ETF van de week: WisdomTree WTI Crude Oil 1x Daily Short (SOIL)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

WisdomTree WTI Crude Oil 1x Daily Short (SOIL)

Met de WisdomTree WTI Crude Oil Short ETC hebben we de mogelijkheid om te profiteren van een dalende olieprijs. Het short ETC volgt de procentuele verandering in de onderliggende waarde in tegengestelde richting. Als de WTI-olieprijs daalt, stijgt de waarde van het ETC. Na de sterke stijging van dit jaar is de WTI-prijs sinds april weer aan het dalen.

Uitleg: Zwakke cijfers van de Amerikaanse arbeidsmarkt hebben onlangs de hoop op eerdere renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve aangewakkerd. Een zwakkere Amerikaanse dollar als gevolg daarvan heeft de olieprijzen gestimuleerd. Afgelopen vrijdag kwam het zwarte goud echter weer onder druk te staan. Als de olieprijs blijft dalen, kunnen we in deze ontwikkeling participeren met de WTI Crude Oil Short ETC. In het geval van stijgende olieprijzen dekken we onze handel af met een stop loss.

Set-up: Bij prijzen boven EUR 16,40 zou het openen van een long trade in deze WTI ETC veelbelovend kunnen zijn. De stop zou na het instappen onder de EMA-50 geplaatst kunnen worden.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.