Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares STOXX Europe 600 Insurance UCITS ETF (EXH5)

Met de iShares STOXX Europe 600 Insurance ETF kunnen beleggers blootstelling krijgen aan bedrijven uit de Europese verzekeringssector. Tot de grootste posities van de ETF behoren bekende namen als Allianz, Axa, Zurich Insurance en de herverzekeraar Münchener Rück. Tot november vorig jaar bewoog de ETF voornamelijk zijwaarts. Daarna klaarde het technische beeld op met de doorbraak boven de 200-dagenlijn.

Uitleg: De verzekeringssector zit weer in de lift. Bedrijven profiteren van zowel stijgende premies als hogere rentevoeten. Ook nieuwe gebieden zoals cyberveiligheid blijven mogelijkheden bieden voor extra premie-inkomsten. Kort na de start van het jaar 2023 maakte de ETF een opwaartse sprong, waarmee het een sterk positief signaal afgaf. Momenteel consolideren de prijzen op een hoog niveau, waardoor een instapmogelijkheid ontstaat.

Set-up: Bij verdere stijging tot boven de 33,50 EUR zou men een long positie kunnen openen. Om de positie wat ademruimte te geven na een eventuele entry, zou de steunzone onder 32,50 euro een goed stopl-loss kunnen zijn.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart