Aandeel BAM Groep

Wat is de koers en verwachting van het aandeel BAM Groep? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

ISIN: NL0000337319
Tickercode: BAMNB | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel BAM Groep kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel BAM Groep

Het aandeel BAM heeft een aantal volatiele jaren achter de rug. Leek het bouwbedrijf halverwege 2014 nog op het randje van de afgrond te staan, ruim een jaar later was het aandeel verdrievoudigd. Na het succesjaar 2015, verloopt 2016 een stuk minder voorspoedig voor beleggers in BAM.

Aandeel Bam (BAM)

Korte geschiedenis aandeel BAM

BAM is in 1869 opgericht en was in de eerste jaren niet meer dan een kleine werkplaats. In de jaren die volgden is het bedrijf, mede door verschillende overnames, enorm gegroeid. In 1959 vond de beursnotering van BAM plaats.

In 2014 leek het voortbestaan van BAM ernstig in gevaar te zijn. De bouwer moest jarenlang grote afschrijvingen doen op verschillende projecten waardoor er miljoenenverliezen ontstonden. De koers noteerde ruim onder de € 2 en beleggers waren bang dat bankconvenanten van het bedrijf in gevaar kwamen.

Is BAM het nieuwe Imtech?

Deze angst werd vergroot door een vernietigend analistenrapport van zakenbank Kempen & Co. Analist Teun Teeuwisse, bekend als de persoon die de problemen bij Imtech wist te ontmaskeren, kwam met een verkoopadvies voor BAM.

Op zich is een verkoopadvies iets wat dagelijks wordt uitgegeven door analisten. Toch had dit analistenrapport destijds grote impact op de koers van BAM. Het was in de tijd dat Imtech failliet aan het gaan was. De angst voor een tweede Imtech zat er dus goed in onder beleggers.

Teun Teeuwisse gaf destijds een verkoopadvies over het aandeel BAM met een koersdoel van € 0,50. De analist sprak in het rapport van een tijdbom die op ontploffen stond. Intraday koerste het aandeel ruim 20% lager.

Achteraf gezien bleek het loos alarm te zijn en had de analist het bij het verkeerde eind. De enorme koersdaling zorgde voor een bodem in de grafiek die uiteindelijk stand hield. Sindsdien wist de koers van het aandeel BAM in een jaar tijd te verdrievoudigen.

Aandeel Bam (BAM)

Van probleemkind tot beursparel

Vanaf begin 2015 was het sentiment op de beurzen uiterst sterk. Daarnaast werd duidelijk dat de huizenmarkt in Europa (en in Nederland in het bijzonder) echt begon aan te trekken. Een mooie cocktail om een achtergebleven aandeel als BAM op te pakken. Dit gebeurde dan ook massaal.

Destijds kon men het herstel in de bouwsector echt merken. Veel mensen om mij heen die werkzaam zijn in de bouw, waren genoodzaakt overuren te maken om al het werk gedaan te krijgen. Nieuwe zzp’ers schoten als paddenstoelen uit de grond en bedrijven waren weer op zoek naar personeel.

De hosannastemming voor het aandeel duurde tot begin 2016, waarbij het aandeel meerdere malen boven een koers van € 5 uit kwam. Het aandeel ontkwam niet aan het grillige sentiment op de beurzen wereldwijd, de grens van € 5 raakte al snel weer uit zicht.

Op 18 februari, bij de bekendmaking van de jaarcijfers, kwam de genadeklap. Het bouwbedrijf maakte opnieuw verliezen op zijn grondposities bekend, een kostenpost waardoor het bouwbedrijf een jaar eerder nog bijna in de problemen kwam.

Het is moeilijk in te schatten of er de komende periode nog meer afschrijvingen volgen. Beleggers houden niet van onzekerheden en dumpten het aandeel massaal. Sindsdien is de koers van het aandeel BAM in een vrije val beland.

De koersdruk werd nog verder opgevoerd als gevolg van de Brexit. BAM is een grote speler in het Verenigd Koningkrijk. Het bedrijf haalde in 2015 32% van de omzet uit Groot Brittannië. Het was dan ook geen verassing dat het aandeel flink daalde na de uitslag. De impact van de jaarcijfers van 2015 en de uitslag van het Britse referendum zijn in onderstaande grafiek duidelijk terug te vinden.

Aandeel Bam (BAM)

Op 18 augustus maakt BAM de halfjaarcijfers over 2016 bekend. Op deze dag moet meer bekend worden over de gevolgen van de Brexit voor BAM. Wellicht kan het bedrijf ook duidelijkheid verschaffen over de grondposities die de bouwer nog altijd in portefeuille heeft. Het is noodzakelijk om beleggers gerust te stellen, zodat de huidige neerwaartse trend in het aandeel doorbroken kan worden.

Tot die tijd spelen er naar mijn mening te veel onzekerheden rond het aandeel BAM om in te stappen. In bovenstaande grafiek ziet u de huidige neerwaartse trend getekend in de grafiek. Om het technische plaatje te verbeteren is het belangrijk dat deze neergaande trend opwaarts wordt gebroken.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Het aandeel BAM kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel BAM. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Waarom in aandelen van BAM Groep beleggen via LYNX?

Met een effectenrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook BAM Groep. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen BAM Groep kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel BAM Groep

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

BAM Groep : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel BAM Groep: Bedrijfsinformatie Koninklijke BAM Groep

Koninklijke BAM Groep is een bouwconcern actief in vijf Europese thuismarkten en in specifieke markten wereldwijd. De thuismarkten zijn Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. De hoofdmarkten zijn echter België en Nederland. BAM Groep heeft 20.000 werknemers, die actief zijn in bouw, vastgoed, infra en publiek-private samenwerking.