Zakelijke effectenrekening

Zakelijke beleggingsrekening: De rekening voor zakelijke beleggers

Verstandig dat u kiest voor een zakelijke effectenrekening via LYNX. Ook zakelijke beleggers profiteren namelijk van een groot aantal voordelen.

Zo bespaart u bij ons op transactiekosten, handelt u op een geavanceerd platform en staat ons service team altijd voor u klaar met persoonlijke ondersteuning

LET OP: het is momenteel niet mogelijk om een zakelijke rekening te openen. Laat onderaan deze pagina uw gegevens achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen zodra het openen van een zakelijke rekening weer mogelijk is.


De mogelijkheden van een zakelijke effectenrekening

Met een zakelijke effectenrekening via LYNX stellen wij u in staat om in een ruim aanbod effecten te handelen tegen scherpe tarieven en aantrekkelijke voorwaarden – op veel grote beurzen wereldwijd.

U kunt uw zakelijke rekening gebruiken om uw persoonlijke beleggingsstrategie tot uitvoering te brengen, bijvoorbeeld door het opbouwen van een aandelenportefeuille. Daarnaast kun u uw risico’s op aandelenkoersen, grondstofprijzen en valuta’s afdekken met behulp van opties of futures, ook wel hedging genoemd.

Zo opent u een zakelijke effectenrekening

1
Doorloop het
openingsformulier

Doorloop het openingsformulier en vul alle gevraagde gegevens in.

2
Ondertekenen en gevraagde documenten uploaden

Upload de gevraagde documenten en onderteken digitaal uw aanvraag.

3
Uw effectenrekening wordt geopend

Zodra wij uw volledige aanvraag en documenten hebben ontvangen, starten wij met het openen van uw rekening.


Waarom een zakelijke effectenrekening openen via LYNX?

Uitgebreid handelsplatform

 • Toegang tot 135 beurzen wereldwijd
 • Uitgebreid productaanbod
 • Stabiel en betrouwbaar handelsplatform
 • Mobiele trading apps

Scherpe tarieven

 • Lage transactiekosten
 • Opties vanaf € 1,75 aandelen vanaf € 6,00
 • Gratis dividenduitkering
 • Telefonische orderondersteuning

Uitstekende service

 • Persoonlijke & vakkundige service
 • Uitgebreid Service Center
 • Informatief Beurs & Kennisportaal
 • Masterclasses & deskundige analyses

Professionele service en ondersteuning

Vermogensbeheer Friesland

Onze klantenservice helpt u graag met al uw vragen over het openen van een zakelijke rekening. U kan ons bereiken via:

Bel ons

09 223 23 20

Vanuit het buitenland

+ 32 9 223 23 20

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 18:00

Zakelijke effectenrekening FAQ

FAQ: open een zakelijke rekening

Welke documenten dient de bestuurder of aandeelhouder te overleggen om een zakelijke rekening te openen?

Voor het openen van een effectenrekening zijn de volgende informatie en documenten nodig van alle bestuurders en aandeelhouders die een belang van 10% of meer in de vennootschap hebben.

 • Kopie van uw identiteitskaart of paspoort
 • Bewijs van vestiging: een kopie van een afschrift van uw bank, internetprovider of vaste telefonie aanbieder waarop uw naam en adres staan. De afgiftedatum van het bewijs van vestiging mag niet ouder zijn dan zes maanden.
 • Let op: er kunnen extra documenten worden gevraagd tijdens het openingsproces.
Welke documenten dient een vennootschap te overleggen om een zakelijk rekening te openen?
 • Gewaarmerkt uittreksel handelsregister: de eerste pagina met naam en bedrijfsactiviteiten volstaat. Het uittreksel handelsregister mag geen kopie zijn en niet ouder dan zes maanden zijn.
 • Aandeelhoudersovereenkomst: enkel noodzakelijk voor vennootschappen die niet in het handelsregister zijn ingeschreven.
 • Bewijs van vestiging van het bedrijf: Kopie van een afschrift van een bank- of creditcardmaatschappij waarop de bedrijfsnaam en het vestigingsadres zichtbaar zijn. Het afschrift mag niet ouder dan zes maanden zijn. U kunt uiteraard weergegeven transacties en andere irrelevante informatie onzichtbaar maken.
 • IBAN: de rekening die u als tegenrekening wenst te gebruiken voor uw effectenrekening.
 • Amerikaans belastingformulier: Ook als u geen activiteiten uitoefent in de VS dienen wij een ingevuld W-8 belastingformulier te ontvangen. Voor vennootschappen dient u het W-8BEN-E te gebruiken en voor maatschappen het W-8IMY

Het Amerikaanse belastingformulier is terug te vinden op de website van LYNX of op de website van de Amerikaanse belastingdienst.

Wat is LEI (Legal Entity Identifier) en waarom is deze noodzakelijk voor zakelijke rekeningen?

De LEI of Legal Entity Identifier is een 20-cijferige code die wordt gebruikt als identificatienummer voor participanten op de financiële markt. Volgens de bepalingen van MiFID II / MiFIR, die op 3 maart 2018 in werking zijn getreden, zijn wij als online broker verplicht transacties van onze klanten aan de bevoegde toezichthoudende autoriteit te melden. Zakelijke klanten moeten in het kader van deze rapportage met LEI worden geïdentificeerd. Zonder LEI kan via LYNX geen zakelijke effectenrekening worden geopend. Voor gedetailleerde informatie over het LEI en instructies over hoe u het LEI-nummer kunt aanvragen, kunt u terecht op Informatie over de identificatie van de juridische entiteit (LEI).

Wat is de FACTA-status en hoe wordt die bepaald?

FACTA staat voor Foreign Account Tax Compliance Act. Dit is Amerikaanse wetgeving die onder meer de uitwisseling van belastinggegevens tussen de VS en andere landen regelt. Het kent verschillende statussen toe aan rechtspersonen op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Om een zakelijke effectenrekening te openen, moeten bedrijven een eigen verklaring van FACTA-status voorleggen, die wordt vastgelegd op het belastingformulier W-8. Als online broker zijn wij verplicht onze klanten te classificeren voor FATCA-doeleinden. Klik hier voor informatie over het bepalen van de FACTA-status van uw bedrijf: FACTA-besluitvormingstabel

Is een overboeking van een zakelijke rekening mogelijk?

Ja, dit is mogelijk als u via LYNX een zakelijke rekening heeft geopend. Wij helpen u graag om uw portefeuilles samen te voegen onder één rekening. Meer informatie vindt u hier: overboeken portefeuille

Welke voorwaarden zijn van toepassing op zakelijke rekeningen?

Voorwaarden: Voor zakelijke rekeningen gelden dezelfde voorwaarden (linkje) als voor particuliere rekeningen. De enige uitzonderingen zijn de prijzen voor realtime koersdata en de LEI-kosten. Meer informatie vindt u hier: algemene voorwaarden


Voorwaarden zakelijke rekening

Voorwaarden voor het openen van een zakelijke effectenrekening

Zakelijke beleggingsrekening: effectenrekening voor bedrijven

Verstandig dat u voor LYNX kiest. Beleggers bij LYNX profiteren namelijk van een groot aantal voordelen.

Wij zetten ons in voor de serieuze en actieve belegger die aan de hand van onze dienstverlening tot een optimaal beleggingsresultaat kan komen. Daar tegenover staat dat onze dienstverlening niet voor iedereen geschikt is. Zo verwachten wij dat u, net als wij, beleggen serieus neemt.

Neem zorgvuldig onderstaande voorwaarden door voordat u de aanvraag voor het openen van een rekening start:

 • Minimumleeftijd van 18 jaar
 • Voor een zakelijke rekening geldt een minimumstorting (of portefeuilleoverboeking) van € 20.000 of meer
 • Wanneer u in complexe producten wenst te handelen, zoals opties en futures, heeft u minimaal 2 jaar beleggingservaring nodig

Sluit dit aan bij u? Dan helpen wij u graag het maximale uit uw zakelijke beleggingsportefeuille te halen.

Wij nemen contact met u op

Bent u geïnteresseerd in het openen van een zakelijke effectenrekening? Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier, zodat wij contact met u kunnen opnemen zodra het openen van een rekening weer mogelijk is.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.