ETF van de week: iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

Deze Amerikaanse biotechnologie-ETF geeft ons de mogelijkheid om deel te nemen in de prestaties van bedrijven die genoteerd staan op de NASDAQ in de biotechnologie- en farmaceutische sector. Het effect geeft ons een gediversifieerde blootstelling aan de biotechnologiesector. Na de rally van ongeveer 5 naar 6 euro, ontstond er een zijwaartse koersbeweging.

Uitleg: Bekende namen zoals Gilead Sciences, Amgen, Biogen en Illumina zijn vertegenwoordigd in de ETF. Vooral bij biotechnologiebedrijven is het nooit precies te voorspellen welk bedrijf als volgende een blockbustergeneesmiddel zal ontwikkelen of zowel positieve als negatieve studieresultaten zal publiceren. De brede positionering van de ETF vergroot daarom de kansen en vermindert tegelijkertijd de risico’s.

Set-up: Bij een uitbraak boven de € 5,92 zou een nieuwe rally van start kunnen gaan. Na het instappen is het een goed idee om een stoploss te plaatsen, bijvoorbeeld onder de recente low op € 5,72. Als de ETF onder € 5,72 sluit voor de uitbraak, moet de set-up voorlopig worden verwijderd.

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF chart | 2B70 etf
iShares Nasdaq US Biotechnology ETF koers | ishares biotechnology etf
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.