkbare kenmerken


De Trading App

Mobiel beleggen in ETF's
met de Trading App

ETF trading app - mobiel beleggen in ETF

Ook als uw ETF’s voor langere tijd in uw portefeuille blijven, is het fijn om altijd toegang tot uw portefeuille te hebben. Bekijk waar u ook bent hoe uw ETF’s of Trackers zich ontwikkelen met de Trading App.

De Trading App biedt de mogelijkheden die u gewend bent van het TWS Handelsplatform. U kunt eenvoudig uw portefeuille inzien, openstaande orders checken, grafieken analyseren en de markt scannen op nieuwe beleggingsmogelijkheden. De app is beschikbaar op iOS en Android.

Belegt u in meer dan alleen in ETF’s? Ook dan is de Trading App de perfecte aanvulling. Houd overal de beurzen in de gaten en maak gebruik van de geavanceerde analysemogelijkheden. Onderweg handelen? Met slechts enkele klikken of swipes verstuurt u uw orders naar de beurs.

 • Professionele Trading App, ook voor ETF’s

 • Altijd en overal beleggen in ETF’s

 • Slimme features om mobiel in ETF’s te beleggen

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) & Android


Beste prijsgarantie

De beste prijs voor uw ETF's en Trackers

Dankzij de SMART Routing technologie koopt of verkoopt u uw ETF’s altijd voor de beste prijs.

Uw order wordt namelijk naar alle beschikbare beurzen gestuurd. Vervolgens zorgt de SMART Routing technologie ervoor dat uw order wordt uitgevoerd op de beurs waar u de beste aan- of verkoopprijs krijgt. Als er een betere prijs beschikbaar komt op een andere beurs dan die aanvankelijk door het systeem is gekozen, wordt uw order automatisch doorverwezen. Zo kunt u er zeker van zijn dat ETF’s altijd tegen de beste prijs worden gekocht en verkocht. Dit maakt handelen in ETF’s voor u als belegger nog efficiënter.

Beleg in ETF's aan de laagste kosten

Beleggen in ETF's zonder onverwachte kosten

Onze tarieven voor ETF’s:
eerlijk en transparant

Bouwt u eigen vermogen op, bijvoorbeeld voor uw pensioen, dan wilt u de bijkomende kosten uiteraard zo laag mogelijk houden. Daarom handelt u via LYNX voor lage, transparante tarieven.

Gratis dividenduitkering bij ETF's
Kosteloze
dividenduitkering
Heeft u ETF's in uw portefeuille die regelmatig dividend uitkeren en dit niet automatisch herbeleggen? Dan worden er geen kosten in rekening gebracht voor de uitbetaling. U ontvangt het volledige dividend van uw ETF aanbieder.
Ontvang wekelijks gratis nieuwsbrieven van experts
Ontvang nieuwsbrieven
van experts
Schrijf u in en ontvang wekelijks verschillende nieuwsbrieven van internationale analisten, met daarin onder andere de ETF van de week. Ideaal voor wanneer u uw algemene beleggingskennis wilt uitbreiden of op zoek bent naar nieuwe beleggingsideeën.
LYNX Klantenservice: neem contact op voor uw vragen
kosteloze ondersteuning bij het plaatsen van orders
Hulp nodig bij het plaatsen van een order? Dan staan onze ervaren servicemedewerkers voor u klaar. Via TeamViewer en telefoon kijken ze met u mee en helpen ze u met het plaatsen van orders.

LYNX Tarievenoverzicht ETF's en Trackers

ETF order in België – Euronext Brussel in EUR

Commissies:
Tarief: 0,09% over de transactiewaarde
Minimumkosten: EUR 6,00
Maximumkosten: EUR 99,00

ETF orderTransactiekosten
ETF order à EUR 5.000EUR 6,00
ETF order à EUR 10.000EUR 9,00
ETF order à EUR 50.000EUR 45,00

Meer informatie over onze tarieven?

Alle tarieven in één overzicht
ETF's handelen: dit moet u weten

Definitie: Wat is een ETF?

Een ETF (Exchange Traded Fund), wat ook wel Tracker wordt genoemd, is een beursgenoteerd effect. Het product is voor beleggers ontworpen om een index, de ontwikkeling van een sector of een andere benchmark exact te volgen. Omdat binnen dit effect alle aandelen van bijvoorbeeld de AEX met de juiste weging zijn opgenomen, kunnen beleggers tegen lage kosten een index volgen. Een ETF vertegenwoordigt dus een participatie in een effect. In de regel hebben ETF’s een passieve beleggingsstrategie. Dat wil zeggen dat zij niet worden samengesteld op basis van de mening van individuele fondsbeheerders, maar door het volgen van een vooraf vastgestelde index.

Waarom beleggen in ETF's?

Het beleggen in ETF’s heeft als voordeel dat u niet continu hoeft te handelen om een bepaalde index nauwkeurig te volgen. Het continu aan- en verkopen van aandelen om zo de goede balans in uw portefeuille te behouden, kost namelijk veel tijd en transactiekosten. ETF’s kunnen daarnaast, net als aandelen, op elk moment op de beurs worden verhandeld. Als u een index in uw portefeuille wilt volgen, zijn ETF’s de ideale en meest kostenefficiënte oplossing.

Voordelen en risico's in één oogopslag

Voordelen van beleggen in ETF’s

Potentiële inkomsten- en vermogensgroei

ETF’s kunnen een rendement bieden in de vorm van inkomsten en vermogensgroei. De inkomsten vloeien voort uit dividenden/couponrentes op de onderliggende effecten en de winsten die worden gemaakt bij de verkoop van effecten. Vermogensgroei is mogelijk door de potentiële waardestijging van de ETF.

Lage kosten

De beheervergoedingen voor ETF’s zijn doorgaans aanzienlijk lager dan het beleggen in individuele aangekochte aandelen, vanwege het verschil in transactiekosten. ETF’s zijn dan ook meer kostenefficiënt dan actief beheerde fondsen.

Transparantie

ETF’s zijn zodanig gestructureerd dat de prijs van de ETF gelijk is aan of zeer dichtbij de waarde van de onderliggende samenstelling, ook wel de intrinsieke waarde genoemd.

Diversificatie

Met behulp van al slechts één ETF kan worden belegd in een mandje van meerdere effecten, waardoor risico’s worden gespreid.

Liquiditeit

ETF’s worden verhandeld op een beurs, waardoor het aan- en verkoopproces eenvoudig is. ETF’s worden regelmatig gecreëerd en ingewisseld, waardoor een onderliggende liquiditeit wordt gewaarborgd.

Risico's van beleggen in ETF’s

Trackingafwijkingen

Er kunnen momenten zijn dat de prijs van een ETF niet precies in lijn is met de prijs van de onderliggende samenstelling van de ETF. Dit gebeurt wanneer de portefeuille van het effect niet gelijk beweegt met de onderliggende effecten die worden gevolgd.

Liquiditeitsrisico

Het liquiditeitsrisico is het risico dat u uw ETF’s niet voor een eerlijke prijs kunt verkopen. Dit kan komen door een onvoldoende aantal kooporders of door een te lage prijs. De liquiditeit kan variëren tussen de verschillende ETF’s.

Valutarisico

Bij transacties in ETF’s die genoteerd zijn in een andere valuta dan uw basisvaluta, heeft u een valutarisico. Wanneer de valuta waarin u ETF’s koopt in waarde afneemt, heeft dit een negatief effect op de waarde van uw ETF’s, omgerekend in uw basisvaluta.

Inverse- en hefboom ETF’s

Inverse en hefboom ETF’s brengen hogere risico’s met zich mee.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt inkomsten genereren in de vorm van dividenden en/of distributies
 • U wilt diversificatie aanbrengen in uw portefeuille
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking (tenzij u wilt beleggen in een inverse of hefboom (+ inverse) ETF)

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?
 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product (ETF – speculatief)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking (tenzij u wilt beleggen in een inverse of hefboom (+ inverse) ETF)
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten (tenzij u wilt beleggen in een inverse of hefboom (+ inverse) ETF)
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product (tenzij u wilt beleggen in een inverse of hefboom (+ inverse) ETF)

LYNX biedt binnen ETF’s de volgende productclusters aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR ETP’sMiddel
EUR inverse ETP’sHoog
EUR hefboom ETP’sHoog
EUR speculatieve ETP’sHoog
Niet-EUR ETP’sMiddel
Niet-EUR inverse ETP’sHoog
Niet-EUR hefboom ETP’sHoog
Niet-EUR speculatieve ETP’sMiddel
Emerging markets ETP’sHoog

Meer informatie over ETF’s en de kenmerken ervan?

Bekijk alle productkenmerken


Online beleggen in ETF's

Waarom ETF's beleggen via LYNX?

Met een effectenrekening via LYNX belegt u in ETF’s op alle belangrijke internationale beurzen en kiest u uit een zeer breed aanbod. Naast ETF’s kopen, kunt u ook short gaan. Zo kunt u de ETF’s verkopen met als doel ze later voor een lagere prijs terug te kopen. Daarnaast kunt u handelen in opties op ETF’s. Met LYNX heeft u alles in huis om uw ETF-strategie op de beurs uit te voeren; of u nu ETF’s als langetermijnbelegging ziet of er op korte termijn mee wilt speculeren.

 • Keuze uit 1.000+ ETF's
 • ETF handel op 28 beurzen
 • Gebruiksvriendelijke software
 • Ook via de app handelen in ETF's
 • Lage en transparante tarieven
 • Concrete beleggingsideeën en ETF analyses

Beleggen in populaire ETF's

Populaire ETF's bij LYNX

Via LYNX handelt u in vele bekende én minder bekende ETF’s en Trackers.

Index ETF's

Regionale ETF's

 • Euro Stoxx 50 ETF
 • Stoxx Europe 600 ETF
 • MSCI World ETF
 • Emerging Markets ETF
 • Small Cap ETF

Overige ETF's

 • Staatsobligaties ETF
 • Bedrijfsobligaties ETF
 • High yield ETF
 • Pensioen ETF
 • Dividend ETF

Leer meer over ETF's & Trackers

Alles over ETF's en Trackers in het Beurs & Kennisportaal

Het succes van onze klanten staat bij ons op 1. En voor succes is kennis nodig. Daarom hebben wij het Beurs- & Kennisportaal. Hier geven wij elke week meerdere masterclasses over verschillende beleggingsonderwerpen, houden we u opde hoogte van het laaste beursnieuws en analyseren we aandelen, ETF’s en indices. Speciaal voor ETF-beleggers hebben we de rubriek “ETF van de Week” in het Beurs & Kennisportaal. Elke week bespreken we een nieuwe ETF en beschrijven we wat het idee achter elke trade is. Door middel van technische analyse in de grafiek worden concrete in- en uitstapmogelijkheden bepaald. Klaar om uw kennis over de beurs en over ETF’s uit te breiden? Bezoek dan ons Beurs- & Kennisportaal.

LYNX – Meer dan een broker voor ETF's en Trackers

U kunt via LYNX veel meer dan alleen beleggen in ETF’s. Lees meer over onze andere beleggingsproducten: