Aandelen analyses - welke aandelen kopen?

Wereldwijd hebben beleggers de keuze uit tienduizenden aandelen. Uiteraard vormen niet alle aandelen een goede toevoeging aan uw portefeuille. Met behulp van onze aandelen analyses willen wij u informeren & inspireren.

Steeds meer mensen vinden hun weg naar de beleggingswereld. Beginnende beleggers vragen zich vaak af in welke aandelen zij moeten beleggen, maar ook beleggers met ervaring zijn vaak op zoek naar actuele analyses van hun favoriete aandelen.

Omdat het aanbod van aandelen zo ontzettend groot is kan het samenstellen van een aandelenportefeuille een lastige opgave zijn. Maar of het nu gaat om traditionele BEL 20 aandelen of aandelen aan de andere kant van de oceaan, een succesvolle belegging vereist een uitgebreide en gedegen analyse.

Actuele aandelen analyses 2024

Welke aandelen zijn interessant?

De beslissing om een aandeel te kopen is bij beleggers vaak emotioneel. Tevens zijn veel beleggers geneigd om in bekende aandelen te beleggen. Deze staan echter niet altijd garant voor goede rendementen.

Om u te ondersteunen bij het maken van betere beleggingsbeslissingen, analyseren onze experts dagelijks de wereldwijde financiële markten. De beleggingsspecialisten van LYNX onderzoeken waarom bepaalde aandelen stijgen en dalen en voorzien u van actuele informatie. Deze informatie kunt u gebruiken bij het bepalen of u aandelen wilt kopen, verkopen of vasthouden. Bij het analyseren van de aandelen wordt gebruik gemaakt van technische en fundamentele analyse of een combinatie van beide.

Fundamentele analyse aandelen

Met fundamentele analyse probeert u via verschillende methoden een schatting te maken van de werkelijke waarde van een aandeel. Financiële cijfers vormen de basis voor een oordeel over de (relatieve) aantrekkelijkheid van aandelen.

Bij een fundamentele analyse kijkt u bijvoorbeeld naar de winst per aandeel, vrije kasstroom, het dividend, de EBITDA en de balans, maar ook naar de huidige waardering ten opzichte van de potentiële groei. Onze experts delen regelmatig aandelen analyses in het LYNX Beurs & Kennisportaal. Tevens staat er een hele reeks artikels online, waarin verschillende analysemethoden worden uitgelegd. U vindt de aandelen analyses onderaan deze pagina.

Technische analyse aandelen - grafiekanalyse

Met technische analyse kunt u betere beleggingsbeslissingen maken op het gebied van timing. Aan de hand van de grafiek bepaalt u het juiste in- en uitstapmoment. Onze experts delen dagelijks analyses van veelbelovende aandelen.

Technisch analist Edward Loef analyseert elke dag verschillende aandelen, maar ook analyses van de BEL 20, de DAX en de S&P 500 komen langs. In de ETF van de week krijgt u wekelijks een technische analyse van een interessante ETF. En iedere maandag analyseert beleggingsspecialist Kevin Verstraete de BEL 20 en een ander willekeurig aandeel. U kunt de analyses van de Europese en Amerikaanse aandelen en indices vinden in het LYNX Beurs & Kennisportaal.

Indien u zelf grafieken wilt leren analyseren en benieuwd bent naar alle ins en outs omtrent technische analyse, bent u bij LYNX ook aan het juiste adres. U heeft zelfs de mogelijkheid om technische analyse van A tot Z te leren. Onze onafhankelijke aandelenanalyses door onze beleggingsexperts zijn ontworpen om u tijdens dit proces te ondersteunen.