ETF van de week: iShares MSCI EM UCITS ETF (IEMM)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares MSCI EM UCITS ETF (IEMM)

De iShares Emerging Markets ETF biedt ons directe toegang tot een breed scala aan bedrijven uit opkomende markten. Het effect volgt de MSCI Emerging Markets Index, die ons toegang geeft tot de grootste en meest liquide aandelen uit landen als China, India, Taiwan, Zuid-Korea, Brazilië en Saoedi-Arabië. Na een zijwaartse beweging hebben we dit jaar al een sterke prestatie van de ETF gezien.

Uitleg: Opkomende markten hebben vaak een hogere economische groei dan geïndustrialiseerde landen. Dit kan ook leiden tot hogere rendementen, omdat opkomende markten zich vaak in een vroeg stadium van hun ontwikkeling bevinden en daarom ook potentieel hebben voor groei op de lange termijn. Deze ETF voor opkomende markten kan ook worden gebruikt om een portefeuille te spreiden over verschillende landen en sectoren. Met verdere kracht kan het veelbelovend zijn om een positie te openen in deze opkomende markten ETF.

Set-up: In onze set-up willen we wachten op prijzen boven € 37,25. Na onze instap kan de trade worden afgedekt onder de EMA-20. Op de langere termijn zien we hier solide koopsignalen.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.