Wie wil beleggen in een edelmetaal heeft de mogelijkheid om te kiezen voor zilver en zilvermijnaandelen.

Zilver is opmerkelijk goedkoper dan goud en lijkt daardoor aantrekkelijker voor de beginnende belegger. Door de unieke fysieke kenmerken wordt zilver gebruikt in de elektrische en medische industrie, alsook in de juwelensector. Hierdoor kan de economische groei een veel grotere impact hebben op de zilverprijs, dan op de goudprijs. Goud wordt namelijk niet of nauwelijks gebruikt in industriële toepassingen.

Maar is zilver wel interessant om in te beleggen? En hoe heeft het edelmetaal de afgeslopen jaren gepresteerd? Wat zijn mogelijks de beste zilvermijnaandelen?

De volgende onderwerpen worden in dit artikel besproken:

Zilver

Waarom beleggen in zilver en zilvermijnaandelen?

China, Rusland en de Verenigde Staten verzorgen het grootste deel van de vraagzijde. Ettelijke malen is in de media verschenen dat de drie landen stelselmatig de edelmetalen kopen. Hebben de overheden twijfels over wat komen gaat bij het beëindigen van de kwantitatieve versoepeling? Wie denkt dat de grondstoffen gaan stijgen de komende jaren, doet er goed aan om het verschil in performance te bekijken tussen goud en zilver. In het verleden presteerde zilver beter dan goud in een bull market. Op dit moment lijkt zilver nog wat achter te lopen op goud, waardoor we kunnen vermoeden dat het grootste potentieel bij zilver en zilvermijnaandelen ligt.

Een tweede reden om te beleggen in zilver is het spel van vraag en aanbod. De vraag naar zilver zit in de lift, doordat de industriële vraag ernaar toeneemt. De energiesector en voornamelijk producenten van zonnepanelen, zijn grote verbruikers van zilver. Indien we de assumptie maken dat hernieuwbare energie sterker zal worden geïntegreerd in de maatschappij, zal de vraag op zijn minst behouden blijven. Bovenop de gelijke of stijgende vraag, staat een dalend aanbod. Verscheidene analisten voorspellen dat de vraag vanaf 2021 structureel hoger komt te liggen dan het aanbod.

Hoe gedroeg zilver zich het afgelopen decennium?

Zilver had in 2010 – 2011 een bull run en topte ongeveer op hetzelfde niveau als bij de bull run van 1979 – 1980 rond de $ 50 per ounce. Sindsdien is de volatiliteit gaan liggen en lijkt er niet veel beweging meer te zitten in de zilverprijs. Althans, zo lijkt het. Bij het inzoomen naar een recente periode zien we dat de bewegingen de afgelopen jaren tussen de 10- en 20 procent bedragen. Dergelijke stijgingen van de zilverprijs zorgen voor een enorme beweging in zilvermijnaandelen. Deze reageren namelijk met een zekere leverage op de prijsbeweging van de zilverkoers. Handelaren verwoorden dit ook wel eens als “Zilvermijnaandelen hebben een hogere beta dan de zilverprijs op zich”.

 

Koers Zilver future

Beste zilvermijnaandelen 2021

Zilvermijnaandeel Silvercorp Metals

Wat is Silvercorp Metals?

Silvercorp Metals is een mijnbedrijf dat zilver, lood en zink produceert in Chinese mijnen. Het bedrijf is China’s grootste zilverproducent en heeft vele activiteiten in de provincies Henan en Guangdong. Voorheen was Silvercorp Metals bekend onder de naam SKN Resources, maar wijzigde in 2005 haar naam. Het hoofdkantoor van dit zilvermijnaandeel ligt in Vancouver, Canada. Silvercorp Metals is aantoonbaar één van de meest populaire zilvermijnaandelen.

Financiële resultaten Silvercorp Metals

Het bedrijf rapporteerde onlangs op 4 februari haar derde kwartaalresultaten voor 2020. Het bedrijf kon een stijging van de productie zien van 4 procent. Silvercorp Metals zag een 16 procent stijging van het verkochte volume zilver en een 7 procent stijging voor goud. Het bedrijf realiseerde ook een indrukwekkende omzetstijging van 20 procent, vergeleken met het derde kwartaal van 2019.

Resultatenrekening

Silver corp metals resultatenrekening

Balans

Silver Corp Metals balans

Aandeel Silvercorp Metals: technische analyse

Technisch gezien ziet het aandeel Silvercorp Metals er best goed uit. Het aandeel waardeerde bijna 500 procent na de crash in maart en heeft zich sindsdien zijwaarts bewogen. De huidige prijsactie zou kunnen worden geclassificeerd als een consolidatie voor een mogelijke tweede beweging hoger. Het aandeel wees het $ 8.60-niveau nogal agressief af en test nu voor de derde keer de steunzone. Als het aandeel boven de steun kan blijven, zouden we Silvercorp Metals heel goed naar $ 9 kunnen zien bewegen.

Aandeel Silver Corp Metals koers

Als we naar het hogere tijdsbestek kijken, zou het potentiële koersdoel heel goed het hoogste punt van 2011 kunnen zijn. Het bedrijf doet het een stuk beter dan voorheen en ziet verbeteringen in de activiteiten en financiën. Dus als het aandeel de consolidatie breekt, is een beweging richting $ 16,30 misschien toch niet zo gek.

Koersdoel Silver Corp Metals

Advies aandeel Silvercorp Metals

Hieronder vindt u de laatste beleggingsadviezen voor het aandeel Silvercorp Metals die werden gepubliceerd door analisten of beurshuizen.

Beurshuis Advies Koersdoel Datum
Canaccord Capital Houden $8.25 08-Feb
BMO Capital Houden $6.90 08-Feb
Roth Capital Kopen $9.00 08-Feb

Zilvermijnaandeel Pan American Silver

Wat is Pan American Silver?

Pan American Silver is een Canadees bedrijf, dat actief is in de ontginning en verkoop van zilver, goud, zink, koper en lood. Daarnaast exploiteert Pan American Silver ook allerlei zilver producerende sites. De activiteit van Pan American Silver bevinden zich in Mexico, Bolivia, Peru en Argentinië.

Pan American Silver is één van de grootste zilvermijners ter wereld. In 2019 produceerde het bedrijf 25 miljoen ounces zilver en 550 duizend ounces goud.

Financiële resultaten Pan American Silver

Pan American Silver zal op 17 februari haar vierde kwartaalresultaten uitbrengen. De resultaten in het derde kwartaal waren gemengd. Het bedrijf kon een betere winst per aandeel rapporteren dan verwacht, maar zag wel een daling in de omzet.

Analisten verwachten goede resultaten voor het vierde kwartaal. Er wordt een stijging van ongeveer 20 procent verwacht van de winst per aandeel en een 4.2 procent stijging van de omzet. Het zilvermijnaandeel Pan American Silver kan zeker en vast hoger handelen, wanneer het bedrijf uitkomt met deze resultaten.

Resultatenrekening

Pan American silver resultatenrekening

Balans

Pan American Silver balans

Aandeel Pan American Silver: technische analyse

Het aandeel Pan American Silver heeft zich na de marktcrash zeer goed hersteld. Het zilvermijnaandeel beweegt echter wel al bijna een half jaar zijwaarts. Deze huidige zijwaartse actie zou kunnen worden geclassificeerd als een consolidatie, meer bepaald een rechthoekpatroon. Een doorbraak van de bovengrens kan een nieuwe opwaartse trend in gang zetten, met een theoretisch koersdoel van $ 51. Rechthoekpatronen kunnen echter in ongeveer 25 procent van de gevallen als omkeerpatronen fungeren. Het is dus belangrijk om in gedachten te houden dat een mogelijke doorbraak van de ondergrens het aandeel lager zou kunnen drukken.

Zilvermijnaandelen zijn recent echter in populariteit toegenomen. We kunnen dus heel goed Pan American Silver een stuk hoger zien stijgen.

Koers Pan American silver aandeel

Advies aandeel Pan American Silver

Hieronder vindt u de laatste beleggingsadviezen voor het aandeel Pan American Silver die werden gepubliceerd door analisten of beurshuizen.

Beurshuis Advies Koersdoel Datum
J.P. Morgan Houden $16.95 10-Feb
National Bank Houden $15.50 02-Feb
Deutsche Bank Houden $11.43 20-Jan
Canaccord Genuity Houden $8.87 19-Jan

Zilvermijnaandeel First Majestic Silver

Wat is First Majestic Silver?

First Majestic Silver, opgericht in 2002, is een Canadees zilvermijnbedrijf dat activiteiten heeft in Mexico. Het bedrijf bezit zeven zilvermijnen. Ook is het één van de weinigen die zelf zilver bullion produceert en verkoopt. Het bedrijf kon in 2019, 25 miljoen ounces zilver produceren.

Financiële resultaten First Majestic Silver

Net zoals Pan American Silver zal ook First Majestic Silver op 17 februari hun vierde kwartaalresultaten uitbrengen. Er wordt veel verwacht van de resultaten. Het bedrijf publiceerde een aantal weken geleden haar productierapport. First Majestic Silver zag een 9 procent stijging in zilverproductie, vergeleken met het derde kwartaal. In 2021 verwacht het bedrijf dat de zilverproductie zal stijgen met 14 procent in vergelijking met 2020.

Resultatenrekening

First Majestic Silver resultatenrekening

Balans

First Majestic Silver balans

Aandeel First Majestic Silver: technische analyse

Het aandeel van First Majestic Silver brak onlangs uit een consolidatie, na een ongelooflijk productierapport. De prijs van het aandeel sprong 40 procent hoger na dit goede productierapport. Echter het aandeel daalde al snel weer richting de gebroken weerstand en kon daar steun vinden. Het ziet ernaar uit dat het aandeel First Majestic Silver de opwaartse trend weer kan voortzetten. De steunlijn is hier een belangrijke level, welk dat zal bepalen. Een breuk van de steunlijn kan het zilvermijnaandeel verder omlaag duwen.

Aandeel First Majestic Silver koers

Advies aandeel First Majestic Silver

Hieronder vindt u de laatste beleggingsadviezen voor het aandeel First Majestic Silver die werden gepubliceerd door analisten of beurshuizen.

Beurshuis Advies Koersdoel Datum
National Bank Houden $16.95 02-Feb
H.C. Wainwright Houden $15.50 21-Jan
BMO Capital Houden $11.43 21-Jan
Scotiabank Houden $8.87 15-Jan
Cormark Securities Kopen $20.50 15-Jan

First Majestic Silver heeft dus onlangs een indrukwekkende break out gekend. Het aandeel is dus zeker één van de zilvermijnaandelen die u in de gaten moet houden voor een eventuele verdere stijging van de prijs.

Zilvermijnaandeel SSR Mining

Wat is SSR Mining?

SSR Mining, dat voorheen Silver Standard Resources heette, is een Canadees bedrijf dat goud, zilver, zink en tin. Het bedrijf bezit de grootste zilvermijn in Argentinië. Ook heeft SSR Mining activiteiten in zes andere Zuid-Amerikaanse landen en in Australië.

Financiële resultaten SSR Mining

SSR Mining zal haar vierde kwartaalresultaten uitbrengen. Analisten verwachten een winst per aandeel van $ 0.59. Dit is een stijging vergeleken met de winst per aandeel in het derde kwartaal. Toen bedroeg de winst per aandeel $ 0.49.  J.P. Morgan bracht recent een koopadvies uit voor het aandeel SSR Mining. Geen verrassing, ondanks het coronavirus zag het bedrijf indrukkwekkende stijgingen van de omzet in 2020 in vergelijking met 2019.

Resultatenrekening

SSR mining resulatenrekening

Balans

SSR mining balans

Aandeel SSR Mining: technische analyse

Het aandeel SSR Mining ziet er technisch verrassend aantrekkelijk uit. Het aandeel zou een dalende wig kunnen vormen, wat een bullish patroon is, als de prijs de bovengrens kan doorbreken. Hoewel patronen met een diagonale weerstand onbetrouwbaarder zijn, is het toch erg aantrekkelijk. De prijs zit momenteel ook rond de 50 en 61,8 Fibonacci-lijnen. Dit is in theorie een goed gebied om nieuwe long posities te initiëren. De fundamentals van het bedrijf en de toekomstperspectieven zijn ook zeer positief.  Dit kan het potentieel voor dit aandeel om in prijs te stijgen, vergroten.

Aandeel SSR mining koers

Advies aandeel SSR Mining

Hieronder vindt u de laatste beleggingsadviezen voor het aandeel SSR Mining die werden gepubliceerd door analisten of beurshuizen.

Beurshuis Advies Koersdoel Datum
J.P. Morgan Kopen $24.44 10-Feb
Scotiabank Kopen $30.36 20-Jan
Canaccord Genuity Kopen $27.60 19-Jan
PI Financial Kopen $29.96 15-Jan
Comark Securities Kopen $32.33 15-Jan

Zoals u kunt zien is SSR ook populair bij de beurshuizen. De meest recente adviezen die u hierboven ziet, geven alle vijf een koopadvies aan. SSR Mining is dus zeker één van de zilvermijnaandelen die u in de gaten moet houden.

Alternatief voor zilvermijnaandelen: fysiek zilver & zilver ETF

Het is niet altijd evident om het goede zilvermijnaandeel te kiezen. Ook fysiek zilver kopen houdt een risico in, want wat als het ontvreemd wordt of verloren gaat? De keuze kan gaan naar een zilver ETF. Via een zilver ETF wordt het risico verspreid en kunt u toch genieten van een goed presterende zilversector.

Indien u niet meteen een keuze kan maken tussen de verschillende zilvermijnaandelen, is het mogelijk dat u langlopende opties koopt op een ETF, die als benchmark verschillende zilvermijnaandelen heeft. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

Symbool Naam Total Asset (miljoen) LTM performance (%)
SIL Global X Silver Miners $1,234 43,51
SILJ Prime junior Silver $770 49.71
SLVP iShares Silver mines $283 61,02

Consultatiedatum: 15/02/2021

In het artikel ‘zilverprijs verwachting 2021’ wordt bekeken of beleggen in zilver interessant is.

Meer weten over zilveraandelen beleggen bij LYNX?

Via het LYNX Handelsplatform kunt u beleggen in alle hierboven besproken zilveraandelen. U heeft de mogelijkheid om zeer voordelig aandelen te kopen of verkopen in vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld. Wereldwijd heeft u direct toegang tot meer dan 100 beurzen in 24 landen en kunt u voor- en nabeurs handelen in uw favoriete aandeel.


Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart