Aandeel PayPal

Wat is de koers en verwachting van het aandeel PayPal? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

PayPal
ISIN: US70450Y1038 | WKN A14R7U
Tickercode: PYPL | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

USD

---USD
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel PayPal kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel PayPal

aandeel PayPal
Het aandeel PayPal verslaat de verwachtingen, geeft sterke guidance en het bedrijf heeft besloten meer aandelen in te kopen. De grafiek lijkt steeds meer op een bodem. In dit artikel leest u meer over welke richting het aandeel Paypal op gaat, en wat de vooruitzichten en waardering zijn van het aandeel PayPal.

Aandeel PayPal: invloed centrale banken en inflatie

Elk rapporteringsseizoen heeft zijn eigenaardigheden. Er zijn tijden dat vrijwel alles wordt gekocht, zelfs als de cijfers middelmatig zijn. Dan zijn er weer tijden dat de bulls zelfs met sterke kwartaalcijfers niet echt durven. Na meer dan een jaar een bullmarket is het algemene optimisme vrij beperkt en waarom zou het anders zijn.

Er zijn enkele successen geboekt op het gebied van de inflatie. In de VS is de inflatie sinds juni 2022 voortdurend gedaald, namelijk van 9,1% naar 6,5% in december. Dit gaat dus wel de goede richting op, maar we zijn nog ver verwijderd van de gestelde doelen.

Laat deze markt u koud?

De centrale banken zullen waarschijnlijk de belangrijkste rentetarieven blijven verhogen en daarbovenop verkoopt de FED momenteel voor tientallen miljarden per maand aan activa, zie deze link. Dit alles gebeurt terwijl de economische groei al richting de nul gaat.

Het mag dus duidelijk zijn dat dit veel bedrijven in de problemen brengt en dat het aandeelhouders nerveus maakt. Dit beschrijft het beste de huidige situatie op de beurs: nervositeit.

Het komt erop neer dat de huidige situatie vergelijkbaar is met die van 2021. De markt is nu net zo kwetsbaar als toen, hoewel de factoren die daartoe leiden totaal anders zijn.

De grote onzekerheid komt opnieuw tot uiting in de enorme volatiliteit in individuele aandelen. De trading ranges van veel aandelen zijn echt enorm, zelfs bij grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld Tesla, Nvidia of Meta.

Richting aandeel PayPal is (on)duidelijk

Een ander symptoom van deze nervositeit konden we waarnemen bij PayPal. Afgelopen donderdag overtrof de betaaldienstverlener de verwachtingen en presenteerde het een sterke prognose.

Na de handelsuren steeg de koers van het aandeel PayPal eerst enkele procenten, maar gleed vervolgens naar negatief terrein. Uiteindelijk opende het aandeel PayPal vrijdag echter sterker en sloot 3,03% hoger op 80,80 USD. Laten we samen naar de nieuwe info kijken:

De winst in Q4 van 1,24 per aandeel was boven de verwachtingen van USD 1,20. De omzet was met 7,38 miljard dollar in lijn met de schattingen van analisten.
Voor het gehele jaar komt dat neer op een omzetstijging van 7% en een winstsprong van 11%. De bedrijfscijfers gaan dus eindelijk weer de goede kant op. Men heeft de afbouw van de eBay-activiteiten eindelijk achter de rug. Nu zouden de onderliggende trends weer zichtbaar moeten worden.

Voor het eerste kwartaal voorspelt het PayPal een winst van 1,08 – 1,10 USD per aandeel, wat neerkomt op een winstsprong van 23-25%.
De besparingen tot nu toe en de verdere geplande besparingen, maar ook de verwachte autonome groei van 7,5% en de voortzetting van de inkoop zullen hiertoe bijdragen.

Vooruitzichten en waardering aandeel PayPal

PayPal verwacht dat de inkomsten in het lopende fiscale jaar zullen stijgen, terwijl de kosten naar verwachting zullen dalen en de marges daardoor merkbaar zullen stijgen. In totaal zal de winst naar verwachting met 18% stijgen tot $4,87 per aandeel, tegenover de consensusramingen van $4,77 per aandeel.

PayPal verwacht een vrije kasstroom van ongeveer 5,0 miljard USD en wil driekwart daarvan investeren in buybacks, wat genoeg zou zijn om ongeveer 4,2% van de uitstaande aandelen terug te kopen.

Aangezien de waardering van het aandeel PayPal nooit lager is geweest sinds zijn beursgang in 2014, is het misschien geen slecht moment. Hiermee komt overeen dat PayPal binnenkomt op een forward P/E van 16,3. Vóór 2022 was de P/E nooit minder dan 24.

Ervan uitgaande dat er nu weinig veranderd is in de kwaliteit van PayPal en dat de waardering in perspectief weer naar het oude niveau zou kunnen stijgen, resulteert in een P/E van 24 voor 2023. Dat staat gelijk aan een koersdoel van 116,88 USD.

Koers PayPal | Verwachting koers PayPal | PayPal aandeel |

Grafiek van 13 februari 2023 – Prijs: 80,80 Symbool: PYPL – Wekelijkse kaarsen

Koers PayPal | Verwachting koers PayPal | PayPal aandeel |

Grafiek van 13 februari 2023 – price: 80,80 Code: PYPL – Wekelijkse kaarsen

Vanuit een technisch perspectief heeft er de afgelopen maanden een stabilisatie plaatsgevonden. Zolang het aandeel nu niet duurzaam onder de 70 USD daalt, zouden de koersen in perspectief aanzienlijk moeten herstellen.
Als een stijging tot boven 86,50 USD lukt, ontstaat een procyclisch koopsignaal met een koersdoel op 100 USD. Daarboven zou de weg vrij zijn in de richting van 120,00 – 122,50 USD.

Aandeel PayPal kopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel PayPal. U heeft toegang tot 150 beurzen in 33 landen. Bekijk het aanbod:

Meer informatie over het aandeel PayPal

Aandelen kopen

PayPal: Analyses & tips


Waarom in aandelen van PayPal beleggen via LYNX?

Met een effectenrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook PayPal. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen PayPal kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel PayPal

Laatste koers
Verschil in USD
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

PayPal : fundamentele cijfers in USD

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel PayPal: Bedrijfsinformatie PayPal

PayPal is een spin off van Ebay en ging in 2014 naar de beurs via een IPO. Het hoofdkantoor van de Amerikaanse financiële dienstverlener bevindt zich in Californië. PayPal maakt het mogelijk om digitale betalingen te doen in verschillende munten. PayPal biedt haar diensten aan via PayPal, PayPal Credit, Braintreen, Xoom en Venmo. Paypal biedt de mogelijkheid aan bedrijven om online betalingen te ontvangen via kredietkaarten. Paypal heeft wereldwijd meer dan 18.000 werknemers in dienst.