ETF van de week: iShares China Large Cap UCITS ETF (FXC)

Door Achim Mautz


iShares China Large Cap UCITS
ISIN: IE00B02KXK85
|
Ticker: FXC
|
Valuta: USD
Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares China Large Cap UCITS ETF (FXC)

Deze China Large Cap ETF geeft ons direct toegang tot Chinese bedrijven met een hoge marktkapitalisatie. Het effect wil de prestaties van een index repliceren die bestaat uit de 50 grootste Chinese bedrijven met een notering aan de Hong Kong Stock Exchange. Chinese aandelen behoorden de afgelopen jaren tot de verliezers op de aandelenmarkten. Dit jaar begon het beeld echter weer op te klaren.

Uitleg: In maart bereikte de ETF bijna de € 66 voordat het in de laatste paar dagen een pullback naar de EMA-20 liet zien. Als we na de pullback weer kracht zien, zouden we een long positie kunnen opbouwen in deze China ETF. Een uitbraak boven de hoogste koers van maart zou een technisch koopsignaal geven. Een slotkoers onder de 50-dagenlijn daarentegen zal de situatie vertroebelen en de druk op de koersen zal waarschijnlijk verder toenemen.

Set-up: Voor een entry willen we wachten op een uitbraak boven de € 65 in onze set-up. Na het openen van de positie kan de trade worden afgedekt met een stoploss op €  63 onder de EMA20.

iShares China Large Cap UCITS ETF chart | china large cap ETF | ETF van de week
iShares China Large Cap UCITS ETF koers | china large cap ETF
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.