Buiten Reguliere Handelstijden

Handelen buiten de reguliere handelstijden is mogelijk via LYNX. Dit betekent dat u nooit een kans hoeft te missen.

INformatie
Reguliere handelstijden

De reguliere handelstijden op Nederlandse beurzen zoals AEX zijn van 09:00 tot 17:40 uur.

De handel op Amerikaanse beurzen zoals de NYSE of NASDAQ loopt regelmatig van 15:30 tot 22:00 uur (09:30 tot 16:00 uur lokale tijd). Via LYNX is het echter ook mogelijk om buiten de reguliere handelstijden te handelen. Zo kunt u aandelen verhandelen na de bekendmaking van bedrijfscijfers of reageren op andere marktevenementen.

LYNX+

Nadat u het instrument heeft geselecteerd en het orderticket heeft geopend, selecteert u de toevoeging Voer uit buiten reguliere handelstijden. Vervolgens kunt u uw order aanmaken en indienen. Meer informatie over orders inleggen vindt u hier.

Trader Workstation

  • Nieuw Order Ticket

Zodra u het TWS-platform heeft geopend, klikt u op Order in de linkerbovenhoek. Er wordt nu een orderticket geopend waar u meerdere dingen dient in te vullen zoals ticker, ordertype en orderprijs. Rechts heeft u de mogelijkheid om de optie Allow order to be activated, triggered, or filled outside of regular trading hours te selecteren. Zodra u klaar bent met deze stappen, klikt u op Transmit en wordt uw order verzonden.

  • Aanpassen Order Regel

Mocht u al een Order Regel hebben geopend in uw TWS-platform, dan is het ook mogelijk om deze aan te passen zodat deze buiten de reguliere handelstijden kan worden uitgevoerd. Eerst klikt u met uw rechtermuisknop op die specifieke Order Regel. Klik op Edit en kies voor Order Ticket, nu opent hetzelfde orderticket als in de vorige stap. Selecteer de optie Allow order to be activated, triggered, or filled outside of regular trading hours. Zodra u klaar bent met deze stappen, klikt u op Transmit en wordt uw order verzonden.

let op
let op:

Het is mogelijk om uw instellingen zo te configureren dat elke order standaard buiten de reguliere handelstijden kan worden uitgevoerd. U vindt de instructies in onze Veelgestelde Vragen hieronder.

LYNX Trading App

Na het selecteren van het handelsinstrument, het aanmaken van een koop- of verkooporder en het selecteren van een ondersteund ordertype, klikt u vervolgens op de knop onder Toon meer opties. Nadien klikt u op de regel Geldigheidsduur waar u DAY, GTC of GTD kan selecteren en activeert u de schuifregelaar in het orderticket op Buiten de reguliere beursuren. Vervolgens kunt u het order versturen.

Veelgestelde Vragen

Selecteer de Configure knop op het TWS-dashboard en selecteer Presets zodra het menu is geopend.In het Nederlands heet dit menu Voorinstellingen.

Zodra u uw producttype heeft geselecteerd, selecteert u de optie Allow order to be activated, triggered, or filled outside of regular trading hours. Eenmaal geselecteerd, kunt u naar beneden scrollen en op Apply klikken.

Let op: u moet deze instellingen voor elk producttype afzonderlijk toepassen.

Buiten reguliere handelstijden handelen is mogelijk met:

  • Aandelen en ETF’s
  • Futurescontracten

Dit is niet mogelijk met warrants en certificaten, opties of CFD’s.

U kunt de handelstijden van een effect met slechts een paar klikken bekijken in het Trader Workstation. Dubbelklik hiervoor op een financieel instrument om de beschrijving ervan te openen. In de sectie Trading Schedule worden de reguliere en totale handelstijden van het geselecteerde effect weergegeven.

Buiten de reguliere handelsuren liggen de volumes vaak lager waardoor ook de spread tussen de bied en laat vaak groter is, Uw order worden mogelijk slechts gedeeltelijk of helemaal niet uitgevoerd.

Handelen buiten de reguliere handelstijden brengt geen extra kosten met zich mee. U kunt kopen en verkopen tegen de gebruikelijke prijzen en voorwaarden. Houd echter rekening met de algemene risico’s die zich voordoen buiten de reguliere handelstijden.

Alleen bepaalde ordertypes worden ondersteund. Deze omvatten limiet– en trail limietorders. Ordertypes zoals Market en Stop zijn worden niet uitgevoerd buiten reguliere handelstijden.

Futures vormen een uitzondering: Zelfs buiten de zogenaamde liquide handelstijden worden orders met de ordertypes Market en Limiet regelmatig uitgevoerd. U kunt dit ook instellen voor het ordertype Stop in de orderinstellingen.

Houd ermee rekening dat voor Market (MKT) orders, de indicatie om te verhandelen buiten de reguliere handelstijden niet nodig is in de orderparameters, terwijl voor Stop (STP) orders de indicatie om te verhandelen buiten de reguliere handelstijden wel nodig is.

Een overzicht van de gangbare ordertypes via LYNX vindt u onder: Ordertypes en Geldigheidsduur.

Ja, ‘s nachts handelen (02:00 – 09:50 CET) met Amerikaanse aandelen is mogelijk. Daarnaast is het ook mogelijk om te handelen in Cboe S&P 500 Index opties en CME Group S&P 500 Index opties op futures.

Een lijst met effecten die beschikbaar zijn voor overnight trading vindt u hier.

Alleen Day Limit orders zijn toegestaan voor overnight trading. Deze orders zijn alleen actief tijdens de overnight handelssessie en worden automatisch geannuleerd om 09:50 CET als ze niet worden uitgevoerd.

Zorg ervoor dat het vakje Allow order to be filled during overnight session is aangevinkt in het orderticket.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam