Zeggen dat 2020 een interessant jaar was op de financiële markten, zou een understatement zijn. Maar 2020 nadert zijn einde en nu moeten beleggers naar de toekomst kijken. De vraag is nu welke aandelen er in 2021 zouden kunnen presteren? Om dit te achterhalen zullen we in dit artikel de beste aandelen in 2021 bekijken en waarom ze in de schijnwerpers zouden kunnen staan.

De volgende onderwerpen over de beste aandelen in 2021 worden besproken:

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

De beste aandelen in 2021

Voordat we de beste aandelen in 2021 bekijken, zullen we eerst eens terugblikken op het beursherstel in 2020 en welke sectoren er het best zouden kunnen presteren in 2021.

Het beursherstel in 2020

Terwijl de wereld werd geteisterd door de COVID-19-pandemie, kon de aandelenmarkt de meeste verliezen tijdens de crash van maart goedmaken. De Amerikaanse aandelenmarkt was hier ongetwijfeld de grote winnaar met nieuwe recordhoogtes in de belangrijkste indices. Technologie-aandelen hielden de markt overeind, maar de centrale banken hielpen ongetwijfeld ook om de markt hoger te duwen. Ze overspoelden de markten met goedkoop kapitaal, en dat heeft natuurlijk bijgedragen aan een sterk herstel. Ondanks dat de meeste beurzen recordhoogtes hebben gezien, is 2021 volgens velen klaar voor nog hogere prijzen op de wereldwijde aandelenmarkt.

De beste sectoren voor 2021

In de sectoren die het meest door de pandemie zijn getroffen, hoeft het geen verrassing te zijn dat de consensus is dat bedrijven in deze sectoren meer ruimte moeten hebben om te stijgen in waarde, naarmate hun inkomsten herstellen. Een ander teken dat de aandelen in de andere industrieën die niet zo goed gepresteerd hebben een stijging zullen zien in 2021, is dat technologiebedrijven, naar verwachting, een vertraging van de winstgroei zullen zien, wat betekent dat het misschien tijd wordt voor de andere industrieën om te schitteren.

Energie en infrastructuur

Energie ondergaat een complete verandering. Alternatieve energiebronnen en hernieuwbare energiebronnen worden enorm populair en dat zou ook zo moeten blijven in 2021. Europa loopt al voorop in het gebruik van hernieuwbare energie en deze keer is Amerika misschien ook klaar om op weg te gaan naar een duurzamere wereld, met een Biden-administratie klaar om miljarden uit te geven aan duurzame infrastructuur en energie.

Hoewel wind- en zonne-energie momenteel slechts 8 procent van de totale elektriciteit op de wereld vertegenwoordigen, zijn de verwachtingen dat dit de komende jaren exponentieel zal groeien. In een onderzoeksrapport van het IEA (International Energy Agency) wordt gesteld dat tegen het jaar 2040 ongeveer 40 procent van de wereldwijde elektriciteit zal worden opgewekt door wind- of zonne-energie. Investeren in bedrijven die duurzame energie produceren zou voor elk type belegger uiterst aantrekkelijk moeten klinken.

Aandeel Ticker Prijs Marktkapitalisatie (USD)
Atlantica Sustainable AY $ 35.51 3.82 miljard
Clearway Energy CWEN $ 26.37 2.15 miljard
NextEra Energy NEE $ 73.12 142.46 miljard

Gezondheidszorg

De zorgsector heeft de pandemie op brute wijze gevoeld. Je zou denken dat COVID-19 een zegen is geweest voor zorgbedrijven, maar voor de meeste van hen is de crisis meedogenloos geweest. Electieve operaties (een operatie die van tevoren is gepland omdat er geen sprake is van een medische noodgeval) genereren grote winsten voor apparaat fabrikanten en ziekenhuizen, maar deze procedures zijn vertraagd of helemaal gestopt vanwege het coronavirus. Daar komt bovenop dat ouderen ook allerlei soorten medische zorg uitstelden om blootstelling aan het coronavirus te voorkomen. Maar hoewel COVID-gerelateerde uitdagingen blijven bestaan, heeft de vooruitgang met mogelijk bemoedigende vaccins ertoe geleid dat sommige beleggers weer optimistisch zijn geworden over bedrijven die zullen profiteren van een terugkeer naar het normale leven. Heel wat gezondheidszorgaandelen kunnen dus de beste aandelen in 2021 worden.

Aandeel Ticker Prijs Marktkapitalisatie (USD)
Stryker SYK $ 252.95 93.38 miljard
Teleflex TFX $ 393.00 18.33 miljard
UnitedHealth Group UNH $ 409.80 385.56 miljard

Consumentensector

De pandemie zorgde voor heel wat lockdowns waardoor winkels massaal de deuren moesten sluiten, maar de komst van een uiteindelijke vaccin betekent dat mensen weer in staat zullen zijn om persoonlijk te gaan winkelen in plaats van online shoppen. Dit is positief voor de consumentensector en voor bedrijven die specifiek afhankelijk zijn van fysieke winkels. Online shoppen was echter zeer populair in de eerste helft van 2020 en dit is volgens analisten een trend die zal blijven duren, ook in 2021. Maar, analisten voorspellen ook dat in fysieke winkels weer omzetstijgingen te zien zullen zijn.

Aandeel Ticker Prijs Marktkapitalisatie
Unilever UNA € 50 131.009 miljard EUR
Nestlé NESN 109.06 CHf 313.568 miljard CHf
Mondelez MDLZ $ 62.37 87.64 miljard USD

Financiële sector

Banken zijn een zeer goede maatstaf voor de gezondheid van een economie, vooral als je kijkt naar de gezondheid van de grootste banken ter wereld, zoals JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo, Credit Suisse, et cetera. Het marktherstel was niet gunstig voor de financiële sector, de meeste van de bedrijven in de sector lopen ook achter op de bedrijven in andere sectoren, maar dat is eigenlijk niet iets negatiefs. De aandelen van bedrijven in de financiële sector zijn momenteel goedkoop, zodat elke groei in winst of inkomsten ook een gezonde groei van hun aandelen zou kunnen teweegbrengen.

Banken zijn ook een goede investering wanneer de economie zich begint te herstellen; de rentetarieven zullen geleidelijk stijgen, waardoor banken de perfecte gelegenheid hebben om te profiteren van een herstellende economie. De meeste banken hebben ook tijdens het hoogtepunt van de pandemie behoorlijk positieve kwartalen geboekt. De financiële sector is dus mogelijk een potentiële winnaar in 2021 en sommige aandelen uit de financiële sector zullen ongetwijfeld de beste aandelen in 2021 worden.

Aandeel Ticker Prijs Marktkapitalisatie (USD)
Bank of America BAC $ 42.36 358.54 miljard
Wells Fargo WFC $ 46.96 191.80 miljard
Citigroup C $ 76.56 155.63 miljard

Luchtvaartmaatschappijen

De luchtvaart heeft het moeilijk gehad tijdens de pandemie, maar de veelbelovende vaccingegevens in het begin van november zorgden voor mooie prijsstijgingen bij luchtvaartaandelen. Toch is er nog steeds wat angst bij beleggers dat luchtvaartmaatschappijen het moeilijk zullen hebben op de korte termijn. Zakenreizigers zullen ondanks een vaccin vaker kiezen voor vergaderingen via Zoom of Microsoft Teams, dit is geen goed nieuws voor vliegtuigmaatschappijen, want halfvolle vliegtuigen zijn niet rendabel genoeg. Het is echter vanzelfsprekend dat ook luchtvaart een terugkeer zal maken en dit kan zeker en vast gebeuren in 2021.

Hiervoor kunt u het beste kijken naar kwalitatieve luchtvaartmaatschappijen. Lufthansa is één van de belangrijkste maatschappijen in Europa. Southwest Airlines focust zich op binnenlandse vluchten in Amerika en is ook een goede keuze aangezien internationale vluchten minder vaak zullen voorkomen in de komende paar maanden.

Luchtvaart zal zeker een comeback maken, maar het is wel nog steeds een sector voor beleggers met een iets grotere risicotolerantie.

Aandeel Ticker Prijs Marktkapitalisatie
Lufthansa LHA € 10.40 6.27 miljard EUR
Southwest Airlines LUV $ 62.30 35.44 miljard USD
Delta Airlines DAL $ 46.31 28.13 miljard USD

Technologie

Er is geen twijfel over mogelijk dat technologie de moderne beschaving en de wereldeconomie de afgelopen 25 jaar heeft gevormd. Bedrijven blijven innoveren en nieuwe manieren vinden om technologie te creëren en te verbeteren om het leven van mensen te vergemakkelijken. Of het nu gaat om gezondheidszorg, veiligheid of energie, technologie heeft het verbeterd. De sector bevindt zich ongetwijfeld in de voorhoede van innovatie en in het centrum van het huidige tijdperk. Het ziet ernaar uit dat deze trend zich de komende decennia zal blijven voortzetten. Ookal zullen veel technologiebedrijven in 2021 volgends Wall Street analisten minder groei zien, zal de technologiesector ongetwijfeld nog steeds één van de best presterende zijn in 2021. De aandelen van technologiebedrijven zullen zeer populair blijven bij beleggers. Het is dus geen verrassing dat er enkele technologieaandelen zitten in onze lijst van de beste aandelen in 2021.

Aandeel Ticker Prijs Marktkapitalisatie
Amazon AMZN $ 3 222.90 1.59 biljoen USD
Apple AAPL $ 127.45 2.08 biljoen USD
Microsoft MSFT $ 248.15 1.83 biljoen USD

 

De beste aandelen in 2021

ABB (ABBN)

Het eerste aandeel in de lijst van beste aandelen 2021 is ABB. Het kan goed zijn dat u nog nooit gehoord hebt van dit bedrijf. ABB is een Zwitsers technologie bedrijf. Het bedrijf is actief in technologiesectoren, voornamelijk op het gebied van robotica, energie, zware elektrische apparatuur en automatiseringstechnologie. ABB was de grootste industriële werkgever in Zwitserland, totdat ze hun elektriciteitsdivisie verkochten aan Hitachi voor 6.90 miljard dollar. Dit positioneert ABB echter zeer goed voor de toekomst. ABB is nu in staat om hun winstmarges en omzetgroei fors te doen verbeteren. De opbrengsten van de verkoop zullen gebruikt worden om aandelen terug te kopen wat voor een betere winst per aandeel zorgt.

Financiële verbeteringen, een sector die de komende decennia populair zal blijven, en een leider in automatiseringstechnologie, maakt dat dit aandeel een zeer aantrekkelijke belegging is.

Update voor het eerste kwartaal

ABB heeft op 27 april de financiële resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt. De financiële resultaten waren zeer goed; het bedrijf wist de verwachtingen van analisten te verslaan en verhoogde zelfs hun eigen verwachtingen voor 2021.

De mooie financiële resultaten komen door een steeds sterkere vraag eind maart. De financiële resultaten hebben elke consensusverwachting verslagen. Het Zwitserse bedrijf wist in het eerste kwartaal een nettowinst van 502 miljoen dollar te rapporteren, een stijging van 34 procent ten opzichte van een jaar geleden, toen de nettowinst 376 miljoen dollar bedroeg. Volgens het bedrijf zal de groei hier niet stoppen. Ze verwachten voor het tweede kwartaal een omzetgroei van meer dan 10 procent en een operationele winstmarge van 14 procent.

Samen met de financiële resultaten meldde ABB ook nieuwe plannen voor hun e-mobility business. Het segment is inmiddels teruggekeerd naar de winst die het zag voor de pandemie. Hun plannen omvatten het afscheiden van het e-mobility segment in een aparte onderneming. De splitsing zal ABB helpen bij hun plannen om het e-mobiliteitssegment naar de beurs te brengen. Het e-mobility segment bouwt snelle elektrische laders voor auto’s en bussen. Het segment had in 2020 maar een omzet van 220 miljoen, maar kende de afgelopen vijf jaar wel groeipercentages van meer dan 50 procent. ABB staat dus terecht genoteerd onder de beste aandelen in 2021.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Advanced Micro Devices (AMD)

Het aandeel AMD heeft de afgelopen vijf jaar een stijging van 3.800 procent gekend en het aandeel heeft nog veel meer groeimogelijkheden. AMD besluipt Intel en kan hen van hun troon stoten. Dit is echter geen verrassing, AMD meldde dat ze voor het 12e achtereenvolgende kwartaal marktaandeel hebben gewonnen van Intel. Met de nieuwe CEO van AMD, Lisa Su, is de chipmaker een leider geworden in high-performance computing. De vraag naar de chips is enorm gestegen en zorgde voor een omzetstijging van 57 procent in 2020. Zowel de Playstation 5 als de XBOX Series X worden aangedreven door AMD-chips, waardoor AMD’s totale omzet in het meest recente kwartaal meer dan verdubbeld is.

Naast hun ongelooflijke ontwikkelingen op het gebied van chips, heeft AMD het initiatief genomen tot een overname van softwarebedrijf Xilinx voor 35 miljard dollar. Dit zal het bereik van AMD op het gebied van computergebruik vergroten. Met Intel bijna uit beeld, heeft AMD nu de ogen gericht op Nvidia. AMD heeft Radeon RX grafische kaarten ontwikkeld die Nvidia wel wat concurrentie zouden kunnen bieden. Hoewel Nvidia nog steeds de leider is op het gebied van grafische kaarten, zou AMD ze wel eens kunnen inhalen.

Het aandeel AMD is dus een technologieaandeel die u in 2021 niet kunt missen, zeker als u weet dat dit bedrijf één van de beste aandelen in 2021 zou kunnen worden.

Update voor het eerste kwartaal

AMD heeft op 27 april zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal bekendgemaakt en de concurrenten zouden zich zorgen moeten maken. De omzet in het eerste kwartaal schoot met 93 procent omhoog naar 3,4 miljard dollar. De verwachtingen van de analisten, die uitgingen van 3,2 miljard dollar aan inkomsten, werden met gemak overtroffen. De winst per aandeel bedroeg 0,52 dollar per aandeel en versloeg daarmee eveneens de verwachting van Wall Street van 0,44 dollar per aandeel. Er is een wereldwijd tekort aan halfgeleiders, wat van invloed is geweest op de financiële resultaten van AMD. Het bedrijf ziet echter wel een langzame vermindering van de leveringsbeperkingen, wat AMD’s activiteiten een boost zou moeten geven. De verwachtingen voor het tweede kwartaal zijn dat de omzet zal uitkomen op ongeveer 3,5 miljard tot 3,7 miljard dollar.

Eerder in april keurden de aandeelhouders van AMD ook de overname van Xilinx goed. Xilinx is een Amerikaans technologiebedrijf dat vooral programmable logic devices levert. Dit zal AMD helpen om nog sneller te groeien en meer klanten in de technologiesector te bereiken. Gezien het eerste kwartaal is Advanced Micro Devices terecht een van de beste aandelen in 2021.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Alibaba Group (BABA)

Alibaba is één van de grootste technologiebedrijven in China. Het is ook een bedrijf die kan concurreren met de Amerikaanse giganten. Alibaba kan beschreven worden als een soort van mix tussen Amazon en eBay. Maar Alibaba kan ook vergeleken worden met Google en Paypal, en u zou Alibaba eigenlijk ook kunnen vergelijken met een bank. Alibaba heeft namelijk ook een eigen bank. Dit werd opgericht omdat de transacties tussen klanten en leveranciers zo groot waren, dat ze besloten om de tussenpersoon (de banken) uit te schakelen om zo minder afhankelijk te zijn van andere bedrijven.

De economie in China zit voor het eerst in decennia in een recessie, toch heeft het aandeel Alibaba nieuwe recordhoogtes kunnen bereiken. China is bezig met het focussen op een binnenlands georiënteerde consumenteneconomie en Alibaba is het bedrijf die dit zal moeten waarmaken.

Alibaba rapporteerde ook positieve resultaten en kon melden dat hun bedrijven weer positieve groei zagen. Alibaba heeft trouwens ook drie keer zoveel cash als schulden dus wat er ook gebeurd in de toekomst, Alibaba zal er een groot deel van uitmaken. Het is dus geen verrassing dat dit aandeel in de lijst van de beste aandelen in 2021 zit.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

ASML (ASML)

ASML holding is een Nederlands technologiebedrijf en wellicht ook één van de bekendste bedrijven uit Nederland en potentieel ook één van de beste aandelen in 2021. Het bedrijf is de grootste producent van fotolithografie. Dit is een techniek waarbij kleine structuren aangemaakt worden voor bijvoorbeeld een printplaat of een geïntegreerde schakeling. Fotolithografie is een zeer belangrijk onderdeel van halfgeleiders. Halfgeleiders worden dan weer gebruikt om verschillende elektronische apparaten te fabriceren.

ASML heeft ook goed gepresteerd in 2020, met een koersstijging van ongeveer 35 procent sinds het begin van het jaar. Er wordt echter nog meer opwaarts potentieel verwacht voor het aandeel, gezien de solide vraag van klanten en groeidrijvers zoals 5G-ondersteuning en krachtige computers. Verstoringen van de toeleveringsketen als gevolg van COVID-19 hadden een negatieve invloed op de omzet van het bedrijf in 2020. De verkoop zal echter in 2021 weer beginnen te groeien omdat ASML’s ultraviolette lithografieproduct van de volgende generatie klaar is voor de verkoop ervan.

Update voor het eerste kwartaal

ASML heeft op 21 april mooie financiële resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt. De grootste leverancier van halfgeleiders wist de verwachtingen van analisten te overtreffen. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van 1,33 miljard euro. Als gevolg van het goede resultaat verhoogde ASML zijn omzetverwachting voor het hele jaar, vanwege de sterke vraag als gevolg van een wereldwijd tekort aan computerchips.

De aanvankelijke prognose voor de omzetgroei voor het hele jaar was vastgesteld op 10 procent, het bedrijf heeft deze nu bijgesteld naar 30 procent. De omzet in het eerste kwartaal van 2021 kwam uit op 4,36 miljard euro. De analisten die het bedrijf volgen, verwachtten dat de nettowinst over het eerste kwartaal zou uitkomen op 1,08 miljard euro en dat de omzet 4,02 miljard euro zou bedragen. ASML is kortom niet weg te denken uit de beste aandelen in 2021.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Atlantica Sustainable Infrastructure (AY)

Atlantica Sustainable Infrastructure is een bedrijf dat inspeelt op de trend van duurzaamheid die we de voorbije jaren hebben gekend. Heel wat landen zijn begonnen met het overschakelen naar groene energie en Atlantica Sustainable kan hier dus fors van profiteren. Het is een Brits bedrijf dat in 2013 werd opgericht. Atlantica Sustainable biedt oplossingen aan voor hernieuwbare energie. Ook bieden ze elektronische transmissie, transportinfrastructuur, zonne-energie, en duurzame watervoorziening. Het bedrijf bezit ook aardgasvelden. Atlantica investeert ook in duurzame infrastructuur waardoor ze een heel divers portefeuille hebben.

Het bedrijf kon, ondanks de tegenslagen die de pandemie heeft veroorzaakt, de kop boven water houden. Hun omzet in 2020 zal volgens hun tussentijdse rapport met 13%  gestegen zijn in vergelijking met 2019. Door het succes dat het bedrijf kent, zijn ze ook in staat om een dividend uit te betalen van 5 procent.

Atlantica is ook bezig met het investeren in heel wat projecten waardoor hun portefeuille een mooie groei kent. De toekomst ziet er dus zeer rooskleurig uit voor Atlantica Sustainable Infrastructure, en beleggers zouden dit bedrijf zeker in de gaten moeten houden. In een wereld waar de focus richting duurzaamheid gaat, kan dit één van de beste aandelen in 2021 worden.

Update voor het eerste kwartaal

Atlantica Sustainable Infrastructure heeft zeer goede financiële resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt. Het bedrijf, dat zich richt op duurzame energie, zag de omzet met 11,8 procent toenemen tot 235,2 miljoen dollar. Atlantica boekte over het kwartaal nog wel een nettoverlies van 19,2 miljoen dollar. Dit is echter een enorme verbetering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het bedrijf een nettoverlies zag van 40,5 miljoen dollar.

Atlantica Sustainable Infrastructure heeft ongelooflijke vooruitgang geboekt in het bereiken van haar groeidoelstellingen. Ondanks een nettoverlies doet het bedrijf het geweldig. Atlantica heeft onlangs een aantal fabrieken en windparken aangekocht. Zij hebben een groei gezien in vrijwel al hun bedrijfsactiviteiten.

Het is duidelijk dat Atlantica Sustainable Infrastructure nog steeds één van de betere opportuniteiten is als u wilt inzetten op de toekomst van hernieuwbare energie en daarom terecht vermeld staat als één van de beste aandelen in 2021.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Bank of America (BAC)

Een bank in deze lijst van de beste aandelen in 2021 is voor vele beleggers misschien een vreemde keuze. Maar daar is een goede reden voor. De financiële sector heeft het tijdens de pandemie natuurlijk zeer moeilijk gehad. Economische onzekerheid zorgt altijd voor veel problemen bij banken. De reden dat banken in 2021 een aantrekkelijke belegging zijn, is vanwege het economisch herstel. Zodra de economie weer begint te groeien, zullen de rentetarieven weer gaan stijgen, wat betekent dat banken in een perfect scenario verkeren om ervan te profiteren.

Bank of America heeft zelfs tijdens het hoogtepunt van de pandemie stabiele inkomsten gerapporteerd en is een van de banken die waarschijnlijk het meest zal profiteren van een herstel. Het is ook de enige bank uit de ‘Big Four’ die zich meer op consumenten richt. In het derde van 2020 kwartaal boekte Bank of America zelfs nog steeds een winst van 4,9 miljard dollar. Het aandeel van Bank of America is zeker een aandeel waarmee u rekening moet houden als u van het economisch herstel wilt profiteren, zeker als u weet dat Warren Buffett er ook zo over denkt. Dus, de kans dat dit aandeel één van de beste aandelen in 2021 kan worden is reëel.

Update voor het eerste kwartaal

Bank of America, de op één na grootste bank van de Verenigde Staten, heeft op 15 april haar financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2021 bekendgemaakt. Het bedrijf was in staat om hun winst meer dan te verdubbelen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Bank of America rapporteerde een winst van 8,05 miljard dollar. Het bedrijf zag ook een groei van de inkomsten, zij het een kleine. De totale inkomsten bedroegen 22,8 miljard dollar, wat slechts iets hoger is dan een jaar geleden. Toch wisten zowel de winst als de omzet de verwachtingen van analisten te overtreffen.

Nu de economie zich begint te herstellen, kon de bank 2,7 miljard dollar reserve vrijmaken die ze eerder had opgebouwd om voorbereid te zijn op mogelijke verliezen tijdens de pandemie. De 2,7 miljard dollar wordt weer toegevoegd aan de resultatenrekening, wat op zijn beurt de winst ten goede komt. De winst in het eerste kwartaal kan dus in zekere zin als een beetje opgeblazen worden beschouwd.

De financiële resultaten van Bank of America zijn altijd interessant om de gezondheid van de Amerikaanse economie te beoordelen. De consumentenbestedingen, bijvoorbeeld, hebben een comeback gemaakt. De gecombineerde uitgaven voor credit- en debetkaarten stegen met 13 procent. Tot dusver is Bank of America dus terecht één van de beste aandelen in 2021.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Kratos Defense & Security Solutions (KTOS)

Dit aandeel in onze lijst van beste aandelen 2021 is voor velen waarschijnlijk onbekend. Iedereen weet dat Amerika graag geld uitgeeft aan militaire zaken. Dit bedrijf is zeer goed gepositioneerd om hier gebruik van te maken. Kratos Defense is een bedrijf dat defensie met technologie combineert. Ze hebben weer heel wat contracten gesloten met de Amerikaanse overheid en maar liefst 70 procent van hun omzet komt voort uit de contracten met de Amerikaanse overheid. Het bedrijf produceert en innoveert namelijk drones en andere militaire systemen waardoor ze enorm populair zijn bij het Amerikaanse ministerie van Defensie.

De technologische systemen van Kratos Defense zorgen echter nog niet voor veel omzet maar daar zal snel verandering in komen. Kratos Defense kon namelijk recent nogmaals een aantal contracten sluiten, dit keer met de U.S. Air Force voor ultramoderne drones en ruimtetechnologie. De omzet die deze contracten zullen genereren zullen niet meteen zichtbaar zijn, maar in de nabije toekomst zal Kratos Defense toch een mooie balans kunnen creëren. Beleggers zullen dit aandeel zeker in de gaten moeten houden, het staat goed gepositioneerd om één van de beste aandelen in 2021 te worden.

Update voor het eerste kwartaal

Kratos Defense & Security Solutions rapporteerde sterke financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2021. Het bedrijf zag groei in een aantal van hun segmenten. De kwartaalomzet over het eerste kwartaal van 2021 sprong met 15 procent omhoog ten opzichte van vorig jaar. De omzet kwam uit op 194,2 miljoen dollar, terwijl dit aantal in het eerste kwartaal van 2020 maar 168,9 miljoen bedroeg. De omzetgroei kan worden gelinkt aan de succesvolle groei van de drones en satellieten, raketondersteuningssystemen en turbinetechnologie van Kratos. Kratos zag ook een lichte stijging van het bedrijfsresultaat. Dit cijfer bedroeg 4,9 miljoen dollar, een stijging van 0,2 miljoen dollar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Kratos zag een enorme omzetstijging in hun Unmanned Systems segment. De inkomsten stegen met 33 procent tot 55,9 miljoen dollar. Ook de bedrijfsopbrengsten in dit segment zagen een enorme stijging, van 500.000 dollar in het eerste kwartaal van 2020 naar 4,2 miljoen dollar in 2021.

Het is duidelijk dat Kratos Defense & Security Solutions enorme groeimogelijkheden heeft. Het bedrijf verklaarde dat ze extreem veel vertrouwen hebben in hun vermogen om een leider te worden in de industrieën waarin ze actief zijn, zoals onbemande drones en ruimtevaart. Het aandeel wordt dus zowel door de markt als door het bedrijf gezien als één van de beste aandelen in 2021.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Lemonade (LMND)

Lemonade Insurance Company is een Amerikaanse eigendoms- en ongevallenverzekeringsmaatschappij. Het biedt huurders- en woningverzekeringen aan voor huizen en appartementen in veel Amerikaanse staten en daarnaast aansprakelijkheidspolissen in Duitsland en Nederland. Lemonade levert verzekeringen en behandelt claims via desktop- en mobiele apps met behulp van chatbots. Het proces werkt via twee chatbots die het grootste deel van het zware werk doen voor beoordelingen van klanten en claims. Maya, de klantintake-bot, neemt informatie van potentiële klanten en voert haar vele algoritmes uit om een ​​prijsofferte te presenteren. Claims worden verwerkt door AI Jim en kunnen in slechts drie seconden worden afgehandeld. Dertig procent van de claims worden ter plaatse afgehandeld zonder extra papierwerk en de rest wordt doorgestuurd naar een live vertegenwoordiger.

Lemonade is vrij nieuw in de verzekeringssector en was één van de hete IPO’s in juli 2020. En terecht, het bedrijf zorgt namelijk voor een compleet frisse kijk op de verzekeringssector. Beleggers die opzoek zijn naar innovatieve bedrijven moeten Lemonade zeker in de gaten houden. Dit aandeel kan zeker één van de beste aandelen in 2021 worden. Wilt u meer weten over het aandeel Lemonade? Lees dan zeker het artikel hier.

Update voor het eerste kwartaal

Lemonade heeft op 11 mei de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2021 bekendgemaakt. De resultaten waren nogal teleurstellend. Het bedrijf rapporteerde een verlies per aandeel van 81 cent, uiteraard slechter dan het verwachte verlies van 78 cent per aandeel dat werd voorspeld door Wall Street analisten. De inkomsten daarentegen waren beter dan verwacht en bedroegen 23,5 miljoen dollar. Dit was echter nog steeds een stuk lager dan in dezelfde periode vorig jaar toen de inkomsten 26,2 miljoen dollar bedroegen. Voor het tweede kwartaal verwacht Lemonade echter wel een omzet tussen 26 en 27 miljoen dollar.

Lemonade heeft het zwaar gehad wat betreft de prestatie van hun aandeel. Het aandeel Lemonade kan worden geclassificeerd als een groeiaandeel. Dit soort aandelen hebben de afgelopen maanden ondermaats gepresteerd ten opzichte van de algemene markt, wat ook zichtbaar is in de grafiek van Lemonade. Het aandeel begon 2021 heel goed met een stijging van 53 procent, maar het beleggerssentiment schakelde snel over van groei- naar waardeaandelen, wat het aandeel Lemonade een stuk lager duwde. Lemonade heeft dus het label van één van de beste aandelen in 2021 nog niet waar kunnen maken.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Mondelez (MDLZ)

Mondelez is een dochteronderneming van Kraft Foods. Verrassend is dat Mondelez het juist beter doet dan Kraft Foods. Sinds Mondelez in 2012 werd opgericht, hebben de aandelen van het bedrijf succes gekend. Mondelez staat echter in deze lijst voor specifieke redenen. 2021 kan voor de Amerikaanse dollar een slecht jaar worden door het coronavirus. De Amerikaanse schuldenberg blijft groeien en het Amerikaanse BBP heeft ook betere jaren gekend. Mondelez is goed gepositioneerd om een zwakke dollar te weerstaan.

In 2019 bedroeg de totale omzet van Mondelez, 25.9 miljard dollar en maar 7.1 miljard daarvan kwam uit de Noord-Amerikaanse markt. Maar dat is niet het enige. In het derde kwartaal van 2020 rapporteerde Mondelez geweldige resultaten. Het bedrijf zag namelijk groei in Azië, Afrika, het Midden-Oosten, en in Europa. Wat toch voor heel wat optimisme moet zorgen voor beleggers die in het aandeel Mondelez zouden willen beleggen. Het is dus zeker een aandeel die in 2021 in de gaten moet gehouden worden, aangezien het aandeel van dit bedrijf zomaar één van de beste aandelen in 2021 kan worden.

Update voor het eerste kwartaal

Mondelez overtreft verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2021. Het bedrijf heeft op 27 april de financiële resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt. Ze wisten de voorspellingen van Wall Street te overtreffen. Er was een grote vraag naar de producten van Mondelez, vooral naar koekjes en chocolade op de Aziatische en Europese markten. Levensmiddelenbedrijven zoals Mondelez zagen de verkoop stijgen tijdens de pandemie omdat consumenten thuis zaten met hun favoriete snacks. De netto-inkomsten voor Mondelez op de Noord-Amerikaanse markten bedroegen 7,24 miljard dollar, wat een groei van 7,9 procent vertegenwoordigde. De omzet van de Europese markt groeide iets meer met 10,2 procent tot 2,85 miljard dollar. Het bedrijf zag een nettowinst van 961 miljoen dollar over het eerste kwartaal. Een sterke groei in vergelijking met de 736 miljoen dollar een jaar eerder. Er werd een winst per aandeel van 0,68 cent gezien.

Het bedrijf zet zijn vijandige overnamestrategie voort. Het heeft onlangs eind maart een nieuwe overnameovereenkomst afgerond met een Brits bedrijf in proteïnerepen genaamd Grenade. Het bedrijf Grenade is een van de toonaangevende producenten van eiwitrijke repen. Met deze overname wil Mondelez de markt van de proteïnerepen aan zijn portefeuille toevoegen, wat het bedrijf verder zal versterken. Mondelez staat tot dusver terecht genoteerd als één van de beste aandelen in 2021.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Nvidia (NVDA)

Elke belegger kent het bedrijf Nvidia wel. Het bedrijf is al jaren een echte leider in de technologiesector en dit zal de komende jaren het geval blijven. Sinds de beurscrash in maart 2020 apprecieerde het aandeel 195 procent. Nvidia kende eerst succes als een videochipmaker voor gamers, maar ze konden echter een heel aantal andere toepassingen vinden voor hun grafische kaarten waaronder artificiële intelligentie, zelfrijdende auto’s en zelfs cryptocurrency mining.

Nvidia is echter bezig met het verder uitbouwen van een nieuwe afdeling, namelijk data centers. Cloud computing kende recentelijk een enorme groei, dit komt voornamelijk doordat mensen nu van thuis uit moeten werken waardoor de vraag naar data center computing fors kon groeien.

Nvidia publiceerde namelijk in de Q2 kwartaalresultaten dat hun data center afdeling meer omzet kon brengen dat hun gaming-segment. Nvidia’s data center segment zag namelijk een groei van 168%. Dit was ook de eerste keer in de geschiedenis van Nvidia dat hun gaming-afdeling niet meer op nummer 1 staat wat betreft de omzet.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Plug Power (PLUG)

Plug Power is een bedrijf dat de laatste paar jaar vaak in de schijnwerpers stond. En terecht ook, het aandeel zag een stijging van meer dan 1500 procent in de laatste twee jaar. Plug Power fabriceert namelijk waterstofbrandstofcellen, dit zijn componenten waar nieuwe elektrische auto’s gebruik van kunnen maken. De marktkapitalisatie van Plug Power bedraagt maar 11 miljard en combineert dit met producten waar veel vraag naar is. Daarnaast is er nog veel ruimte voor Plug Power om nog verder te stijgen.

De omzet van Plug Power zou in 2021 een omzetgroei van 35 procent moeten zien volgens Wall Street analisten. Plug Power maakt echter nog geen winst. Maar het bedrijf heeft onlangs gerapporteerd dat ze een plan hebben om de komende vijf jaar de markt te domineren en het grootste waterstofbrandstofcellen bedrijf ter wereld te worden. Tegen 2024 zouden ze 1 miljard dollar aan omzet en 170 miljoen dollar winst willen verwezenlijken. Deze cijfers lijken misschien te hoog gegrepen maar als u de kwartaalresultaten bekijkt staat Plug Power goed gepositioneerd om die cijfers te behalen.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Sanofi (SAN)

Sanofi is een Frans internationale farmaceutische groep. Het bedrijf houdt zich bezig met onderzoek, ontwikkeling, en productie van farmaceutische geneesmiddelen. Daarnaast ontwikkelen ze ook zelfzorggeneesmiddelen en medicijnen op voorschrift. Sanofi bestrijkt zeven belangrijke therapeutische gebieden: cardiovasculair, zenuwstelsel, diabetes, interne geneeskunde, oncologie, trombose en vaccins. Sanofi is trouwens ook ‘s werelds grootste producent van vaccins via de dochteronderneming Sanofi Pasteur.

Het bedrijf is bezig met een transformatie onder de nieuwe CEO Paul Hudson. De CEO heeft een agressieve aanpak. Hij wilt namelijk meer investeren in de overnames van kleinere biotechbedrijven. In mei 2020 rapporteerde het bedrijf dat ze 13 miljard dollar aan Regeneron aandelen verkocht hadden, met dit kapitaal kocht Sanofi dan Principia Biopharma. Sanofi heeft nog heel wat cash liggen, namelijk 19 miljard dollar. Met dit kapitaal willen ze hun overnames verderzetten. Door hun nieuwe agressieve overnamestrategie kan Sanofi één van de beste biotech bedrijven worden in 2021. Daarbuiten heeft Sanofi ook een aantal nieuwe en bestaande medicijnen die goed verkopen, dat is natuurlijk positief voor de omzet van het bedrijf. Voor beleggers is dit dus een bedrijf dat in 2021 een meerwaarde kan zijn voor de portefeuille en misschien kan Sanofi wel één van de beste aandelen in 2021 worden.

Update voor het eerste kwartaal

Sanofi heeft op 28 april de financiële resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt. Sanofi zag een toename van de bedrijfsactiviteiten in het eerste kwartaal en toont grote vooruitgang in hun voortdurende groei. De goede financiële resultaten zijn het gevolg van Sofina’s voortdurende focus op groei. Ze hebben een indrukwekkende groei gezien in de VS en China, vooral voor medicijnen zoals Dupixent, een medicijn dat wordt gebruikt om allergische aandoeningen te behandelen. Sofina boekte ook goede vooruitgang met hun kandidaat-vaccin COVID-19. Er wordt beweerd dat ze de boot hebben gemist op het gebied van vaccins, maar Sofina kan nog steeds profiteren van de inschrijving van een potentieel vaccin.

De omzet van Sofina in het eerste kwartaal bedroeg 8,6 miljard euro. Een daling van 4,3 procent in vergelijking met vorig jaar. Een van de belangrijkste redenen voor die daling waren echter de extreem volatiele wisselkoersen. Bij een constante wisselkoers zou Sanofi een omzetstijging van 2,4 procent hebben gezien. Het bedrijfsresultaat steeg met 4 procent tot 2,6 miljard euro, eveneens beïnvloed door de volatiele wisselkoersen. Veel van Sofina’s medicijnen deden het bijzonder goed en zagen hun verkoop stijgen, waardoor de financiële resultaten enigszins positief waren, ondanks de daling van het verkoopcijfer. Het bedrijf heeft echter nog niet écht overtuigd als één van de beste aandelen in 2021.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

SAP (SAP)

SAP is een Duits software gigant. Het bedrijf is een leider in ondernemingssoftware. SAP heeft zo’n 450.000 klanten in 180 landen. Het bedrijf rapporteerde ook dat ongeveer 80 procent van de wereldwijde transacties op hun platform worden verwerkt.

De pandemie kon het bedrijf geen grote schade aanbrengen. In de eerste helft van 2020 zag SAP een omzetstijging van 25 procent en een verdubbeling van de winst per aandeel. SAP heeft dan ook heel wat cash liggen. Een stijging van 60 procent in cash is voor de aandeelhouders een zege, SAP betaalt namelijk een dividend van 5 procent. Het aandeel SAP is zeker niet goedkoop, maar de groeimogelijkheden zijn toch nog steeds gigantisch.

SAP zal later ook de Qualtrics software op de Amerikaanse beurs noteren via een IPO. SAP kocht Qualtrics twee jaar geleden voor een som van 8 miljard dollar. Ondanks een recente grote daling, is het aandeel SAP nog steeds een top kandidaat om één van de beste aandelen in 2021 te worden.

Update voor het eerste kwartaal

SAP heeft op 23 maart zijn financiële resultaten bekendgemaakt. De resultaten waren vrij goed. Het bedrijf SAP kent geen groei zoals in de beginjaren, maar het groeit nog steeds in een gestaag tempo. De winst verbeterde met maar liefst 32 procent tot 1,7 miljard euro. De inkomstenstroom zag echter een daling van 3 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf wist te besparen op veel kosten zoals zakenreizen en evenementen. De grootste groeifactor bleef SAP’s cloudbusiness, dit segment zag een groei van 7 procent. Het bedrijf is ervan overtuigd dat het de groei tot ver in de toekomst kan doorzetten.

Het bedrijf heeft onlangs ook de overname van Signavio op 5 maart afgerond. Deze overname werd gedaan om SAP’s Business process intelligence segment te versterken. Het bedrijf is ook een partnerschap aangegaan met Dediq om het bank- en verzekeringssegment te verbeteren. SAP en Dediq zijn van plan een nieuwe joint venture op te richten in de financiële dienstensector. Het aandeel SAP staat dus terecht genoteerd als één van de beste aandelen in 2021

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Starbucks (SBUX)

Net als veel andere bedrijven had Starbucks het ook moeilijk in 2020. Voor de pandemie gingen mensen naar de Starbucks shops om hun koffie te halen, maar vanwege het coronavirus heeft Starbucks een heel aantal van hun shops moeten sluiten. Maar na de pandemie zullen consumenten massaal terug gaan naar de Starbucks-winkels.

Starbucks ziet mogelijk een stijging van de uitgaven na de pandemie voor sanitaire voorzieningen en schoonmaak, maar de terugkerende consumenten zullen de kosten zeker goedmaken. In tijden van economische recessies blijven consumenten vaak geld uitgeven aan kleinigheden zoals een kopje koffie. Ook arbeidskosten zullen dalen nu dat er veel mensen opzoek zullen zijn naar een job.

Starbucks heeft ook vrij spel in China. Na een schandaal bij de Chinese rivaal Luckin’ Coffee, heeft Starbucks nu de mogelijkheid om uit te breiden in China. Er werd ontdekt dat Luckin’ Coffee, 300 miljoen dollar aan valse transacties geboekt had. De toekomst ziet er dus goed uit voor Starbucks.

Update voor het eerste kwartaal

Het is duidelijk dat Starbucks op de weg naar herstel is. Het bedrijf heeft de resultaten van het tweede kwartaal al bekendgemaakt. Starbucks boekte een omzet van 6,7 miljard dollar, wat overeenkomt met een groei van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de nettowinst steeg met meer dan het dubbele van vorig jaar. De nettowinst werd gerapporteerd op 659 miljoen dollar, een jaar geleden bedroeg dit aantal nog 328 miljoen. De winst per aandeel van Starbucks kwam uit op 0,62 dollarcent per aandeel.

De verbeteringen voor Starbucks zijn natuurlijk te danken aan de versoepeling van de beperkingen door de VS. In de VS is zeer snel een vaccinatieprogramma opgestart, waardoor veel winkels hun deuren konden openen en andere evenementen eindelijk door konden gaan. Het bedrijf verklaarde ook dat ze zich samen met de economie zullen herstellen en plannen hebben om klanten van over de hele wereld terug in de winkels te verwelkomen. De guidance van Starbucks voor 2021 is ongeveer 29,3 miljard dollar aan inkomsten en een winst per aandeel van 3 dollar. In 2020 kwam de omzet uit op 23,5 miljard dollar met een winst per aandeel van 1,17 dollar. Beetje bij beetje kruipt Starbucks dus weer terug als één van de beste aandelen in 2021.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Tencent Holdings (TCEHY)

Tencent Holdings is een Chinees aandeel dat de moeite waard is om in uw portefeuille te hebben. Het bedrijf is een soort van social media bedrijf, Tencent doet denken aan een mix van Facebook en Twitter. Ze bieden echter ook video streaming aan net zoals Youtube en Netflix en ze publiceren ook games net zoals Electronic Arts of Ubisoft.

Tencent’s belangrijkste product is WeChat. Het is een applicatie die doet denken aan WhatsApp. Met de WeChat applicatie kunnen gebruikers berichten sturen en bellen. Maar dat is niet alles, WeChat is ook een leider in het mobiel betalen en dient ook als een soort van e-commerce platform. WeChat is dus een veelzijdige applicatie waar de Chinezen massaal dagelijks in contact mee komen.

Het komt dus niet als een verrassing dat de aandelen van Tencent nauwelijks de globale marktcrash gevoeld hebben. Deze zomer kon het aandeel zelfs nieuwe hoogtes bereiken. Tencent is dus een aandeel dat u zeker in de gaten moet houden als u wilt beleggen in Chinese bedrijven. Dit kan, net zoals Alibaba, één van de beste aandelen in 2021 uit China worden

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Trivago (TRVG)

De toerismesector heeft zwaar geleden door het coronavirus, het reizen is sterk gedaald en hotels stonden maandenlang leeg. Dit was dan ook zeer slecht nieuws voor Trivago. Trivago is een online reisbureau dat gespecialiseerd is in het boeken van accommodaties voor reizigers.

Het aandeel Trivago kende een sterke daling omdat natuurlijk de vraag en omzet sterk waren gedaald. Omzet daalde met 76 procent in het derde kwartaal. Trivago heeft echter een beter business model dan andere reisorganisaties. Cruisemaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen hebben hoge vaste kosten, Trivago heeft dat probleem niet. De meeste uitgaves van Trivago dienen voor marketing, wat betekent dat Trivago de marketingkosten gewoon kan verlagen.

Trivago kon zich tijdens de crisis ook herstructureren, dit zorgde voor nog lagere vaste kosten en zal zeer positief zijn voor de winstgevendheid wanneer de crisis voorbij is. Ook de services zijn verbeterd, nu heeft Trivago ook alternatieve accommodaties zoals AirBnb toegevoegd aan hun arsenaal.

Het aandeel Trivago is dus zeker een aandeel om in de gaten te houden omdat dit wellicht wel één van de beste aandelen in 2021 kan worden.

Update voor het eerste kwartaal

Trivago heeft de financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2021 bekendgemaakt. Het aandeel Trivago is een belegging die inzet op een grandioze heropleving van de reissector. De weg naar een herstel voor Trivago kan echter ruw zijn, het bedrijf zag de inkomsten namelijk flink dalen. Het eerste kwartaal van 2021 zag een omzet van 36,2 miljoen euro, vergeleken met 136,7 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2020. Dit is een daling van 73 procent. De daling van de inkomsten is natuurlijk absoluut geen verrassing. In Europa zag het bedrijf de bedrijfsactiviteiten met 83 procent dalen, terwijl de activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika met 66 procent daalden. De activiteiten in de rest van de wereld zagen een daling van 67 procent. Trivago verklaarde echter wel dat ze een geleidelijke toename van de reisactiviteiten zien, die onvermijdelijk de zaken voor Trivago zal stimuleren.

Trivago is van plan om de marketingactiviteiten te verhogen om de inkomsten verder te stimuleren en vast te leggen, aangezien landen eindelijk uit de reisbeperkingen en lockdowns komen. Samen met de verhoogde marketing activiteiten is Trivago ook van plan om nieuwe functies toe te voegen, meer recentelijk heeft het bedrijf een functie genaamd Trivago Weekend uitgebracht. De functie helpt gebruikers bij het ontdekken van weekendjes weg dicht bij huis.

Het aandeel Trivago is een gok op het snelle herstel van de reis-economie. Hoewel de nabije toekomst nog steeds ruw zou kunnen zijn, is Trivago nog steeds een aandeel dat zwaar zou kunnen profiteren van een terugkeer naar het normale leven. Het aandeel Trivago heeft zich dusver nog niet echt bewezen als één van de beste aandelen in 2021, maar heeft hier nog ruim een half jaar de tijd voor.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

UnitedHealth Group (UNH)

UnitedHealth Group is een Amerikaans medische verzekeraar. Het aandeel van UnitedHealth Group is al vrij duur, maar heeft veel ruimte om nog verder te groeien. Zelfs tijdens de pandemie kon de groep het hoofd boven water houden en stegen de winsten door het uitstellen van electieve operaties door ziekenhuizen. Maar het grootste voordeel van UnitedHealth Group is een verdeeld Amerikaans congres. Het is het best mogelijke scenario voor een bedrijf als UnitedHealth Group. ‘Medicare For All’ is de afgelopen jaren een gespreksonderwerp geweest in de Amerikaanse politiek en op basis van de verkiezingsuitslagen van november is het werkelijkheid worden van ‘Medicare For All’ nog zeer ver verwijderd.

UnitedHealth Group heeft ook plannen om haar klantenbestand in het snelste tempo in vijf jaar uit te breiden met als doel het aantal lidmaatschappen voor ‘gezondheidsspaarrekeningen’ en betalingsverwerking te vergroten.

UnitedHealth Group is dus een aandeel dat in een verdeeld Amerika nog steeds kan schitteren, waardoor dit aandeel zeker een kandidaat is om één van de beste aandelen in 2021 te worden.

Update voor het eerste kwartaal

UnitedHealth Group heeft vorige maand zeer mooie financiële resultaten vrijgegeven voor het eerste kwartaal van 2021. Het bedrijf deed het al goed in 2020, gezien de omstandigheden, en goede prestaties tijdens het eerste kwartaal van 2021 zouden beleggers nog meer vertrouwen moeten geven. Het aandeel zag een stijging van 4 procent na de financiële release. Het bedrijf rapporteerde een omzet van 70,2 miljard dollar in het eerste kwartaal, wat overeenkomt met een stijging van 9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, toen de omzet uitkwam op 64,4 miljard dollar. Het bedrijf slaagde erin de verwachtingen van analisten te overtreffen. De netto-inkomsten voor het eerste kwartaal bedroegen 4,9 miljard dollar of 5,08 dollar per aandeel. Opnieuw een grote groei in vergelijking met vorig jaar, toen de winst per aandeel 3,72 bedroeg bij een netto-inkomen van 3,4 miljard dollar.

UnitedHealth Group verklaarde dat zij haar winstverwachting voor het hele jaar heeft verhoogd. Het bedrijf verwacht een winst per aandeel van 17,15 tot 17,65 dollar per aandeel. De vorige outlook van het bedrijf was 16,90 dollar per aandeel. Het bedrijf verwachtte dit jaar ook een negatieve impact van COVID-19, maar hun nieuwe vooruitzichten vertellen ons dat COVID-19 hen dit jaar misschien toch niet zal beïnvloeden. Het aandeel is een ongelooflijk aandeel voor ieders portefeuille en is dit jaar al een koele 20 procent gestegen, terecht één van de beste aandelen in 2021 dus.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Vodafone Group (VOD)

Dit bedrijf is misschien een verrassing in deze lijst van beste aandelen in 2021. Maar Vodafone is nog steeds een reus in de communicatie sector. Het Brits bedrijf heeft bijna een half miljard klanten in meer dan 30 landen. Vodafone heeft een divers bedrijf en dit zal uiteraard helpen het bedrijf te laten groeien op lange-termijn. De winstmarges van het bedrijf zijn de voorbije vijf jaar uitgebreid door een initiatief van Vodafone genaamd ‘Fit for Growth’. Het doel van dit initiatief is om de kosten fors te verminderen.

Vodafone betaalt ook een aanzienlijk dividend van 7.5 procent, wat zeker niet mis is. De voorspelde groei van de winst per aandeel van Vodafone voor 2021 bedraagt 25 procent en 43 procent in 2022. Het aandeel Vodafone moet dus zeker in de gaten gehouden worden want het kan zeker één van de beste aandelen in 2021 worden.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

Walt Disney (DIS)

Het bedrijf Walt Disney heeft geen introductie nodig. Het bedrijf kon in zeer korte tijd de streamings diensten van Netflix en Amazon evenaren. De pandemie is een zware periode voor bioscopen en parken, maar Walt Disney kon snel het tij keren met een streaming platform genaamd Disney+. Het streamingsplatform van Disney rapporteerde in oktober 2020 maar liefst 74 miljoen betalende abonnees. De doelstelling van Dinsey is om 90 miljoen gebruikers te hebben tegen het jaar 2024. Het ziet er dus al zeer goed uit voor Disney.

Het bedrijf heeft ook een belang in Hulu, dat ook goed is voor zo’n 100 miljoen abonnees en met overnames van 21st Century Fox, Star Wars, Marvel, en Pixar staat Disney zeker en vast goed gepositioneerd om een content koning te worden.

Disney had het misschien wel moeilijk in 2020, maar het aandeel kan in de schijnwerpers komen te staan in 2021 wanneer de parken weer op volle toeren draaien en hun streamingscontent wordt uitgebreid. Het is zeker en vast één van de beste aandelen in 2021 om in de gaten te houden.

Update voor het eerste kwartaal

Disney heeft het nog steeds moeilijk vanwege het coronavirus. Het bedrijf bracht begin februari de financiële resultaten van het eerste kwartaal uit. Disney heeft dit kwartaal heel wat inkomsten verloren, omdat meer dan de helft van hun pretparken gesloten blijven en Disney’s filmstudio ook een aantal filmreleases heeft uitgesteld. Disney+ is echter recordcijfers aan het publiceren en explodeert in populariteit, inhoud en inkomsten. Nu blijft de vraag hoe Disney zal presteren van zodra hun pretparken weer op volle toeren draaien.

Sinds het begin van de pandemie hebben beleggers hun aandacht verlegd naar het streamingplatform van Disney. De streamingdienst heeft al 94,9 miljoen abonnees bereikt en concurreert hevig met streamingplatforms zoals Netflix.

De pretparken en consumentenproducten zorgden voor een operationeel verlies van 119 miljoen dollar. Een zeer somber cijfer in vergelijking met een jaar eerder, toen het bedrijf 2,52 miljard dollar winst boekte op die twee segmenten. In totaal daalden de inkomsten van Disney tot 16,25 miljard dollar, vergeleken met 20,88 miljard dollar een jaar eerder. Hoewel Disney’s streamingdienst dus recordcijfers haalt, moeten hun pretparken opnieuw opengaan om een echt herstel te zien. Het is mogelijk dat we daar niet ver meer van verwijderd zijn, wat Disney een geweldige toevoeging maakt aan elke beleggingsportefeuille in 2021. Grote mogelijkheden dus voor Disney om alsnog één van de beste aandelen in 2021 te worden.

Aandelen voor 2021 | Overzicht van de beste aandelen | Beleggen in beste aandelen | Beste aandelen kopen

 

De aandelen in een oogopslag

Aandeel Ticker Prijs Marktkapitalisatie
ABB ABBN 30.81 CHf 56.80 miljard CHf
Advanced Micro Devices AMD 74.59 USD 88.81 miljard USD
Alibaba Group BABA 209.51 USD 558.71 miljard USD
ASML ASML 529.80 EUR 219.84 miljard EUR
Atlantica Sustainable Infrastructure AY 35.44 USD 3.82 miljard USD
Bank of America BAC 42.36 USD 358.54 miljard USD
Kratos Defense & Security Solutions KTOS 25.00 USD 3.04 miljard USD
Lemonade LMND 69.45 USD 3.97 miljard USD
Mondelez MDLZ 62.37 USD 87.64 miljard USD
Nvidia NVDA 569.72 USD 340.20 miljard USD
Plug Power PLUG 24.58 USD 11.04 miljard USD
Sanofi SAN 86.98 EUR 108.42 miljard EUR
SAP SAP 114.24 EUR 134.47 miljard EUR
Starbucks SBUX 98.20 USD 111.20 miljard USD
Tencent Holdings TCEHY 76.57 USD 720.047 miljard USD
Trivago TRVG 3.68 USD 1.08 miljard EUR
UnitedHealth Group UNH 409.80 USD 385.56 miljard USD
Vodafone Group VOD 140.72 GBP 45.79 miljard GBP
Walt Disney DIS 173.70 USD 323.73 miljard USD

 

Zelf in de beste aandelen 2021 beleggen bij LYNX

LYNX geeft u de mogelijkheid om de beste aandelen van 2021 te kopen of te verkopen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 30 landen. Bekijk ons uitgebreide aanbod:

Ontdek het volledige aanbod van LYNX


Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart