Aandeel NIKE

Wat is de koers en verwachting van het aandeel NIKE? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

NIKE, Inc.
ISIN: US6541061031
Tickercode: NKE | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

USD

---USD
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel NIKE kopen De beste aandelen
 • 1 D
 • 1 W
 • 1 M
 • 6 M
 • YTD
 • 1 J
 • 5 J
 • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel NIKE

Het aandeel Nike oogt oververmoeid en de waardering is erg stevig.

Technisch bevindt het aandeel zich in een zijwaartse trend. In dit artikel laat ik u zien hoe u daar met opties op kan spelen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Introductie Nike
 • Situatieschets
 • Technische analyse van het aandeel Nike
 • Meer weten over Iron Condors
 • Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

 

Aandeel Nike

Introductie Nike

Nike behoeft weinig introductie. Het is één van de bekendste merken wereldwijd en ontzettend veel mensen dragen de populaire Nike schoenen. Het Nike logo behoort tot ‘s werelds herkenbaarste en bekendste merktekens. Hoewel merken als Adidas en ASICS de laatste jaren flink terrein hebben geboekt blijft Nike een ontzettend sterk merk. Het marktaandeel van Nike in sportschoenen wist de laatste jaren juist alleen maar toe te nemen. Maar ook andere (sport)merken profiteerden de afgelopen jaren van de groeiende vraag naar sportieve kleding.

In de afgelopen 10 jaar steeg het aandeel van Nike van circa $ 10 naar de all-time high van $ 90 in april. Deze enorme rally heeft geleid tot het feit dat Nike aandelen een vrij hoge waardering hebben gekregen. Dit geldt ook voor merken als Puma, LVMH, en Adidas. De waarderingen liggen momenteel veel hoger als vroeger. De winsten zijn overigens ook flink gestegen.

Technische analyse van het aandeel Nike

Het lijkt erop dat Nike even op adem moet komen na de rally van 21% sinds de bodem van december. Sinds het dieptepunt op $ 66,53 in december zijn de aandelen van Nike gestegen met 21%. Op de weekgrafiek is negatieve divergentie zichtbaar in de Relative Strength Index (RSI) indicator. De recente hogere top werd niet vergezeld door de RSI-indicator, wat aangeeft dat de koers momenteel kracht mist om verder te stijgen. In de afgelopen paar weken is de stijgende trend op de daggrafiek hieronder ook verbroken en de koers bevindt zich momenteel in een meer horizontale trend. Met een optiecombinatie valt geld te verdienen indien Nike binnen deze bandbreedte blijft tot aan de expiratie van de gekozen opties. Deze optiecombinatie zal ik hieronder verder toelichten.

aandeel nike

Situatieschets

Voor het huidige kwartaal verwachten analisten slechts een omzetgroei van 3,9%, de laagste groei in bijna 2 jaar. Met een stagnerende winst en een verwachte koers/winst verhouding(2019) van 33,5 lijkt de rek voor Nike er een beetje uit. De komende 50 handelsdagen verwacht ik weinig beweging om twee redenen. Ten eerste is de volatiliteit meestal lager in de maanden mei en juni. Ten tweede zal Nike de kwartaalresultaten waarschijnlijk op 26 juni naar buiten brengen. Daarom acht ik het zeer waarschijnlijk dat Nike binnen een zijwaartse bandbreedte zal bewegen tot eind juni.

Beleggingsidee: Iron Condor

Nike koerst momenteel rond de $ 86,00. Om de komende tijd te profiteren van een (rustige) zijwaartse koersbeweging kunt u een Iron Condor kopen. Met een Iron condor ontvangt u een premie en heeft u een positieve theta, wat betekent dat het verstrijken van de tijd in uw voordeel is. Voor dit idee kopen we 1 JUN 21 ’19 PUT $ 77,50 en verkopen we 1 JUN 21 ’19 PUT $ 82,50. We verkopen ook 1 JUN 21 ’19 CALL $ 90 en kopen 1 JUN 21 ’19 CALL $ 95. We ontvangen een premie van $ 142 voor deze combinatie. We kunnen deze premie behouden als Nike expireert tussen de $ 82,50 en $ 90.

Wat is de keerzijde van de medaille?

We zullen geld beginnen te verliezen onder de $ 81 of boven $ 91.50. Het verlies zal onder deze koersen geleidelijk toenemen. Het maximale verlies is $ 358 en wordt gerealiseerd indien Nike expireert onder de $ 77.50 of boven $ 95.00. De ruime bandbreedte geeft de beleggers een goede kans om deze transactie met een positief resultaat af te sluiten. Het mogelijke verlies is echter wel groter dan de potentiele winst.

In onderstaande afbeelding kunt u de Performance Graph zien. Deze afbeelding die eenvoudig toont wat de gevolgen zijn voor de Iron Condor kunt u eenvoudig zelf maken in het LYNX Handelsplatform.

Iron condor - Aandeel Nike

Meer weten over de Iron Condor

Bent u nog nieuw met het begrip Iron Condor? In het LYNX Kennisportaal staat een artikel waarin deze interessante optiecombinatie wordt uitgelegd.

Zie het volgende artikel: De iron condor: inspelen op beperkte beweeglijkheid

Het aandeel Nike kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Nike. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

NIKE: Analyses & tips

Waarom in aandelen van NIKE beleggen via LYNX?

Met een effectenrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook NIKE. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen NIKE kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel NIKE

Laatste koers
Verschil in USD
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

NIKE : fundamentele cijfers in USD

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel NIKE: Bedrijfsinformatie NIKE, Inc.

Nike Inc is de grootste fabrikant van sportartikelen en werd opgericht in 1964 in te Beaverton. Nike ontwikkelt, produceert en commercialiseert sportschoenen, sportkledij, sportmateriaal en accessoires. Het merk is bekend in alle uithoeken van de sportsector en is eveneens de grootste sponsor van de sector. Meer dan de helft van de omzet komt uit de schoenenverkoop. De Amerikaanse thuismarkt is voor goed voor 45 procent van de totale omzet van Nike. Nike heeft zo’n 75.000 werknemers in dienst.

Address
NIKE INC.
One Bowerman Drive
97005 Beaverton, Oregon
USA

Phone
+1-503-671-6453

Email
Investor.Relations@nike.com

Internet
www.nike.com